Vejnović: Nisam namještao, ići ću na poligraf!

“Neki rezutati su sumnjivi, ali šta kad trener protiv Sarajeva postavi formaciju u kojoj nikad nismo igrali. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0”, rekao je štoper Zvijezde 09, Nemanja Vejnović.

Fudbal 05.09.2018 | 10:15
Vejnović: Nisam namještao, ići ću na poligraf!
Premijer ligu BiH potresa velika afera oko namještanja u takmice Zvijezde 09.

Čelni ljudi ovog premijerligaša prijavili su svoje igrače policiji i FSBIH zbog sumnji u namještanje rezultata, a glavni osumnjičeni su Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović.

Škahić se branio direktno optuživši saigrača Nemanju Vejnovića da je njemu i drugim igračima nudio da namještaju utakmice, a sada se oglasio i sam Vejnović.

On je u izjavi za “Nezavisne novine” demantovao optužbe o namještanju rezultata, te istakao da se nikada nije kladio na utakmcie svog kluba, niti je to činio neko u njegovo ime.

"Nema ni trunke istine u navodima i optužbama koje mi stavljaju na teret. Nisam ništa namjestio. Odgovorno tvrdim da niko u moje ime, niti sam ja lično uplatio bilo kakav listić vezano za utakmice Zvijezde 09. Spreman sam ići na poligraf, na sud, u policiju ili bilo koju instituciju da dokažem svoju nevinost. Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, a da pritom nikada ranije nismo odradili niti jedan jedini trening u toj formaciji. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0, ali to su rekli i svi drugi koji se imalo razumiju u fudbal", rekao  je Vejnović za “Nezavisne novine”.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar