Partizan doveo Trifunovića i Konea!

Sin Zvezdine legende pojačao crno-bele.

Košarka 05.09.2018 | 10:30
Partizan doveo Trifunovića i Konea!
Partizan već u sastavu ima Marka Pecarskog, a sada je dodao još jednog talentovanog momka poznatih košarkaških gena.

Novi član Partizana je 17-godišnji plejmejker Uroš Trifunović, sin Zvezdine igračke legende i bivšeg trenera Aleksandra Trifunovića.

Ovaj talentovani košarkaš je član zlatne generacije srpskih omladinaca koja se ovog leta pod vođstvomAleksandra Bućana okitila zlatnom medaljom na EP u Letoniji. Trifunović je ostavio jako dobar utisak na tom takmičenju i Partizan je bacio udicu. Za Trifunovića je bio zainteresovan i nemački Ulm.

Ipak, Partizan je bio uporniji i angažovao maldog plejmejkera koji su uklapa u klupsku strategiju stvaranja generacije za budućnost od najvećih lokalnih talenata. Pre Trifunovića, Partizan je angažovao i 16-godišnjeg Luku Tarlaća, sina slavnog Dragana. Od mladih igrača, u prvom timu su još AleksandarAranitović, Tadija Tadić, Nikola Tanasković, Amar Gegić, pomenuti Pecarski, pa Đorđe Pažin...

Pored Trifunovića, crno-beli su angažovali još jednog talenta. Reć je o Sidikuju Koneu, mladom košarkašu iz Malija koji je juniorski reprezentativac te zemlje. On je 2001. godište i visok je 207 centimetara, a može da igra na pozicijama krila i krilnog centra. Potpisao je za Partizan, ali će najverovatnije nastupati za Mladost iz Zemuna koja je postala razvojni tim crno-belih i takmiči se u KLS.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar