Miletić „visi“ za derbi!

Odluka u četvrtak.

Fudbal 05.09.2018 | 08:00
Miletić „visi“ za derbi!
Nedostupan je Zoran Tošić do oktobra, oporaviće se Marko Janković i Aleksandar Šćekić za gostovanje Proleteru, po svemu sudeći dobio je Zlatan Šehović samo jači udarac u zglob, pa trenutno najveći problem Zoranu Mirkoviću, uoči nastavka prvenstva, predstalja status Nemanje R. Miletića.

Defanzivac Partizana je u 73. minutu okršaja sa OFK Bačkom dobio crveni karton i trenutno je na „žeravici“ koliko ga utakmica pauze čeka zbog toga što je, pošto je najpre na njega brutalno startovaoMilan Makarić (otvorenim đonom) udario s leđa u list napadača gostujućeg tima. Glavni sudijaAleksandar Živković iz Niša ga je isključio i zbog toga je nekadašnji fudbaler Vojvodine i Vesterloa u velikoj opasnosti za duel sa Crvenom zvezdom 22. septembra.

Miletić će sigurno propustiti gostovanje novosaskom Proleteru 15. septembra u osmom superligaškom kolu, sedam dana kasnije u Humsku 1 dolazi večiti rival i sad samo od odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije zavisi hoće li stručni štab Partizana moći da računa na momka iz Kosovske Mitrovice u prvom derbiju ove sezone. Disciplinski pravilnik FSS ne predviđa koliko utakmica pauze sleduje fudbaleru koji zaradi direktan crveni karton, već je odluka ostavljena na tumačenje nadležnom organom, koji će se na sednici u četvrtak (bar je takva dosad praksa bila) osloniti na izveštaj zvaničnih lica. U ovom slučaju sudije Živkovića i delegata Milana Lojanice.

Ukoliko Nemanja R. Miletić bude kažnjen jednim mečom zabrane igranja propustiće duel na „Krađorđu“ i igraće večiti derbi. U suprotnom, slede mu dva meča pauze, a konkurenti za mesto kraj desne aut linije u odbrani osvajača Kupa Srbije biće Gabrijel Enake i Miroslav Vulićević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar