"Zaje*i to, hajde da izađemo, igramo i...''!

. . . pobedimo bez taj-brejkova"! Američki teniser Džon Izner rekao je posle pobede nad Milošem Raonićem iz Kanade da su svi očekivali da će taj meč potrajati dugo uz nekoliko taj-brejkova.

Tenis 03.09.2018 | 15:15
"Zaje*i to, hajde da izađemo, igramo i...''!
Dvojica momaka su odigrala pet setova, ali taj-brejkova nije bilo uopšte, a Izner je pobedio sa 3-2 (3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2) za tri sata i deset minuta na terenu.

I Izner i Raonić su poznati kao jaki serveri jer su korpulentni igrači, a Amerikanac kaže da je njegov tim promenio plan pre meča i tako iznenadio ljubitelje tenisa.

"Znao sam kad sam ulazio u ovaj meč, da će svi pričati kako će biti pet taj-brejkova, ili pet setova... treneri su mi rekli 'zaje*i to, hajde da izađemo, igramo i pobedimo ga bez taj-brejkova'. Meč je bio čudan. Kad je počeo, osvojio je prvi set za oko 25 minuta i sve je krenulo malo drugačijim kursem. Dobro je što sam sačuvao smirenost i pobedio u pet setova", izjavio je posle meča Izner.

Izner kaže da mu je samopouzdanje bitno tokom poena i da poput svih drugih igrača ne radi samo na svom servisu.

"Kada imate samopouzdanja i izmahujete slobodno, onda stvari nekako idu vama u prilog. Kada to nije slučaj, ja otežavam sebi mečeve, ali ove godine sam do sada uspevao da igram opušteno", kaže Izner.

Amerikanac će u borbi za polufinale igrati protiv Huan Martina Del Potra ili Borne Ćorića.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar