PL BiH: U Zenici baklje, topovski udari, "bonus" patika..!

. . . . gađanje igrača kikirikijem, kojeg je fudbaler pojeo, kao i jedna patika koja je gledaocu spala dok je ispucavao nazad loptu koja je otišla na tribinu.

Fudbal 02.09.2018 | 09:30
PL BiH: U Zenici baklje, topovski udari, "bonus" patika..!
U Premijer ligi BiH je sve moguće, pa i ovo gore navedeno!

Mečevi između Čelika i Sarajeva se uvijek igraju u vatrenoj atmosferi, ali su navijači obje ekipe večeras malo pretjerali.

Naime, sudija Zoran Grbić iz Prijedora je već u 3. minutu bio primoran da prekine susret pošto su gostujući navijači bacali topovske udare, dok su domaći protestvovali kod delegata, a da ne ostanu "dužni" bakljom gađali golmana Sarajeva.

Golman domaćih Branislav Ružić je napustio svoj gol, arbitar je prekinuo meč ali veoma brzo su se stekli uslovi da se "igra" nastavi.

Ipak, samo desetak minuta kasnije gostujući navijači, pa zatim i domaći, su ponovo iskoristili svoj "arsenal", pa je sudija u 17. minutu odlučio da povuče igrače u svlačionice nakon čega je održana sjednica kriznog štaba koji je odlučio da se meč nastavi uz posljednje upozorenje gostujućim navijačima prije pražnjenja tribine.

To nije sve kada je riječ o prvom poluvremenu.

U nastavku meča neko od domaćih navijača je kesicom kikirikija gađao fudbalera Sarajeva Anela Hebibovića, ali je igrač Bordo tima kesicu kikirija pokupio i zatim "šmekerski" pojeo nekoliko komada, pišu federalni mediji.

Ima još...

Naime, lopta koja je otišla na tribine, vraćena je od strane jednog gledaoca koji je kao "bonus" dodao i svoju patiku koja mu je spala prilikom ispucavanja lopte nazad na teren što je donekle vratilo "vedrinu" na stadion.


Kada je riječ o fudbalu, viđeno je par prlika na obje strane ali pogodaka nije bilo i za to ne treba kriviti igrače koje su prekidi izbacili iz ritma..

Na kraju, Čelik - Sarajevo 0:0.

Sarajlije se sa ovim bodom vraćaju na lidersku poziciju s tim da imaju bod i utakmicu više od vječitog rivala Željezničara koji svoj meč igra sutra na "Pecari" protiv Širokog Brijega u 20 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Tuzla siti - Zvijezda 09 3:1 (2:0)
/Ziljkić 17, 50, Nukić 25 - Huseinbašić 85/

Krupa - Zrinjski 1:2 (1:0)
/Nikolić 23 - Barišić 38, Todorović 74/

Radnik - GOŠK 1:0 (0:0)
/Glišić 74 pen./

Mladost - Sloboda 1:0 (1:0)
/Mujagić 30/

Čelik - Sarajevo 0:0

Nedjelja:

Široki Brijeg - Željezničar (20.00)

TABELA: Sarajevo 15, Zrinjski 15, Željezničar 14 (-1), Široki Brijeg 13 (-1), Radnik 13, Čelik 12, Sloboda 11, Krupa 10, GOŠK 6, Tuzla siti 7, Mladost 6, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar