USO: Federerov čas tenisa Kirjosu!

Cibulkova eliminisala Kerber, Vondrošova bolje od Bertens.  Dominika Cibulkova eliminisala je Anđelik Kerber u trećem kolu US opena, pošto je slavila po setovima – 3:6, 6:3, 6:3. Rodžer Federer, drugi teniser sveta, plasirao se u osminu finala US opena, pošto je posle tri seta savladao Nika Kirjosa – 6:4, 6:1, 7:5.  

Tenis 02.09.2018 | 00:20
USO: Federerov čas tenisa Kirjosu!
Australijanac ponovo nije igrao zainteresovano i Švajcarac je veoma lako došao do pobede. Na kraju je slavio posle 106 minuta igre.

Federer će u osmini finala igrati protiv Džona Milmana, koji je u četiri seta pobedio Mihaila Kukuškina.

Ključan je bio prvi set kada je Australijanac imao tri uzastopne brejk lopte na 3:3, ali nije iskoristio nijednu i onda je usledila serija Rodžera od sedam gemova zaredom. 

Da je Nik dobio prvi set, možda bi drugačiji bio tok meča, ali ovako Švajcarac je potpuno dominirao, igrao na vrhunskom nivou i zasluženo prošao dalje. 

Tokom drugog seta postojao je samo jedan teniser jer je Federer ovaj period igre dobio sa 6:1, dok je tokom trećeg seta Švajcarac namerno spustio gas. Tako se činilo, Kirjos zaigrao bolje, ali stav na terenu mu se nije promenio. 

Kada je Federer ponovo podigao nivo došao je do brejka, a potom i do pobede. 

Cibulkova eliminisala Kerber, Vondrošova bolje od Bertens. Dominika Cibulkova eliminisala je Anđelik Kerber u trećem kolu US opena, pošto je slavila po setovima – 3:6, 6:3, 6:3.

Teniserka iz Slovačke napravila je iznenađenje, pošto je Nemica u Njujork došla kao aktuelna šampionka Vimbldona.

To joj nije nimalo pomoglo jer je Cibulkova igrala sjajan tenis i na kraju se posle više od dva sata igre plasirala u osminu finala.

Cibulkova će u meču za četvrtfinale igrati protiv Medison Kiz, koja je pobedila našu Aleksandru Krunić. 

Iznenađenje u trećem kolu napravila je i Marketa Vondrošova koja je savladala 13. teniserku sveta Kiki Bertens. Viđena je velika borba, a Čehinja na kraju slavila je ukupnim rezultatom 7:6 (4), 2:6, 7:6 (1). 

Plasman u naredno kolo obezbezdila je i Lesia Tsurenko trijumfom nad Katerinom Sinijakovom, kao i Karla Suares Navaro pobedom nad Karolin Garsijom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar