"Samo politika, ništa struka"

-Možete da budete najbolji student, možete da budete najbolji stručnjak u nekoj oblasti, ali ako niste u sistemu vlasti, tj dio vlasti, to je uglavnom uzaludno”, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


U toku jučerašnjeg dana, otvoren je kamp mladih social demokrata na Jahorini. Ovu priliku Milorad Dodik iskoristio je da kroz obraćanje prisutnima poruči kako “samo angažman u politici omogućava da realizujete svoje ideje. Možete da budete najbolji student, možete da budete najbolji stručnjak u nekoj oblasti, ali ako niste u sistemu vlasti, tj dio vlasti, to je uglavnom uzaludno”, poručio je predsjednik.

Nažalost, iznošenjem ovakvog stava, Milorad Dodik samo je udario pečat na surovu realnost u RS, te poručio da za njegove neistomešljenike, ma koliko oni bili dobri u sferama svog obrazovanja, u državnom sistemu i na državnim jaslama mjesta nema.

Podsjetimo, nedavno je javnost uzdrmalo curenje SNSD-ovog partijskog proglasa u javnost, kojim su pozvali svoje članove da konkurišu za raspodjelu radnih mjesta “po programu Vlade RS” na mjesta pripravnika. Ovime su pokazali kako je partijska linija osnovni preduslov da u Republici Srpskoj dobijete posao.Osim partokratije, čelnici SNSD-a skloni su i nepotizmu, pa je upravo iz tih razloga u žižu javnosti pored Dodikove velike “biznis” porodice, u javnost dospio i sin aktuelne predsjednice Vlade RS, Filip Cvijanović.

Podsjećamo, stariji sin Željke Cvijanović u javnost je dospio prije 4 godine, kada je kao pripravnik zaposlen u “Elektroprenosu BiH”, iako je imao najmanji prosjek ocjena u odnosu na preostalih 12 kandidata koji su pored njega konkurisali za isti posao.Cvijanović je izabran kao prvi na listi kandidata sa najvećim brojem bodova, iako je imao manji prosjek ocjena od ostalih konkurenata, kao i kraći period proveden u evidenciji nezaposlenih.

Za njegov izbor presudio je intervju sa kandidatima, odnosno subjektivna procjena komisije o kvalifikacijama i sposobnostima kandidata, iz čega je sasvim logično zaključiti koje su to “više sile” presudile da upravo Filip Cvijanović dobije ovaj posao.


Filip Cvijanović 2016. Godine sa milošem Krčmarom otvorio je i privatnu firmu “Pilion”.

Mlađi premijerkin sin, Stefan Cvijanović prošle godine zajedno sa svojim ocem, Aleksandrom Cvijanovićem pokrenuo je firmu “Prim” koja se bavi uređenjem enterijera, a ne čudi I činjenica da je upravo ta firma u kratkom roku pobrala niz tendera za unutrašnje uređenja javnih preduzeća u RS.Djeca Milorada Dodika, Gorica i Igor Dodik, pokazali su se na “biznis” polju, pa se tako mogu pohvaliti mnogim firmama u svom vlasništvu.

Davne 2007. na tada devetnaestogodišnjeg Igora Dodika uknjižen je “Fruit Eco” za čiji je podsticaj IRB u roku od samo 10 dana od podneska zahtjeva obezbjedila 3,1 miliona konvertibilnih maraka kredita.

Zahvaljujući kreditu IRB-a i političkim uticajima svog oca Igor Dodik je dobio na poklon akcije preduzeća vrijedne skoro 3.000.000 maraka, što je ekvivalentno visini kredita koji je preduzeću „Fruit-eko“ odobrila Investiciono-razvojna banka Republike Srpske koja je u tom trenutku bila pod direktnim uticajem Milorada Dodika. Nakon toga Balkan-investment banka propada i ide u likvidaciju.

Dodikovi nasljednici od 2014. Godine vlasnici su firme “Global Liberty”, čija se djelatnost odnosi na trgovinu na veliko drvetom, građevinskim I sanitarnim materijalima, te se bavi uvozom i izvozom.U aprilu 2015. godine Igor Dodik pokreće I firmu “Prointer”, koja je u dosadašnjem poslovanju inkasirala preko 20 miliona konvertibilnih maraka, pograbivši sve javne tendere na polju informacionih tehnologija.

Gorica Dodik od 2016. godine ogrezla se i u ugostiteljstvu, otvorivši ugostiteljsku jedinicu “Agape” u nadograđenom dijelu RK “Boska”.

Ostaje nam da zaključimo da ukoliko niste ćlan SNSD-a ili u krvnom srodstvu s čelništvom, karta u jednom pravcu odavde najbolje je rješenje. Osim što forsiraju isključivo svoje kadrove u javnim sektorima, pipke svoje novčano privrjeđivačke hobotnice razmilili su na sve sfere poslovanja.

„Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti sve je to zabluda“, poručio je Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik, bez imalo uvijanja.

(Nas-portal)

KOMENTARI167
POŠALJITE PORUKU

Realno

01.09.2018 22:17

Zivio predsjednik,ljudina!

Bas tako,,Judina.

Eli

01.09.2018 22:44

*eb te on! Nosi ga kući!

Mile

01.09.2018 22:53

Ogavno. Gore od komunizma. Pa sta se to promjenilo 1991.Nista.

Ogavno

01.09.2018 22:59

Barem je iskren, a ne ovi iz SzP od Pandurovićke do Govederacije ili za 3 mjeseca završili fakultet ili profesor fizičkog i sl. a puna im usta priče o obrazovanju i napretku, s kim, s njima hahaha

iskreno

01.09.2018 23:43

Dokazi o zloupotrebama službenih položaja i prekoračenja ovlaštenja su evidentni i stoje pred tužilaštvima a oni ništa ne preduzimaju.

Sudija krivičnog odeljenja

01.09.2018 23:52

Vazno je biti clan sekte...biti veleizdajnik i prodati RS za sicu...

Komentar

02.09.2018 01:07

Komunizam je bio mila majka, sta je ovo

fare

02.09.2018 02:33

Dosta se pljackali 12 god, sad vam je kraj u oktobru dosao , da sve sto ste pokrali vratite narodu , od kojega ste i uzeli!!! "Ubijedjeni" ste u pobijedu!!' Samo bi volio znati po cemu vi donosite takve tvrdnje, RS nikad gora ni bijednija, 2018 je , gdije je nezavisnost RS , gdije je Brcko?, gdije je banka RS ? , zasto gradovi nestaju u RS, svijetla u RS se gase polako, omladina i cijele porodice bijeze zbog vas dvoje ,i vase lazne politike, vi ste i dosli nasiljem na vlast, od vas nista drugi netreba ni ocekivati!!! Vi ako ostanete na vlasti jos 4 god u RS ,niko nece ostati sem vas i vasi klimoglavaca!!! Zapamtite ko god nije krvario za RS taj i nevoli istinski, patriotski!!! RS je vijecna ,a vi ste prolazni!! Valjda ce te to shvatiti jedan dan!!!

VRS-RVI

02.09.2018 05:35

Порука председника , који нису у СНСД-у нека иду из ове земље . Нек тамо потраже посао. Страшно.

Роки

02.09.2018 06:36

Botu neotesani, zivio predsjednik. Cuj zivio predsjednik, sad mi kazi molim te jesi li ti lud. Mozes biti samo lud da ovako nesto izjavis i radis, a mozes misliti onda koliko je lud neko kao ti ko to podrzava.

Re

02.09.2018 07:02

Eto vam studenti predsjednika, a vi dobro učite i spavajte. To je on iskreno rekao, zbog panike, a tako i jeste.

titov dipl.inž.

02.09.2018 08:44

Dodik je uvijek i samo sve podredio novcu velikome, pa kad ga je zapalo, pokrao je narod (samo on) za oko 3,5 milijardi KM + izvršioci (ministri i direktori) ptem tajkuna. On je sada kao bokser u nogdaunu, ne zna šta treba pričati.

Duduk

02.09.2018 08:49

Dodik za RS vodi spoljnu politiku umjesto Crnatka, tj. pokušava, pošto mu to nedostaje. Tamo bi on sklapao biznis za svoje firme.

Crnadak

02.09.2018 08:52

Ponasanje opozicije ide samo u prilog pozicije.

Za Realed

02.09.2018 09:04

Za ISKRENO! Pa kad smo mogli ovolike godine sa " NASTAVNICOM BISOM"ha ha ha biiiisooooom,joooooj!!! Sto ne mozemo dalje sa Pandurevickom i Govedaricom!?? Bar su u odnosu na "bisu" lijepi i zgodni!!!

Golub

02.09.2018 09:04

O cemu pisete poltroni prodati? Zar niste gledali emisiju intervju sa predsjednikom, u kojoj kaze, najbolji studetni bilo koje struke i bilo koje stranke imace prednost i privilegije u zaposljavanju?

Andjeo

02.09.2018 09:15

Milorade, od "boljeg" entiteta si napravio "proširenu" Perućicu, samo nastavi još malo i čeka te novi posao u Sarajevu! BTW 165.000 Bošnjaka i Hrvata iz "boljeg" entiteta glasa za tebe, dakle pobjeda je tu, deri ovce svoje i dalje!

075

02.09.2018 09:34

...Što kraće!

Re realno

02.09.2018 09:45

Mektić postavio Ujića za direktora Službe za poslove sa strancima sa završenim Poljoprivrednim fakultetom.Šarović postavio Popića za člana Konkurencijskog vijeća sa završenim DIFom. Babalj i Pandurevićka poslanici a Klepić direktor Arhiva sa kupljenim diplomama.Vukota jesu li ovo promjene na bolje. Je li nam sa ovim stručnjacima SVIĆE. E Vukota vidićeš rezultat u oktobru.

Brane

02.09.2018 09:48

Anđeo pakla si.

Re anđeo

02.09.2018 09:50

Ili si MILOSRDNI ANĐEO?

Re anđeo

02.09.2018 09:50

Govedarević će izgubiti od Cvije, jer su ljuti krajišnici uz nju, a Dodik će biti što je sada Šarkan, da švercuje.

Prorok

02.09.2018 11:11

Kad vidim da će nam ovaj potomak ustasa postati predsjednica nije mi dobro

kad vidim

02.09.2018 11:53

Kada vidim, Ako bogda neće.

Skeptik

02.09.2018 13:03

Dodik ako postane clan predsjednistva BiH,isto je kao i pre.RS.Tako da se nista nece promjeniti.Samo kancelarija.

Re realno

02.09.2018 13:13

Vjerujem da se sve događa s razlogom, čak i ako nismo dovoljno mudri da to vidimo. Kada nema borbe, nema ni snage. Tako je narod rezonovao do sada. Tačkice ne možemo spojiti gledajući prema naprijed; možemo ih samo spojiti gledajući unatrag. Dakle, moramo vjerovati da će se tačkice na neki način povezati u našoj budućnosti. Moramo vjerovati u nešto – intuiciju, sudbinu, život, karmu, bilo što. Moramo izmjeniti svoje mišljenje o ovoj dugogodišnjoj PRLJAVOJ I KORUMPIRNOJ VLASTI I INSTITUCIJAMA. U vrijeme borbe za ISTINU I PRAVDU svaki put kad se moramo s nečim ili za nešto boriti, može se promatrati kao prilika za veliki rast. Poput gusjenice koja mora izaći iz svoje čahure. Kad je svo njeno oblikovanje i mijenjanje završeno, njen metamorfizam je pretvara u veličanstvenog leptira. Leptir odbacuje svoju bivšu kožu i poleti na krilima ISTINE I PRAVDE. Mora se desiti metamorfoza ove VLASTI I INSTITUCIJA, krajnje je vrijeme - vlast nas ne štiti, naprotiv ona nas uhodi, poneke pokuša ubiti, a najcrnje u svemu VLAST I NJENI MOĆNIVCI ubijaju nevine. Stvari koje su se desile mogu izgledati kao nasumične i slučajne, ali kao što već svi znamo, izgled zna varati. Za onoga ko ne zna čitati, slova na stranici izgledaju kao da su slučajno odabrana, dok su u stvarnosti ona precizno i smisleno poredana. Zašto nam dušmani ovog svijeta uvijek kažu da nas brane od dušmana? TEROR I HEGEMONIJA JEDNOG čovjeka - BAJA se može nadati da postoji samo na kratko tu i tamo, a i tada uz upotrebu najekstremnijeg terorizma. Zbog ovog razloga se tajno priprema za vladavinu kroz strah i zakucava riječ ‘pravda’ u glave poluobrazovanih masa kao ekser tako da ih opljačka njihov razum… i stvori u njima mirnu savjest za zlu igru koju će igrati. U dobro uređenoj državi siromaštvo je nešto čega se treba sramiti. U loše vođenoj državi bogatstvo ISTINE I PRAVDE je nešto čega se treba sramiti. Do najdubljih i načistijih istina prije se dođe osjećajem nego razmišljanjem. Najveći prijatelj istine je Vrijeme, njezin najveći neprijatelj je Predrasuda, a njezin stalni pratilac je Poniznost. Ne služi se uvijek lažima jer je to nepošteno; ne kazuj uvijek istinu jer je to nepotrebno. U pravo vrijeme i na pravom mjestu bezazlena laž bolja je nego štetna istina koja vrijeđa / sada nas BAJA pokušava svojim "istinama" ubijediti da nema sa pokušajem ubistva i ubistvom Davida ništa. To je samo još jedna njegova GNUSNA LAŽ koju pokušava plasirati kao istinu. NAROD JE POTPUNO U PRAVU KADA VLAST I BAJU OPTUŽUJE ZA SVE. On se "koprca", pa i zadnje gostovanje na plaćenoj televiziji pokazuje da POTPUNO RASKRINKAN I DA ĆE GA SUSTIČI ISTINA I PRAVDA.

ŠTA JE SNSD ODRŽALO NA VLASTI?

02.09.2018 16:02

Za traktoristu Dodika je bitno samo to da gume traktora imaju debele sare i potrebnu dubinu. Inace zemlje ima koliko njemu treba..

Sokrat

02.09.2018 18:15

eb te taj predsjednik vodi ga kuci kriminalac i lopov.

RUZA

02.09.2018 22:50

I predsjednica sa svojom ljepotom a Rudonja sa svojon pameti.

re Realno

03.09.2018 01:06

Pacrni dobojski uroše odakle ti pravo da prisvajaš ono što pripada svim ljudima i ne samo tvojoj sekti,mašeš li repićem kad ti dodje gazda ili ona umjetna žuja.

crni uroše

03.09.2018 06:27

Hajde Milokrade u svoju poslednju politicku kampanju. Da oblatis i obesmislis cak i svoju bolesnu ambiciju pred narodom. Mislim da neces daleko stici od svoje blatnjave kaljuze!

Ruza

03.09.2018 14:24

E VIDI JOJ ISKRIVLJENE I JADNE FACE BOŽE KO MOŽE GLASATI ZA NJU, GOVEDARICA JE MIS SVIJETA ZA NJU, SVAKA MU ČAST NA PONAŠANJU I KULTURI.

STRAŠNO I ŽAOSNO BANJA LUKA

04.09.2018 12:17

ŠTA TI JE ŽELJKICA ZAVRŠILA, I ONA KAKO JE DOŠLA I UBACILA KOLA U RIKVERC NIKAKO DA SE VRATI, TA KOLA IDU DALJE SAMO U PROVALIJU. DOŠLA JE DO KRAJA. HA HA HA...

ZA ISKRENO

04.09.2018 12:20

Tuta Bugarin

01.09.2018 22:19

Šta reći i ne zaplakati kod ovakvih poruka od strane predsjednika RS.

U Titino doba , u doba socijalizma, članska karta SKJ je bila potrebna samo ako želite da budete rukovodilac tj direktor, šef itd Nije bilo neophodno da budeš član SKJ da bi dobio zaposlenje ili da bi radio kao vrhunski stručnjak u bili kojoj firmi ili instituciji. Međutim, danas moraš biti član SEKTE ili neke druge vladajuće stranke da bi uopšte dobio posao u državnoj službi a kamo li da budeš rukovodilac. Tuga.

Skeptik

02.09.2018 08:27

To je on naucio u Kumrovcu na kursu komunisticke skole ali nije dobro povezao ! Oni su samo za rukovodna lica trazili clansku kartu a oni i za cistaticu traze clansku karticu i glas za izbore mora dati jer izgubice posao !! Tuga ! Na zeljeznici Cubrilovic jabno kupio glasove i dogurao do skupstine ! Napredovao covjek samo zbog glasova a sposobnost smo vidjeli i njegovu i komplet koalicije !! Posten covjek tu nema sta da trazi ! Zato narod bjezi bilo kuda ali sto dalje od njih! A tugilastva u BiHa su u sluzbi VLADAJUCIH !!! Kakav zakon kakva pravna drzava ! Mrtvo slovo na papiru je ZAKON u BiHa sve je uzurpiranopokradeno zlouoitrebljene institucije pljacka vijeka bezakonje na svim nivoima na ocigled medjunarodne zajednice !!

Buba

02.09.2018 10:28

Hvala Bogu dokopala sam se Njemacke. Vi koji ostaje glasajte ponovo za ovu ljudinu sve do sopstvene propasti. Kad shvatite gdje vas je dovukao bice kasno, al Boze moj to ste htjeli..

Dada

02.09.2018 12:23

Re Dada: Svaka čast Svima koji odoše na zapad! Da sam 10 god. mladja i ja bih, a imam 60! Ipak odlazim iz OVE nakazne drzave! Žalosno ali da ne gledam i ne slušam ove ????? Neću da vrijeđam, neću da budem kao ONI! Ali jedva čekam da pređem Drinu.......

S.O.S.

02.09.2018 16:39

Ko kaže da je krajina za Željku? Živi bili pa vidjeli,krajišnik se prozi ove spodobe.

Dada

05.09.2018 12:24

Zum

01.09.2018 22:20

Podrska za Vukotu i SDS! Samo naprijed predsjednice!

Jebo te on!

Re

01.09.2018 22:53

Vukota je novi predsjednik Republike Srpske, a Mladen novi stari clan Predsjednistva BiH

Re

02.09.2018 00:15

Ako pobjednici ovih izbora Ivanić i Vukota i nova Vlada RS neuvedu lustraciju i iz državnih intitucija i javnog sektora neotpuste sve političke kadrove ovog tiranina(koji su su primljeni , a mnogo bolji od njih otpali i one sa kupljenim diplomama i diplomama privatnih fakulteta,i onih koji su radeći u u državnom sektoru dolazili do lažnih doktorata i naučnih zvanja,onih koji su primani na posao u predizbornim kampanjama ) ima da budu protjerani sa funkcija.Prvo lustracija,pa tek konkursi za posao gdje se sve boduje od kvaliteta diplome,fakulteta koji je izdao diplomu......Ako toga nema,nema ni podrške SzP i obojici kandidata.Bez LUSTRACIJE NEMA PROMJENA,jer to je jedini način da se kao društvo dovedemo u red,da se promjeni pravilo koje ovaj diktator provodi da nije bitno obrazovanje,već pripadnost vladajućoj sekti.Svi koji su krenuli tim putem za vođom moraju biti sankcionisani opuštanjem sa posla i revizijom diploma i naučnih zvanja ,a u institucije i javni sektor samo ljudi sa kvalitetnim diplomama odgovarajućim za tu djelatnost i radno mjesto.To je jedini način za ozdravljenje nacije i razvoj Republike Srpske.

Lustracija

02.09.2018 11:20

Sreca nasa sto je sds u drugacije....

Srbo

02.09.2018 11:51

Prvo tebe treba lustrirati (pročistiti)! Toliko si gramatičkih grešaka napravio u svom komentaru, da bi bilo realno da te neko vrati u 5. razred.

Re lustracija

02.09.2018 12:04

nicija

01.09.2018 22:25

koliko se on osilio da javno bez ikakvog ustezanja tako prica...ego struko pa glasaj u oktobru...jel to sistem koji zelite? da budete u stranci da bi dobili posao?

Nego kako. Samo posteno I kroz partiju.

Re nicija

01.09.2018 23:51

Malo li je...

01.09.2018 22:26

... sam rekao. Uzalud je bilo šta na ovo reći i pisati. Pametnom dosta.

brko

01.09.2018 22:29

Puno serete,nema nista od tova..

Nikola ozren

01.09.2018 22:29

Narod nam izginuo za ratne profitere i kriminalce .Uzas.

Narod nam na izborima bira ratne profitere i kriminalce.

Surova realnos

01.09.2018 23:30

Da bi otišli i radili za strance, a našu djecu da ne vide odakle su potekli.

Re

02.09.2018 09:38

Pa isti narod je primoran da ide u rat nije dobrovoljno isao morao je ! Javna tajna ! I sto nije izginulo sad jsu robovi kod tajkuna ili u politici ogrezli u kriminalu ili socijalni slucajevi ! Zloupotrebe bezvlasce a to od rata traje i u ratu se pocelo sa pljackom fabrika preduzeca novca sa racuna svih i svega i do sanas na svim nivoima i od opljackanog se napravila privatna preduzeca lopovskom privatizacijom ti meni ja tebi prodajem kupujem tudju imovinu krcmili jao svoju cacevinu pljacka stoljecaaaa napravili japitalisticko drustvo! Zato narod bjez ! Nema dalje ! Uzivajte na tom blagu i u toj ljepoti ogavnoj kriminalnij a narod sto dalje to bolje

Buba

02.09.2018 10:41

Babel

01.09.2018 22:29

Ruku na srce, nista novo nije rekao,cemu tolika halabuka???Opste je poznato kako doci do posla u ovom tamnom vilajetu, a za to je kriv sistem,koga treba mijenjati a ovi nasi volovi u odijelima koji glume politicare, sigurno ga nece mijenjati...Zato nemate moj glas godinama, niti cete ga imati...

Bosan@c

01.09.2018 22:46

Upravo sam slusao Interview sa nazovi Predsednikom na RTRS. Ima li veceg narcisa i lazova? Kad mene ne bude propasce cijeli svijet. ...to je poruka. Ja Sam najpametniji, najpismeniji, najjaci zastitnik Srba ali i ostalih....gluposti Do neba. Pa JOS prica o postivanju ustava i zakona a pri tome negira i vrijeda na sve strane. Prica za publiku istog intelektualog nivoa, satorskim PEVACA i seoskog KABADAHIJE. A novinari svi iz rezimskih kuca postavljaju vec dogovorena pitanja. Pa Do kada taj seljakluk I primitivizam vise? Idite omladino, sto prije i sto dalje. Zivot se samo jednom Zivi.

Босанац луди ко те ћера да га гледаш?

А

01.09.2018 23:19

U sta si ti gledo pitaj boga

Za bosanca

01.09.2018 23:58

Браво за коментер све речено

Ре Босан@ц

02.09.2018 00:02

Gledao u primitivnog covjeka, kretena kakav si i ti!

Re Za bosanca

02.09.2018 09:57

Bravo bosanac

Nenad

02.09.2018 10:19

NE

01.09.2018 22:47

Imam 2 fakulteta drzavna, oba u inostranstvu, govorim 2 jezika, ne radim ali i dalje NE za tebe Mile.

Bio Mile ili neko drugi na vlasti,za tebe je sasvim nebitno jer si nesposoban...

Bauštelac

01.09.2018 23:58

Nalazi. ..

Mirko

02.09.2018 07:27

Bravo, tako treba! Ne dam mu glas makar slamu jeo!

decko

02.09.2018 07:39

Ti si baustelac pa zato imas posao da si gradjevinski radnik i ti bi bio bez posla i nesposoban

Re baustelac

02.09.2018 10:23

Gosn macola

01.09.2018 22:50

Izvrcete rjeci onako kako vama odgovara? Zivio mile dozivotno

Vidi se da si veliki kreten i bot!?

Nikola

01.09.2018 22:57

Je l' ti to macola nadimak ili karakterna osobina?

Je li

01.09.2018 22:59

Ma neka živi i neka peva, meni je žao mene voljela bih da su mi ovde sva tri sina a ne u stranim državama, pa da i mi zapevamo. I opet niko moj mu ne bi dao glas!

Mami

01.09.2018 23:03

,,ZIVIO MILE DOZIVOTNO,, .. PROMIJENI TERAPIJU ILI SI UZEO PREVISE DROGE.

HAHAHA

01.09.2018 23:05

Sta ti uopste znas ko s ja mamlaze, pogledaj samo kako ruzno ime imas budaletino

Za nikolu

01.09.2018 23:36

Naravno da će živjeti doživotno kao i svaki građanin.

Miho

01.09.2018 23:52

Neka zivi ali dalje od RS

Real

02.09.2018 08:26

Naravno,neka zivi,tamo gde mu je mesto ali nikako kao neko i nesto. Reci mi samo, sto napisa "mile" malim slovom?

hej gosn macola

02.09.2018 10:39

Па и живјети ће "доживотно" само колико ће то бити не пита се ни Вас ни њега. То све одлучује много већа сила.

Re "Gosn macola" RASPUCHIN

02.09.2018 11:00

Tebi je IQ na nivou cipela tj.opanaka koje nosiš!!!

Doktor

02.09.2018 12:20

Darvin

01.09.2018 22:52

Najveci doprinos svih balkanskih naroda, a posebno srpskog naroda, daljem napretku civilizacije, bice u tome sto ce bioloski nestati. Sto prije to bolje.

Pomozi ,pa zar svijet zavisi od rudonje?

Boze

01.09.2018 23:19

Amen !

Re

02.09.2018 01:59

Bravo,sam se sebi gadim.

Re

02.09.2018 09:19

@Darvin Na početku devetog mjeseca 2018. možemo ovaj vaš komentar proglasiti za komentar mjeseca a možda i godine, bravo!!

075

02.09.2018 09:36

Zv

01.09.2018 22:53

CAR JE GO... Totalno je puko, al narod je kriv. Kad tako nakaradan dobijas izbore i podrsku iz godine u godinu normalno je da povjerujes da je ono sto radis i kako mislis jedino ispravno, logicno i normalno...

Casper

01.09.2018 22:55

Svi komentarišu kako treba a niko prstom ne bi mrdnuo, onaj koji pokuša biva ismijan. Sramota za sve nas... :(

Oooo

01.09.2018 22:57

PA NORMALNO,kad su im djeca DUDUCI,testirajte ih u prestiznim drzavama pa vidite sta bih tamo znali raditi...Normalni na svim fukcijama su neznaluce i fukare uliguzive...Odavno Dodik postavlja gluperde a ne STRUCNJAKE,da moze manipulisati sa njima..Pogotovo zene za direktore,a zato naruci sta hoce,kolko para da se pusti na racun pa vi peglajte u istituciji,a zauzvrat mame zaposljavaju opet sicice,i kceri gluperde zato su sve firme u minusu..zato su izvestaji revizorski negat..u minusu..

Hvala na ovakvom dobrom savjetu.Mi sto smo uzaludni moramo da ucimo jezik odn. vec smo ga davno naucili i da svoje uzaludno znanje unovcimo gdje cijene uzaludne . Uzaludni pozdrav

Uzaladni

02.09.2018 00:59

Uzaludno ja upisah fakultet,uzaludno. Uzaludno ja zavrsih fakultet, uzaludno. Uzaludno ja govorim dva strana jezika,uzaludno. Uzaludno ja se udah,uzaludno. Uzaludno mladost prodje,uzaludno. Uzaludno ne unovcih ljepotu i ostale kvalitete znaci odoh tamo gdje se uzaludni cijene.Pozdrav za sve uzaludne Uzaaludno se

Uzaludno

02.09.2018 01:07

PRAVDA

01.09.2018 23:07

COVJEK NISTA NOVO NIJE REKAO, JA TO ZNAM SVE GODINAMA, A ZNAJU I MNOGI. ON NIJE COVJEK VEC SAM SOTONA.

Korupcija

01.09.2018 23:13

Ovo je teski kriminal i korupcija! Pod hitno istrazivati i kazniti.

Sada ce to komisar Lukac da istrazi, cim nadje izgubljene "gace" iz policijskog biroa.

Istraga nego sta!

02.09.2018 15:49

Е

01.09.2018 23:15

Писали сте данас о овој теми, или је ово за нас глупе да добро утврдимо ваше градиво

Орач

01.09.2018 23:23

Да смо ми нормалан народ, овај човјек би орао а он предсједник. Оваква изјава сваком поштеном човјеку који живи од свог труда се гади, а он очекује побједу на изборима што значи да смо јадни спремни продати душу. " Земаљско је за малена царство а небеско одсад и довијека" - Цар Лазар, Размислимо о косовском завјету, изађимо на изборе и гласајмо за промјену власти, за спас свих нас.

Nemas za koga glasati. Svi su oni u pet deka. SzP postoji samo kao kontra Dodiku, i nista osim te kontre i ne nude. Sustinski smo zarobljeni u sizofrenom okviru republike koja je entitet, a za koju mislimo da je drzava, i koja svakim danom sve vise propada zbog nemara svih nas.

re orac

02.09.2018 07:56

Najbolji komentar

re orac

02.09.2018 08:11

Reorac , losa ti prica svi su isti ni dvije jabuke nijesu iste. Tu pricu sire iz snsd.

Neutralni

02.09.2018 08:34

Mile rece malaoprije a ne kaza oprosti Vucicu ni izvini Aco

01.09.2018 23:30

Mi necemo strane investitore koji ce da dodju ovdje,zaposle narod i naprave od njega sirotinju! Dodo je jos da ako me,a interesa i profita investitori ce da odu. Znamo da je Srbija ta koja masovno uvozi te investitore,gdje radnici rade za malu platu i gdje velike kompanije tipa Fiata razmisljaju da napuste Srbiju. Ili da budem brutalno direktan,ako se Vucic oklizne danas sutra na koru od banane dok se razgranicava sa albancima ili radi sta drugo,znamo iz cijeg ce dzepa ta banana biti bacena.Ocito je da je njegova velika zelja da bude prvi u srba a to ce danas sutra dovesti do sukoba sa Vucicem a znamo ko je tu jaci,tako da mu je rok trajanja ogranicen

Golub

01.09.2018 23:42

Jest se biserka proljepsala,fakat ljepuskasta! Vidi dode al' ju smeka!

Mogla bi ova dva bedaka da generisu novu reformsku agendu, ali mozdane celije se ne daju regenerisati pa da si pita!

Brko

04.09.2018 14:49

Turboskara

01.09.2018 23:45

Zato jesi mesar traktorista i biserkka kvszi profesor.i ti na tom temeljš RS marš goveče jedno krmcovu.

Је ли ти ово сва памет или има тога још?

Е

02.09.2018 10:16

Dodik je najbriljantniji srbski um danasnjice!

Napred braco tifusari!

02.09.2018 17:09

Savke

01.09.2018 23:53

Ova vlast nam svima radi o glavi i ako ja natuknem ideju snajperske mete na njegovom celu,nebih krsio zakon?;jer ovo je postalo ili on ili mi.Dodik,cuj me,od krvi i mesa si,rodjen si al ces i da umres.

Сад се стварно упишкио

Е

02.09.2018 10:18

Strbac

01.09.2018 23:54

Ovaj bi u svakoj iole pristojnoj drzavi, gdje zivi iole dostojanstven narod ekspresno zavrsio politicku karijeru nakon ovakve izjave.

Tacno tako Strbac.

Svedska

02.09.2018 15:25

Robin Hud

02.09.2018 00:00

Uvjeren sam da nakon večerašnje maškarade na RTRS da ovaj čovjek ima "ozbiljan problem "sa svojim kapitalom i da će sve učinit da ga zaštiti i svim raspoloživim sredstvima...večerašnji nastup se mora do oktobra izuzetno dobro analizirat sa svih aspekata...

BOBA

02.09.2018 00:01

SLUŠAJUĆI DODIKA NA RTRS OSTALA SAM BEZ DAHA. A OD NOVINARA KOJI SJEDE PORED NJEGA JOŠ VIŠE SAM OSTALA BEZ DAHA. KOJA BLAGA PITANJA A ODGOVORI BEZ VEZE KAO DA PRIČA NEKI KOMŠIJA PREKO PLOTA LJUDI GDJE NAM JE INTELIGENCIJA GDJE SU NAM ISTINSKI INTELEKTUALCI DA STANU OVIM GLUPOSTIMA NA KRAJ.NARODE KO SU UREDNICI POJEDINIH MEDISKIH KUĆA NE MOŽE ČOVIJEK DA VIJERUJE OD OBIČNOG SPIKERA UREDNIK.U SVAKOJ FIRMI SAMO POLTRONI, UVLAKAČI PROLAZE A ONI NADREĐENI IM SE SMIJU ŠTO IH VESLAJU ŽEDNE PREKO VODE.KOJA CRNA RS .ONI KOJI ODLAZE JE NE VOLE NE BI ODLAZILI DA JE DOBRA. KO ĆE JE VOLJETI VI KOJI GRABITE, ŽDERETE MEŠETARITE.SAMO KAD IM FACE POGLEDATE DALEKO SMO MI OD IKAKVE PAMETI.NAJSPOSOBNIJI SMO ZA LIZANJE I UVLAČENJE U DUPE ONIH KOJI MISLE DA SE SVIJET VRTI OKO NJIH.SMIJEŠNI SU.

Zalosno je Do kog smo nivoa stigli. Najvece kulturno dosegnuce je KORIDA BIKOVA. I JOS nesto o kvazi novinarima, u ozbiljnijim novinskim kuca man mozda bi mogu sjediti na portnicama. Strahovit Vokabular posjeduju. Samo i Zalosno. Kad nista ne znas, da bi se zastitnik Mora nekome u guzu uci. A presjednikovi kapaciteti su neograniceni. Vec ih na hiljade smjestaj.

Bas TAKO I JOS gore

02.09.2018 09:15

Јој, кад си толико паметница научи више да овај коментар пишеш исправно. ( Да ти нацртам ) коментар пиши малим словима

Е

02.09.2018 10:24

Re

02.09.2018 00:26

Ovaj izgubio kompas skroz...nevjerovatno sta prica dijabolik...

Krem

02.09.2018 00:35

Softverska mafija, novo na našem tržištu.Užas, treba ih se čuvati i paziti na bezbednost.

DIREKT

02.09.2018 06:12

DODIK JE BOG MISEVI

Mislim da i ti i on ste za Sokolačke ludare! Ako je ono što ti zoveš "Bog"....... Čovjek obmanjuje javnost svojom sumanutom pričom ,jednostavno pokušava svim silama da opravda pljačku....jedan novinar,Trbić, je pokušao nekim pitanjima.!!???? Drugo dupelisci,a naročito Marčeta.....

re

02.09.2018 09:55

Bog miseva. Tako je.

Re

02.09.2018 10:09

kuku nama sa nama

02.09.2018 07:26

Isto ovo rade i ovi sto nisu sad na vlasti,a kad budu na vlasti,tako da je sve ovo žalosno i netreba nikoga birati..pustiti da sve ode u pravcu protektorata

decko

02.09.2018 07:37

Tako je, Mile! Hvala sto ljufima u lice svakog dana pokazujes koliko su glupi! I oni to i dalje ne zele da shvate!

Rade

02.09.2018 07:37

Moze i coban postici isto kao it strucnjak samo je pitanje koliko mozes da zalizes zadnjicu vladajucim

O BOŽE KOLIKO SU OVI POLITIČARI NAPLJAČKALI!A NAROD IH JOŠ VOLI!PA JA TE PLJAĆKAM,OTIMAM TI I ZADNJI ZALOGAJ,LAŽEM PETLJAM,PRDIM SMRDIM A TI ME VOLIŠ,JOJ TUGE TE!MI SMO GLUP NARID!JA LIČNO IH SA GAĐENJEM POSMATRAM!JADNI MOJ NARIDE KO SE DANQW WVE BQVI POLITIKOM

ŽIVOT NIJE LAK

02.09.2018 08:53

yugosloven

02.09.2018 08:10

OVO JE CISTA PRIJETNJA MLADOJ POPULCIJI ZA IZBORE PA OMLADINO BIRAJTE

Dr

02.09.2018 08:28

Vise ste dosadni!!! Imate li sta novo, ponavljate se ko papagaj. Vi kai da smo mi ludi i kreteni oa jednu te istu informaciju vrtite u krug. Vidi se da ste tanki sa novinarima!!!!

Javi su u JAKEŠ..takve pacijente primaju tu...ili na Sokolac..

Re Dr

02.09.2018 12:46

Роки

02.09.2018 08:42

Ако СЗП побједи а помоћи ћу својим гласом ,. Побједит ће народ који нема председника Ентитета . Рудоња је предсједник само за СНСД . Баш борба за рушење режима.

Laki

02.09.2018 08:50

Volio bih samo znati kakav je mentalni sklop ljudi koji glasaju za ove debile...

Uh

02.09.2018 09:09

Nervira me,strasno me nervira.Muka mi je vise od te proklete politike i koje-kakvih super politicara. Hoce li nekad prestati da se vrednuje ono sto nema nikakve vrednosti i buducnosti?

Putnik

02.09.2018 09:16

Zbog ovoga smo opredijeljeni da se iselimo odavde. Koalicija će biti u problemu kad shvate da su razvili i kuću i kućište i da nema ko da im obezbjedi lagodan život. Govedarica se moli Bogu da ne prođe za predsjednika jer neće imati kome biti predsjednik.

Joca

02.09.2018 09:28

Ja znam da mi je 2006. godine penzija bila u visini prosjecne plate, a sad mnogo manja od prosjecne plate. Nesto se tu ne prati.

disident

02.09.2018 09:43

KOD SVIH JE TAKO! Nema mjesta iščudjavanju. Predsjednik je samo stavio drzavni pečat na tu ISTINU.

ZA skeptika

02.09.2018 09:46

Meni je drago da je , za razliku od Titovog doba, ovo spusteno i na nizi nivo,. Ista pravila i za cistacicu , portira i direktora. Svima je potrebna clanska karta. Napredujemo!

Vidi Ti

02.09.2018 09:52

Dva najveca hrvata RS - e , koje njuske !

pop

02.09.2018 09:57

Kako se ponasa tako ce i zavrsiti. Seljacina neotesana misli da je bog.i veci od njega su neslavno zavrsili.

Užas

02.09.2018 10:04

Ovo je proklet covjek i sa njim mi srbi nikad nećemo poći naprijed samo u propast svoju gdje smo i dospjeli. Nećete više moj glas.

Tehnolog

02.09.2018 10:07

Vi i vaša djeca ste bolest ovog društva.

Ja

02.09.2018 10:13

Bravo mile

А

02.09.2018 10:27

Види види а све се не гледа РТРС а оплели оволики коментари на његово гостовање на том програму.

Grom

02.09.2018 10:40

E mile tele si pravo, ovo je jedna od stvari koja ce te kostati izbora. Pa lijepo su ti rekli savjetnici da bez njih ne govoris ni dobar dan a kamo li da sam osmisljas govor. Onaj tvoj otac bogdo, koliki god da je seljak nikad ne bi izvalio ovako nesto. Sto puta je pametniji i odmjereniji od sina telca.

Neko iza ugla

02.09.2018 10:43

Ovaj je za srednjeg vijeka to je ocigledno,al jadno je to i zalosno sta i nas,moju i vasu djecu,sve nas,pravi mutavim i zaostalim. Moj glas vise nema,dvaput sam se opekao,dosta je vise!

Re re orac

02.09.2018 10:46

Pa i da su u pet deka bolje promjene bilo.kakve botino jedna.

Fuj!!!!

02.09.2018 10:52

Sta reci... Za sta su se nasi ocevi borili? Za sta su nasi ocevi poginuli? Da dodje Baja i sve sebi uzme... Eeee narode glupi... Dali ste mu sve a vi umrite od gladi...

Fuj!!!!

02.09.2018 10:55

Sta reci... Za sta su se nasi ocevi borili? Za sta su nasi ocevi poginuli? Da dodje Baja i sve sebi uzme... Eeee narode glupi... Dali ste mu sve a vi umrite od gladi...

Goran

02.09.2018 11:06

Alumina, Čez, Balkan-investment, Bobar banka, Banka Srpske! Koliko je samo novca od ovih AFERA otišlo u njihove džepove! DOSTA JE BILO!

Adnan S.

02.09.2018 11:20

Taman kad pomislim da su nas Bosnjake ojadili nasi, vidim da su vas vasi ojadili jos gore.

Bisiiiii bas zna sloziti facu prosto da covijek kad je pogleda mora se odmah zaljubiti ali malo morgen.

Bisiiii

02.09.2018 12:57

Ex Zvornicanin

02.09.2018 12:10

Milorad Dodik je jos jedanput javno pokazao da je izdajnik Repiblike Srpske.Lazne maske patriotizma suvise su malene da bi prikrile debelo lice izdajice....Salo kriminala kipi na sve strane.Ovo je jedna od zadnjih opomena narodu pred izbore.Da glasa protiv njega i njegove sekte. Ako se opet desi, kao i 2014 godine, da pokrade 5-6 hiljada glasova i tako pobijedi, predstavnici Saveza za pobjedu (mislim prvenstveno na Vukotu, Borenovica i Cavica) moraju biti apsolutno spremni da izvrse blokadu citave RS.Mora se izvesti narod na ulicu.I pored ocitih krsenja Dejtonskog mirovnog ugovora, pored ocitog golemog organizovanog kriminala....U konacnici, poslije silnih premlacivanja gradjana, opozicije, ubistva Vukelica 2007,monstruozne egzekucije Davida Dragicevica i premlacivanja ovog novinara ovih dana.....Postalo je ocigledno jasno samo jedno: Medjunarodna zajednica, tj OHR kao njen najveci i najjaci eksponent, svojim necinjenjem nikakvih koraka da se sekta SNSD sankcionise i vrati u normalne tokove zajedno sa njenim sefom Bajom,svojim nepreduzimanjem koraka i davanjem pukih saopstenja za javnost postala je BRUTALNI SAUCESNIK u Dodikovim bahanalijama i organizovanom kriminalu na svim nivoima i razinama djelovanja javnog sektora u RS, kao i u zajednickim BH organima.Svojim necinjenjem oni su stali na njegovu stranu to je KRISTALNO JASNO.Oni ga podrzavaju u njgovim koracima razvoja krize u RS i u BiH.Citava drzava je njegovim kriminalom zakocena, a gradjani RSa su prakticno zatvorenici..... Zato, Savez za Pobjedu mora animirat gradjanstvo.U Federaciji ce to uraditi koalicija gradjanskih stranaka SDP-DF-GS......Ovi izbori su zadnja sansa za spas i Republike Srpske ali i BiH.......Ako prokockamo sansu-jos 4 godine katastrofe koja ce nas povuc konacno u provaliju.......

Ali kako???Kad 50 % naroda kaze svi su isti..nemam za koga glasati,bio je i SDS pa sta su uradili i slicne retardirane izjave!!Bili su protesti par dana za gorivo i prestalo..

Ree

02.09.2018 12:27

Ktitor

02.09.2018 12:16

Gotovi se!

Зоран

02.09.2018 12:46

Зашто не бити дио система,у бившој држави је тако било,остварен је велики напредак.После отаџбинског рата СДС је био на власти дуго времена морало се како власт каже.

Profesor

02.09.2018 12:47

I šta ja sad svojim studentima da kažem?... Šta da ih učim? Koju ja poruku posle ovog i ovakvog "predsednika" da im uputim???

Strasno

02.09.2018 13:12

Ovi iz SzP tamo gdje imaju vlast postavljaju samo stručne kadrove, a ne svoje partijske kolege. Jes' vala. Ista bagra.

Ajd ne pričaj majke ti jel iko iz szp dao svome sinu kredit od 3 miliona maraka da danas otvori firmu a sutra dobije 3 miliona ; a o Željki Cvijanovic i njenom sinu tek će da ispliva mnogo toga ovo je samo početak , ko god da glas Željki Cvijanovic nema grama mozga

Re strašno

02.09.2018 13:24

A da li je on vratio kredit od 3 miliona IRB-u? Jeste. I šta sad?

Re re strasno

02.09.2018 17:20

Svetozar

02.09.2018 13:18

Najgore nesto sto se moze dogoditi..u Drzavi...Entitetu...je POSTITUCIJA u skolstvu....? SKOLSTVO..OBRAZOVANJE...su STUB....Drzave....gdje smo mi ....?

Jelisaveta

02.09.2018 14:15

Sekta!

Kanada

02.09.2018 15:22

Da covjek ne povjeruje sta cita.

E

02.09.2018 17:14

Biserka. Nesreco.

Glupko

02.09.2018 17:30

Znači u tekstu za glupake piše da je Igor Dodik 2007 dobio kredit od 3 miliona od Investiciono razvojne banke, a odmah u sledećoj rečenici bivamo obaviješteni da je 'odmah zatim PROPALA BALKANINVESTMEN BANKA.' I, glupna za koga je ovo napisano 'odmah zatim' zaključi - šta!?

Derventa

02.09.2018 17:47

Psihopata iz Bakinaca i lider najvece sekte(SNSD) na Balkanu je uspostavio sistem *ko nije sa nama taj je automatski protiv nas* Taj okrutni sistem ima svoje Bozije zapovjedi cije je autor lazni Bog Milokrad Duduk! 1,zapovjest Dodikova KRADI 2. zapovjest Dodikova VARAJ 3.zapovjest Dodikova LAZI 4.zapovjest Dodikova UZMI ONO STO NIJE TVOJE 5.zapovjest Dodikova UBIJ KADA TI TO ODGOVARA (David Dragicevic,Milan Vukelic..) 6 zapovjest Dodikova NE PRAVI SEBI BOGA JER SAM JA VAS BOG 7.zapovjest Dodikova ONO STO SI POKRAO NEDAJ NIKOME A POGOTOVO GLADNOM I SLUDENOM NARODU KOJI TRAZI KORU HLJEBA 8. zapovjest Dodikova SIRI STALNO LAZI O NEKOME DOK NE UVJERIS OSTALE DA JE LAZ ISTINA 9. zapovjest Dodikova NEKA SE NIGDJE NE OKUPLJA VISE OD DVA COVJEKA JER CU IH PROGLASITI ZA ENGLESKE SPIJUNE 10.zapovjest Dodikova GLASAJTE SAMO ZA MENE JER AKO BUDETE GLASALI ZA DRUGE SMATRACU VAS IZDAJNICIMA I SOROSEVCIMA

Snjazana

02.09.2018 18:16

Odkuda im toliki kapital.. Sve su prodali i opljackali.. I ono malo duse sto postoji u narodu su izcjedili.. Jos malo, sat odzvonjava...

Snježo ne živiu zabludi i ja sam tako razmišljao ali vjeruj da od toga nema ništa.Mektič je prošle izbore obećavao borbu protiv kriminala.Postavio kuma za direktora SIPE i šta uradiše ništa. Proputovaše svet i narodu Mektić opet maglu pred izbore da obezbjedi još jedan mandat. E pa neće moći pročitao ga je narod.

Milan

02.09.2018 21:54

Kum

02.09.2018 20:22

ja sam licno iskusiju ovu praksu na svojim ledjima! Ova drzava ili kako se vec zove nema sanse da ide naprijed dok strucni i kompetenti-dokazani ne preuzmu vodjenje poslova i liderstvo. Nazalost, politika je preuzela vodece uloge u svim sferama zivota a to je dokaz da nam je propast zagarantovana!!!

Ana

02.09.2018 23:35

Da li je moguce da jedan predjsednik izjavi ovako nesto?Pa ne mozemo svi pod stranacku kapu.Sta je sa nama za koje nema mjesta u toj vasoj vladajucoj partiji jer smo ko zna koji po redu.I treba omladina da ide sto prije.Snsd je svojevremeno obecavao,sada su nula!

gade mi se

03.09.2018 02:30

Slika njihova govori sve! Komentar je suvisan! Fuj lopovi...

goran

03.09.2018 21:59

Predlazem da glasate za SNSD. Molim Vas. Da dostojanstveno propadnemo.

Laki

04.09.2018 10:21

Još ako je glup na mamu,pravi kadar laktaškog lopova.

POUZDAN

04.09.2018 12:17

Molim Vas da mi pomognete u koliko ste u mogučnosti, naime, imam dvoje maloljetne djece koja idu u osnovnu školu. Tražim gdje mogu da kupim sveske ili ti teke sa slikama predšednika, Željkice, Špirketa posebno i ostalih partiskih prvaka a ne tamo nekih fudbalera ili konja i životina po koricama sveski da budu.

BORAC

04.09.2018 14:48

Ovaj(Dodik) je uspio što niko od neprijatelja nije,SRBE NA SRBE okrenuti! Ti je PUN POGODAK!

Mićko

04.09.2018 16:43

Tragikomedija hahahaha

Драшко

04.09.2018 17:04

Срамна је изјава да не вриједи образовање већ чланство у СНСД-у, а још тужнија је изјава Жељке, која игра како предсједник пјева. Тужно и биједно до дна. Стидим се предсједнице Владе Републике Српске. Оним који се надају да ће избори све промијенити поручујем да су то приче за малу дјецу. Све је спремно и вишак попуњених гласачких листића ће бити убачени као што је то већ годинама рађено. Стога, нема наде и правац по визе.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.