Ovo su učesnici grupne faze Lige Evrope...

Grci preživjeli Ostrvo, ne i Litvanci! U grupnoj fazi Lige Evrope igraće Olimpijakos i Seltik.  Jagoš preživeo englesku ofanzivu, Planić i FCSB ispali! Tranava overila plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Škendija promašila dva penala, Rozenborg iskoristio poklone.  Sevilja ubedljiva protiv Sigme, prvenac Gonalona. Žreb za Ligu Evrope - šeširi. . .  Milan u drugoj grupi, u prvoj ima ozbiljnih "njuški". . . Žreb je zakazan za petak u 13 časova.

Fudbal 31.08.2018 | 00:14
Ovo su učesnici grupne faze Lige Evrope...
Ostrvljani su ostvarili polovičan učinak u posljednjim mečevima plej-ofa za Ligu Evrope.

Barnli nije uspeo na svom terenu da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča pa je eliminisan iz Lige Evrope.

I pored velike dominacije i većeg broja šansi, odbrana Olimpijakosa odigrala je herojski meč, a Jagoš Vuković se istakao zapaženom partijom u remiju (1:1) na Turf Muru.

Pogodak Portugalca Danijela Podensa u 83. minutu otklonio je svaku dilemu oko prolaza Atinjana u grupnu fazu dok se Barnli časno oprostio utešnim golom Mateja Vidre u nadoknadi.

Bogdan Planić je ispao sa svojim FCSB-om od Rapida iz Beča uprkos trijumfu od 2:1 na svom terenu.

U grupnoj fazi Lige Evrope igraće Spartak iz Trnave koji je na svom terenu remijem sa Olimpijom (1:1) potvrdio dalji prolaz.  

Olimpijakos je u Englesku donio 3:1 iz prvog meča, a uprkos dominaciji, fudbaleri Barnlija nisu uspjeli postići više od jednog gola, koji im je bio dovoljan samo za remi 1:1, pa su se Grci radovali poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Sve zanimljivo desilo se u posljednjih desetak minuta susreta.

Nakon što su se igrači Barnlija ispromašivali, uslijedila je kazna. Jednu od rijetkih prilika Olimpijakosa u drugom poluvremenu iskoristio je Danijel Podense i pogodio za 0:1, da bi domaći par minuta kasnije, poslije velike gužve u šesnaestercu grčkog tima, izjednačili preko MatejaVidre.

Ipak, snage za nešto više nije bilo. Ostalo je 1:1, nedovoljno da se ugrozi prednost Atinjana iz prvog susreta.

Seltik je, poslije za njih razočaravajućih 1:1 u Litvaniji, slavio ubjedljivo pred svojim navijačima protiv neugodne Suduve.

Među 48 najboljih u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju Škote su odveli Lej Grifits, Kalum Mekgregor i Kristofer Ajer, koji su pogađali za siguran trijumf 3:0.

Tamo će igrati i Sevilja, koja je u dvomeču protiv Sigme pokazala da je mnogo kvalitetnija ekipa.

Andalužani su i u revanšu bili bolji, ovaj put 3:0 (strijelci Maksim Gonalon, Martin Nespor autogol i Visam Ben Jeder), te tako ukupnim rezultatom 4:0 eliminisali Čehe.

Rozenborg je preživeo gostovanje u makedonskoj Škendiji i plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope. Najtrofejniji norveški klub slavio je sa 2:0 u Skoplju, ali je do toga došao znatno teže nego što se očekivalo.

Imao je norveški klub prednost od 3:1 iz prve utakmice, ali Škendija večeras nije uspela da iskoristi čak dva penala i to kod rezultata 0:0.

Već u 20. minutu Hedenštad je napravio prekršaj na Braimiju, a ovaj je, suprotno nepisanom pravilu, uzeo loptu i šutirao sa bele tačke, ali je pogodio stativu.

Slična situacija dogodila se u 48. minutu. Opet je Braimi bio fauliran, ovaj put to je uradio Hovland. Izvođač drugog penala bio je Emini, a sada je golman Hansen bio na visini zadatka.

Očekivano, kazna je stigla u nastavku utakmice. Hovland je u 67. minutu načeo mrežu domaćina, a dokrajičio ga je Reginijusen u 84. minutu. Srpski fudbaler Đorđe Denić zaigrao je za Rozenborg od 62. minuta.

Poslednji meč večeri odigran je u Sevilji, gde je domaćin na stadionu Sančez Pishuan lako izašao na kraj sa češkom Sigmom – 3:0.

Pamtiće navijači Sevilje ovaj duel po prvencu Maksima Gonalona koji je nedavno došao iz italijanske Rome. On je bio strelac prvog gola na meču u 21. minutu.

Autogolom Nespora u 26. minutu Sevilja je duplirala prednost, a konačan rezultat postavio je Visam bin Jeder u 75. minutu.

Žrijebanje grupa zakazano je za petak od 13 časova u Monaku.

PLEJ-OF LIGE EVROPE - REVANŠ MEČEVI:

Astana - APOEL 1:0 penali 2:1 (prvi meč 0:1)
Ufa - Rendžers 1:1 (0:1)
AEK Larnaka - Trenčin 3:0 (1:1)
Kopenhagen - Atalanta 0:0 penali 4:3 (0:0)
Lajpcig - Zorja 3:2 (0:0)
Apolon - Bazel 1:0 (2:3)
Kluž - Didelanž 2:3 (0:2)
Ludogorec - Torpedo 4:0 (1:0)
Makabi - Sarpsborg 2:1 (1:3)
Molde - Zenit 2:1 (1:3)
Karabag - Šerif 3:0 (0:1)
Mitjiland - Malme 0:2 (2:2)
Bešiktaš - Partizan 3:0 (1:1)
Škendija - Rozenborg 0:2 (1:3)
Brondbi - Genk 2:4 (2:5)
FSCB - Rapid 2:1 (1:3)
Trnava - Olimpija 1:1 (2:0)
Bordo - Gent 2:0 (0:0)
Barnli - Olimpijakos 1:1 (1:3)
Seltik - Suduva 3:0 (1:1)
Sevilja - Sigma 3:0 (1:0)

Plej-of je završen, a sa njim i dvomesečne kvalifikacije za Ligu Evrope (LE).

Ulaskom Crvene zvezde u Ligu šampiona i eliminacijom Partizana u "baražu" za LE, Srbija je ostala bez predstavnika u grupnoj fazi, nakon sezone u kojoj su je predstavljala dva kluba.

Kada je u pitanju region, Liga Evrope igraće se u Hrvatskoj i Mađarskoj, jer će Dinamo Zagrebu i MOL Vidiju (Videotonu) biti utešno takmičenje posle eliminacije iz plej-ofa za Ligu šampiona.

Klubovi iz ovog dela Evrope nisu imali uspeha u plej-ofu, jer su osim Partizana ispali i rumunski predstavnici FCSB i Kluž, kao i prvaci Slovenije i Makedonije, Olimpija i Škendija.

Glazgov Rendžers prvi put je posle deset godina čekanja pod Stivenom Džerardom ušao u evropsku grupu, apsolutno najveće iznenađenje je plasman prvaka Luksemburga - Didelanža, a mnoge je iznenadio i teško izboreni prolaz Lajpciga protiv ukrajinske Zorje, golom u finišu.

Makabi Tel Aviv, na čelu sa trenerom Vladimirom Ivićem i golmanom Predragom Rajkovićem prekinuo je kontinuitet učešća u grupnoj fazi, dok je leto za zaborav završio i APOEL. Kiparski tim, nesuđeni Zvezdin rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ispao je prošlog meseca od litvanske Suduve u borbi za LŠ, a večeras je izgubio na penale od Astane i to uz četiri promašena penala.

Pročitajte sve rezultate plej-ofa i spisak svih učesnika grupne faze, među kojima su najveća imena Sevilja, Arsenal, Čelsi, Lacio...

Nažalost, Partizan nije uspeo u svojim nastojanjima da se domogne grupne faze Lige Evrope. Beogradski crno-beli glatko su izgubili u revanšu u Istanbulu od Bešiktaša (0:3), ali to ne znači da nećemo ispratiti sutrašnji žreb. Izvlačenje parova obaviće se u Monte Karlu, u sada već čuvemo Grimaldi forumu.

Kao i obično, ono što je najzanimljivije uoči svakog žrebanja jesu šeširi. U onom najjačem mesto su pronašle ozbiljne evropske "njuške" poput Arsenala, Čelsija, Sevilje, Lacija, Zenita, Viljareala... Ono što nam garantuje dobre utakmice jesu vrlo zanimljivi timovi u ostalim šeširima. Tako su na primer u drugom Milan, Marselj, Sporting, Fenerbahče, Seltik... U trećem su ekipe poput zagrebačkog Dinama, Betisa, moskovskog Spartaka, RB Lajpciga ili Ajntrahta, a u poslednjem Glazgov Rendžers, praška Slavija, te Rozenborg. Kao i do sada, u 12 grupa biće raspoređena po četiri kluba.     

Žreb je zakazan za petak u 13 časova, uz prenos na TV Arena sport.

PRVI ŠEŠIR

Sevilja
Arsenal
Čelsi
Zenit
Bajer
Dinamo Kijev
Bešiktaš
Salcburg
Olimpijakos
Viljareal
Anderleht
Lacio

DRUGI ŠEŠIR

Sporting
Ludogorec
Kopenhagen
Marselj
Seltik
PAOK
Milan
Genk
Krasnodar
Fenerbahče
Astana
Rapid Beč

TREĆI ŠEŠIR

Betis
Karabag
BATE Borisov
Dinamo Zagreb
Lajpcig
Ajntraht Frankfurt
Malme
Spartak Moskva
Standard Lijež
Cirih
Bordo
Ren

ČETVRTI ŠEŠIR

Apolon
Rozenborg
Vorskla
Slavija Prag
Ahisar
Jablonec
AEK Larnaka
Videoton
Rendžers
Didelanž
Spartak Trnava
Sarpsborg

Izvor: mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar