Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo iznijelo je završne riječi u slučaju Sanjina Sefića, zatraživši maksimalnu kaznu zatvora za dva krivična djela: izazivanje opšte opasnosti i neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Bosna i Hercegovina 30.08.2018 | 14:42
Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu
Postupajuća tužiteljica je prilikom iznošenja završnih riječi napomenula su kroz izjave svjedoka i vještanje dokazali da je krivično djelo bez sumnje počinjeno i da ga je izvršio Sanjin Sefić.

Osim što su zatražili maksimalnu kaznu za Sefića, zatražili su najstrožije kazne za sve ostale, bez ikakvih olakšavajućih okolnosti. Sve, imajući u vidu, da optuženi nije iskazao nijedan vid kajanja.

Za njega je rečeno kako je svjesno počinio krivično djelo, kao i da nije dokazano da je imao amneziju, već da je svjesno organizavao svoj bijeg. Tokom ekstradicije je uložio žalbu.

Napomenuli su kako su svi optuženi za pomaganje u bjekstvu povratnici u krivičnim djelima i da su uživaoci narkotika. Zatražili su najstrožije kazne ali nisu precizirali kolike.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč,studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Izvor: Klix

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zoran

30.08.2018 15:01

Taj nece odlezati ni dana, nazalost, zivi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Zile

30.08.2018 16:59

koliko god kazna bila mala je ubistvo a vozacku treba oduzeti zauvijek a nekaga savjest grize akoje ima.

Name

Rus

30.08.2018 18:16

Nema on savjesti,ne interesuje to njega. Samo da ne robija to mu je cilj. A sto nekog nema o tome on ne misli, to je banda Sarajevska.