"Novak može s Rafom i Rodžerom... A, oni s njim?!"

"Đoković je za mene jasno glavni favorit na US Openu", rekao je Mats Vilander, komentator Eurosporta.

Tenis 30.08.2018 | 18:35
"Novak može s Rafom i Rodžerom... A, oni s njim?!"
Mats Vilander, legendarni Grend slem šampion i popularni komentator Eurosporta, poznat je zbog svog britkog jezika i komentara koji polarizuju navijače.

Neki smatraju da je pristrasan, neki da je svesno provokativan, ali mu se ne može oduzeti pažnja koju izazivaju njegovi komentari.

Ovih dana Šveđanin je u Americi, gde je u ponedeljak počeo US Open, a uoči prvog mečaNovaka Đokovića izneo je svoje očekivanje od turnira.

Vilander vidi upravo srpskog tenisera kao glavnog i najvećeg favorita.

"Da bismo imali pobednika koji nije on (Đoković), ostali će morati da igraju najbolji tenis u životu da bi osvojili US Open", izjavio je nekadašnji osvajač Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena.

Šveđanin je objasnio zašto daje prednost Novaku u odnosu na sve, uključujući i Federera i Nadala.

"Ponavljam još jednom, Đoković je pobedio Rodžera Federera kada je bio na najboljem nivou igre. Pobedio je i Rafaela Nadala kada je Nadal igrao svoj najbolji tenis. Suprotno se nikad nije dešavalo. Ni Nadal, ni Federer nisu pobeđivali Đokovića kada je on igrao svoj najbolji tenis", poruka je Vilandera.

"Možda on nije najbolji teniser svih vremena, ali je važno da shvatimo šta da očekujemo sada kad se vratio. On je, jasno, za mene glavni favorit".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar