Zvezda sve dalja od Sija?!

Bašakšehir plaća obeštećenje i daje uslove kakve malo ko može. . . ! I Sion se nada čudu, nudi trogodišnji ugovor i minutažu.

Fudbal 29.08.2018 | 12:15
Zvezda sve dalja od Sija?!
Crvena zvezda i rasni golgeter. Priča koja se ovog leta pretvorila u pravu transfer sagu, a kako se kraj prelaznog roka u Evropi ubrzano približava, srpski šampion ima sve manje vremena i opcija na raspolaganju...

Ričmond Boaći, Pedro Konde, Franko Soldano, Ahmed Hasan (...) samo su neki od kandidata koji su se dovodili u vezu sa ekipom Vladana Milojevića, a posle ime na podužoj listi želja čiji je dolazak u Ljutice Bogdana na trenutak delovao izgledno je - Đovani Sio.

Iskusni napadač postao je "persona non grata" u Monpeljeu posle sezone u kojoj je mrežu zatresao samo jednom, a posle dolazaka Andija Delora i Gaetana Laborda i njegov transfer do petka u ponoć je izvestan. Juče je napadač iz Obale Slonovače dobio poslednje upozorenje klupske uprave da će biti prosleđen u rezerve ukoliko ne bude pristao na transfer, posebno jer zainteresovanih strana – ima.

I to nisu samo Crvena zvezda i Bursa. Francuski Ekip tvrdi da se zaĐovanija Sija ozbiljno zainteresovala i prošlosezonska senzacija Istanbul Bašakšehir, gde bi mu saigrači bili Emanuel Adebajor i Gael Kliši. Mada pregovori još nisu zvanično otvoreni, iz Francuske stiže informacija da je Bašakšehir spreman da plati Monpeljeu traženo obeštećenje od 2.000.000 evra, dok Siju sprema platu koja bi ga obezbedila za života. To su uslovi koje Crvena zvezda ne može da isprati.

Podsetimo, srpski šampion je ponudio opciju pozajmice, dok mogućnosti za godišnju platu ne mogu da izlaze iz određenih okvira, čak i da Crvena zvezda sutra obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Čudu se u poslednjem momentu nada i Sion, koji Sija prati još od početka leta. Naime, švajcarski klub jeSiji ponudio trogodišnji ugovor i sigurnu minutažu, mada momak iz Obale Slonovače uporno odoleva tom transferu.

Mada mediji u Francuskoj pišu da Zvezdina ideja o pozajmici najverovatnije neće proći i da je Bašakšehir najbliži transferu ukoliko ponudi ono što se traži, sve bi moglo da se promeni ako Crvena zvezda zaigra u Ligi šampiona. Jer, to je nešto što Siji nijedan drugi zainteresovani klub ne može trenutno da ponudi.

Vreme curi i sve ga je manje, a Zvezda mora da reaguje...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar