Biće bomba i sljedećeg ljeta!

Juve, Marselo i 50. 000. 000 evra! Čak ni plata neće biti problem za brazilskog beka.

Fudbal 31.08.2018 | 19:45
Biće bomba i sljedećeg ljeta!
Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da kupuješ najbolje. Posle pet poraza u isto toliko finala Lige šampiona i magistarskog rada na temu “kako se dovode besplatni igrači”, rešio je Juventus da promeni transfer politiku kako bi se konačno popeo na krov Evrope. Zato su ovog leta probijeni svi limiti angažmanom Kristijana Ronalda, zvanično najboljeg fudbalera sveta, a meta crno-belih iz Torina za naredno leta je – Marselo!

Ideja o dolasku brazilskog levog beka, godinama najboljeg na svojoj poziciji u planetarnim okvirima, rodila se odmah po sletanju Portugalca na “Alijanc stadion”, međutim, zbog ogromnih finansijskih žrtava koje je prvak Italije podneo da bi priuštio jednu, nije mogao istovremeno da kupi i drugu zvezdu Real Madrida.

Zato je plan sportskog direktora Bepa Marote da narednog leta pokuša ponovo da napadne Marsela. Pod, veruje se, povoljnim uslovima nego da je to uradio sad. Reprezentativac Brazila će tak imati 31 godinu, a poznato je da Florentino Perez ume da proda igrače koji premaše zenit karijere. Što znači da o Marselovom odlasku može da se priča. Ugovorom je vezan za Kraljevski klub do juna 2022, međutim, pitanje je da li je zainteresovan da ga odradi do kraja. Zato Tutosport pretpostavlja da je 50.000.000 evra maksimum koji će španski velikan moći da izvuče na ime obeštećenje. Pogotovo što je Marseloosvojio sve što se osvojiti moglo (i to više puta) u belom dresu, a čak javno je rekao da mu nedostaje igranje sa Ronaldom.

Sve bi to mogli da budu motivi koji će Marsela približiti Juventusu. Čak ni plata od 11.000.000 evra koliko trenutno zarađuje u Realu ne bi bila nepromostiva prepreka. Prvo, zbog toga što je Juve na Ronaldovomprimeru (po 30.000.000 evra za četiri sezone) probio sve granice, a drugo što bi i sam igrač pristao na smanjenje, a za uzvrat dobio priliku da zaigra sa velikim prijateljem i šansu da se oproba na novoj adresi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar