Pomoć porodicama sa više djece

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore sa porodicama sa troje i više djece sa područja ove lokalne zajednice kojima će biti dodjeljena novčana pomoć od po 150 KM za kupovinu udžbenika.

Republika Srpska 27.08.2018 | 18:11
Pomoć porodicama sa više djece
Božović je rekao da će po 150 KM dobiti 249 učenika sa područja Istočne Ilidže iz 129 porodica, te izrazio nadu da će ova sredstava biti od koristi roditeljima pred početak školske godine za nabavku školskog pribora.

"Imamo još zahtjeva, a riječ je o primjerima u kojima jedan od roditelja ne živi na području ove lokalne zajednice i najvjerovatnije ćemo i ove zahtjeve pozitivno riješiti", rekao je Božović novinarima.

On je naglasio roditelji koji su se odlučili na to da imaju više djece nemaju adekvatnu podršku, te da je ovo prvi korak u pružanju pomoći kada je u pitanju ova lokalna zajednica.

"U okviru pronatalitetne politike za svako novorođeno djete predviđeno je po 200 KM, kao jednokratna pomoć, a treći pokušaj vantjelesne oplodnje sufinasiramo sa 2.000 KM. Namjeravamo da u narednim godinama ovaj program dodatno proširimo", napomenuo je Božović.



Snježana Galinac, majka troje djece, od kojih su dvoje školarci rekla je da će ova sredstva svakako poboljšati budžet pred početak nove školske godine.

"Hvala načelniku na ovoj inicijativi. Osim udžbenika tu je i školski pribor, garderoba, obuća, tako da su troškovi veliki. Jedan dio knjiga sam dobila, a za ostali dio sam izdvojila 170 KM, s tim što sinu koji je srednjoškolac još nisam kupila sve knjige, a pribor još nisam kupila", istakla je Galinac.

Majka tri školaraca Maja Trapara zahvalila je načelniku opštine Istočna Ilidža na ovom vidu pomoći, koji im mnogo znači.



(BN TV/Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Semberac

27.08.2018 16:18

Dabogda svi otisli i niko ne osto kad je sve nakaradno i propalo, zahvaljujuci i jednima i drugima. Ne znam sto se ova opozicija bori za vlast kad ovu drzavu ni Amerika ne moze oporaviti.

ODGOVORITE
Name

Re Semberac

27.08.2018 17:05

Polako prijatelju nije sve tako crno .

Name

Re

28.08.2018 22:01

Pa višečlane porodice su i krive što je tolika nezaposlenost. Trebalo bi im uvesti porez.

Name

Re

27.08.2018 17:02

Samo 150 maraka !? Sta reci ?

ODGOVORITE
Name

Ne bavim se politikom

27.08.2018 17:44

Evo ja imam prosjecnu platu u Evropi pa sam doniro za 5 djece sve All Inclusive u Federaciji od obuce,pribora,garderobe i sve ostalog potrebnog za skolu.Bit ce uplaceno mjesecni dodak za ishranu.

ODGOVORITE
Name

Лука

28.08.2018 05:22

Sve pohvale za Ist. Ilidzu i mladog nacelnika Opstine Bozovica. Tako se radi, treba podrzavati porodice sa vise djece, ali istovremeno STIMULISATI mlade bracne parove za radjanje sto vise potomaka, jer dobro znamo sta znaci ona narodna: 'cije stado, toga i livada'..

ODGOVORITE
Name

m.s.

28.08.2018 10:57

Zasto izostavljaju one porodice,koje imaju jedno,eventualno dvoje djece,koje skoluju.Mozda su upravo oni najugrozeniji, pa su ostali na jednom djetetu. Ko god ima djete koje skoluje,treba i njima dati za nabavku udzbenika.Dosta je diskriminacije.

ODGOVORITE