Помоћ породицама са више дјеце

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговоре са породицама са троје и више дјеце са подручја ове локалне заједнице којима ће бити додјељена новчана помоћ од по 150 КМ за куповину уџбеника.

Република Српска 27.08.2018 | 18:11
Помоћ породицама са више дјеце
Божовић је рекао да ће по 150 КМ добити 249 ученика са подручја Источне Илиџе из 129 породица, те изразио наду да ће ова средстава бити од користи родитељима пред почетак школске године за набавку школског прибора.

"Имамо још захтјева, а ријеч је о примјерима у којима један од родитеља не живи на подручју ове локалне заједнице и највјероватније ћемо и ове захтјеве позитивно ријешити", рекао је Божовић новинарима.

Он је нагласио родитељи који су се одлучили на то да имају више дјеце немају адекватну подршку, те да је ово први корак у пружању помоћи када је у питању ова локална заједница.

"У оквиру пронаталитетне политике за свако новорођено дјете предвиђено је по 200 КМ, као једнократна помоћ, а трећи покушај вантјелесне оплодње суфинасирамо са 2.000 КМ. Намјеравамо да у наредним годинама овај програм додатно проширимо", напоменуо је Божовић.



Сњежана Галинац, мајка троје дјеце, од којих су двоје школарци рекла је да ће ова средства свакако побољшати буџет пред почетак нове школске године.

"Хвала начелнику на овој иницијативи. Осим уџбеника ту је и школски прибор, гардероба, обућа, тако да су трошкови велики. Један дио књига сам добила, а за остали дио сам издвојила 170 КМ, с тим што сину који је средњошколац још нисам купила све књиге, а прибор још нисам купила", истакла је Галинац.

Мајка три школараца Маја Трапара захвалила је начелнику општине Источна Илиџа на овом виду помоћи, који им много значи.



(БН ТВ/Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Семберац

27.08.2018 16:18

Дабогда сви отисли и нико не осто кад је све накарадно и пропало, захваљујуци и једнима и другима. Не знам сто се ова опозиција бори за власт кад ову дрзаву ни Америка не мозе опоравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Семберац

27.08.2018 17:05

Полако пријатељу није све тако црно .

Name

Ре

28.08.2018 22:01

Па вишечлане породице су и криве што је толика незапосленост. Требало би им увести порез.

Name

Ре

27.08.2018 17:02

Само 150 марака !? Ста реци ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не бавим се политиком

27.08.2018 17:44

Ево ја имам просјецну плату у Европи па сам дониро за 5 дјеце све Алл Инцлусиве у Федерацији од обуце,прибора,гардеробе и све осталог потребног за сколу.Бит це уплацено мјесецни додак за исхрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

28.08.2018 05:22

Све похвале за Ист. Илидзу и младог нацелника Опстине Бозовица. Тако се ради, треба подрзавати породице са висе дјеце, али истовремено СТИМУЛИСАТИ младе брацне парове за радјање сто висе потомака, јер добро знамо ста знаци она народна: 'ције стадо, тога и ливада'..

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.с.

28.08.2018 10:57

Засто изостављају оне породице,које имају једно,евентуално двоје дјеце,које сколују.Мозда су управо они најугрозенији, па су остали на једном дјетету. Ко год има дјете које сколује,треба и њима дати за набавку удзбеника.Доста је дискриминације.

ОДГОВОРИТЕ