PL BiH: Krupa do boda na "Grbavici"!

Koljić ponovo u metu! Klub iz kanjona Tijesno je iznenadio favorizovani Željezničar i došao do velikog boda u gostima, a mogao je i do cijelog plijena.

Fudbal 27.08.2018 | 10:15
PL BiH: Krupa do boda na "Grbavici"!
Veliko iznenađenje na "Grbavici"!

Željezničar je bio dosta bolji tim u prvom dijelu susreta i na odmor otišao sa zasluženom prednošću koju mu je donio Sulejman Krpić, ali je Krupa sredinom nastavka ipak došla do izjednačenja, a da nije bilo herojskih intervencija Vedrana Kjosevskog mogla je i do cijelog plijena.

ŽELJEZNIČAR - KRUPA 1:1 (1:0)

"Plavi" su u vođstvo došli već u 7. minutu kada je Armin Zec odlično uočio dobro utrčavanje Sulejmana Krpića i pružio mu odličnu loptu u prostor, a mladi napadač je zadržao smirenost i postigao svoj peti gol ove sezone.

Do kraja prvog dijela Željo je imao inicijativu, ali nisu mogli do drugog pogotka kojim bi "prelomili" meč pa je Krupa u drugi dio ušla sa "nadom" da na "Grbavici" ipak može do pozitivnog rezultata.

Izabranici Branislava Krunića su u drugom poluvremenu zaigrali dosta "opuštenije", sa ubjeđenjem da bi jedna "prava" lopta za najboljeg strijelca Premijer lige Elvira Koljića mogla biti dovoljna za izjednačenja.

Upravo tako je i bilo.

Milanović je napravio sjajan posao na sredini terena, prošao je dvojicu fudbalera domaćeg tima i zatim uposlio Koljića koji gađa dalji ugao i trese mrežu osmi put ove sezone.

Krupa je do kraja meča mogla i do tri boda, ali je udarac Dujakovića odličnom intervencijom zasutavio Kjosevski i odbio loptu u korner. Ubrzo nakon toga u sjajnoj prilici se našao Crnov ali je šutirao pored gola.

U meču koji je odigran u terminu od 17 časova fudbaleri GOŠK-a i Širokog Brijega podijelili su bodove u Gabeli odigravši utakmicu bez pogodaka.

Širokobriježani su tako nakon jučerašnjeg poraza Radnika od Slobode ostali jedina neporažena ekipa u elitnom rangu bh. fudbala u početnih sedam kola. Ujedno već petu utakmicu nisu primili gol.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

GOŠK - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Krupa 1:1 (1:0)
/Krpić 7 - Koljić 68/

odigrano u subotu

Mladost - Čelik 1:1 (0:0)
/Mujagić 88 - Jurina 65/

Zvijezda 09 - Sarajevo 0:4 (0:3)
/Tatar 28, Ahmetović 38, Rahmanović 45+1, 55/

Sloboda - Radnik 2:0 (0:0)
/Baraban 63, Zukić 80/

Zrinjski - Tuzla siti 1:0 (0:0)
/Bilbija 70/

TABELA: Sarajevo 14, Željezničar 14, Široki Brijeg 13, Sloboda 11, Čelik 11, Krupa 10, Radnik 10,  Zrinjski (-1) 9, GOŠK 6, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 (-1) 3, Mladost 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar