US Open: Lajović kreće prvi od Srba! Rival - Džumhur!

Objavljen program prvog dana poslednjeg gren slema sezone.

Tenis 27.08.2018 | 00:10
US Open: Lajović kreće prvi od Srba! Rival - Džumhur!
Takmičenje na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu SAD, počinje u ponedeljak u Njujorku, a od predstavnika Srbije prvi će na teren Dušan Lajović.

On u prvom kolu igra protiv 24. nosioca, bosanskog tenisera Damira Džumhura. Taj meč je treći na programu terena broj četiri, na kome takmičenje počinje od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Prvog dana na teren će i prvi igrač sveta, branilac titule Rafael Nadal, koji u drugom meču u noćnom delu programa na stadionu "Artur Eš" igra protiv sunarodnika Davida Ferera. Pre njih meč prvog kola igraće šestostruka šampionka US opena, Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Magda Linet.

Branilac titule, domaća takmičarka Sloun Stivens, igra protiv Ruskinje Jevgenije Rodine, dok će prva teniserka sveta, Rumunka Simona Halep, takmičenje početi protiv Estonke Kaje Kanepi.

Švajcarac Sten Vavrinka igra protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Venus Vilijams protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Argentinac Huan Martin del Potro sastaće se u ponedeljak sa Amerikancem Donaldom Jangom, a Beloruskinja Viktorija Azarenka igraće protiv Slovakinje Viktorije Kuzmove.

Organizatori su delimično objavili i program za utorak, kada će meč prvog kola igrati Novak Djoković. Njegov protivnik biće Mađar Marton Fučović, a njihov duel je drugi na programu stadiona "Artur Eš", na kome takmičenje počinje u 18 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mire

27.08.2018 04:53

Sretno DŽumi

ODGOVORITE
Name

Kuki

27.08.2018 08:23

Neka bolji pobijedi

ODGOVORITE