Utvrditi ko je napravio glupost

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da onaj ko je ruskom književniku Zaharu Prilepinu zabranio ulazak u BiH mora da snosi odgovornost, jer na to nije imao pravo.

Republika Srpska 26.08.2018 | 13:44
Utvrditi ko je napravio glupost
"Uopšte me ne interesuje ko je to uradio. Mislim da do kraja treba utvrditi ko je uradio takvu glupost i mora da snosi odgovornost za to", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Trebinju.

On je napomenuo da je saglasan sa tim da se treba zaštiti od onih koji su potencijalno opasni po unutrašnji red, poredak i mir, te da sve to treba imati u vidu kad se donose ovakve odluke, ali da one ne mogu biti ovakve.

Čavić je istakao da je besmisleno zabraniti ulazaka u Bih jednom književniku bez obzira da li je arapskog ili ruskog porijekla, šta piše, o čemu i kako razmišlja, jer je to njegovo pravo.

"Apsolutno smo protiv toga i dižemo glas protiv svih koji su u tome učestvovali... Takva vrsta liste mora biti suspendovana i svi koji su učesnici u takvim stvarima, koje nemaju veze sa razumom, treba da budu sankcionisani", poručio je Čavić.

Kada je riječ o predstojećoj izbornoj kampanji i izborima, Čavić je rekao da će izborni proces ove godine biti "najnakardaniji" od kako postoje izbori u Republici Srpskoj.

On je ocijenio da su sve političke stranke, posebno parlamentarne i u Republici Srpskoj i na niovu BiH, krive što nisu dozvolile izmjene uočenih deformiteta u Izbornom zakonu BiH.

"Izborni zakon je morao biti mijenjan, barem u tehničkim aspektima o kome svi dobro znaju da omogućavaju krađu glasova", rekao je Čavić i ocijenio da u pripremi izbornog procesa ima devijacija i da se za "dobijanje biračkog tijela koriste javni resursi".

Prema njegovim riječima, u izvještajima nezavisnih revizorskih kuća može se vidjeti koliko ima "devijacija u cijelom sistemu `Elektroprivrede Republike Srpske` kada je u pitanju upravljanje javnim resursima".

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da izbori moraju biti fer, demokratski, slobodni, tajni, da građani sami, bez pritisaka, odlučuju koga će da biraju kao svoje predstavnike.

Izvor: Srna

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

blbl

26.08.2018 11:48

Knjizevnik sa kalasnjikovom? Pogledaj na Youtobu njegove priloge sa ratista.

ODGOVORITE
Name

Boki

26.08.2018 13:15

Covjek se borio za svoju zemlju i svoj narod i nije počinio nikakav ratni zločin. Ili ti možda imaš drugačiji dokaz? Kako to da može slobodno da uđe u Švajcarsku ili Italiju ili Njemačku, a ne može u BiH?

Name

Re

26.08.2018 13:43

Eto to je nas najveci problem sto se nekom pjesniku, za kojeg nikad niko cuo nije, uskratila viza!? S druge strane u Banja Luci se zabranjuje banjaluckoj pjesnikinji da procita pjesmu na Manifestaciji Kocicu u cast, iako je bila odredjena. I sta je sad veci problem? Ko je taj koji vrsi cenzuru?

Name

re Boki

26.08.2018 13:46

E pa vidiš da u BiH ne može, to je završena priča, vraćen je odkuda je i došao...On nije nikakav književnik niti pisac. Književnici s dobrim namjerama u druge zemlje idu s knjigama i plemenitim mislima, a ne s puškama i vojnim uniformama.

Name

Mm

26.08.2018 11:53

Najvaznije je podici tenzije pred izbore,ionako nemaju sta drugo ponuditi gradjanima osim svadje.

ODGOVORITE
Name

Dan cetvrti

26.08.2018 12:08

Čak i ovi se oglašavaju povodom ovoga? Pa jeste li vi normalni ? Pa zašto kopirate Dodika , Ivanića ...Pa dokle vise ? Dokle vise da se ponavljate ? Dokle će te biti kopija onih drugih? Pa vi treba da promjenite prvo sebe pa tek onda narodnu svijest.

ODGOVORITE
Name

He he

26.08.2018 14:56

Pa vidiš da se i Čava udaljava polako od SzP i daje izjave koje idu u prilog vlasti. Ipak je on najiskusniji političar u toj koaliciji i shvatio je da od njih nema ništa.

Name

borac

26.08.2018 12:28

A Prilepin ti je pisac koji pise o sebi to je terorista pokusao je cak i protiv Putina kome ovde trebaju takvi lesinari bandi lopovima a ne narodu.

ODGOVORITE
Name

Zašto

26.08.2018 12:28

Se diže nepotrebna frka i halabuka oko neke osobe, javnosti nepoznate, pa ce ovog, nazovi pisca svrstati među značajne ruske književne veličine? ... O kakvom kažnjavanju priča ovaj Čavić, kao da je nenormalan, poziva na neku posebnu odgovornost, za nešto i nekoga bez ikakvog značaja za narod RS-e i BiH. Zašto ne digne glas do neba za ovoliki kriminal, namještene tendere, pljačke i prevare na sve strane, laži i obmane na svakom koraku, bezakonje na svim nivoima, u odnosu na sve nepartijski orijentisane osobe,... Šta je nama značajan tamo neki pisac, da se ovde poziva na sječu glava?... Što se tiče izbora, ubijeđena sam da će biti more prevara, tzv izborne pljačke svakako, s obzirom na zakuvanu političku situaciju i sve moguće tenzije, iz više pravaca... Ne sumnjam da stranci neće imati svoj stav i izreći zadnju, jer je takva klima od rata, do današnjih dana, a vjerovatno ubuduće... Zato, neka ovi spuste svoje loptice, preživjeli smo mi svi puno teže dane, pa i godine, da bi dozvolili sebi tenzije i zavađanje oko ove perifernog, nazovi problema,...

ODGOVORITE
Name

Re zasto

26.08.2018 12:48

U pravu ste

Name

Halo

26.08.2018 13:14

Nije ovdje bitno da li je knjizevnik, umjetnik i sl.u pitanju. Ovdje se covjece radi o tome da se zamijeramo zvanicnoj politici Rusije koja je jedina velika sila koja je jos ostala uz nas. Da li je to normalno, naravno da nije i zbog toga su potpuno opravdane Caviceve kritike, koji ima hrabrosti za razliku od drugih da ovo kaze.

Name

re Halo

26.08.2018 13:52

Čavić kritikuje radi reda (izbora) a tom "piscu" nema ulaza u BiH taman da je iz troRusije. Vraćen je i onaj "hirurg" i svi sumnjivi likovi će biti vraćeni.

Name

Sretni

26.08.2018 12:46

Posao,ekonomija,narod vam odlazi,a vi svi mlatite praznu slamu pa saberitese vise OMG.

ODGOVORITE
Name

Vuk

26.08.2018 12:51

Još jedan dokaz da tzv. opozicija baš i kao naš veliki baja nema ništa drugo da ponudi narodu u RS osim SRBOVANJA! tuga, velika

ODGOVORITE
Name

Мирослав

26.08.2018 13:00

Свака част Пресједниче само им бациш удицу и они се каче , члан сам СДС али ти одајем признање за вођење политике а успут те питам дали ће ико одговарати за тридесет мил из Српске банке

ODGOVORITE
Name

XL

26.08.2018 13:10

Pa narod je u pravu, kad kaže"svi ste isti"Nio ne treba izaći na izbore, nek đavo nosi šta je ponio, bježite sposobni narode, Njemačka još traži radnika!

ODGOVORITE
Name

OO

26.08.2018 14:25

U oktobru narod nema za koga glasati,da bi se stanje u ovoj drzavi promjenilo nabolje.Jel bilo koja stranka ponudila program sta ce promjeniti,da ovoj bjedi od naroda bude bolje.NIJE! Znaci ostaje bezakonje,kriminal,otimanje tudje imovine,ubistva,zakon jaceg mocnijeg i ostaje i dalje pljacka i gola otimacina.Svi ste isti,samo razlika u imenu stranke.Dosta je nama nacionalizma,zastitite narod od lokalnih mocnika i kriminalaca.Uspostavite pravnu drzavu,dajte ovom narodu posao i siguran zivot.!!!!!!

Name

Naravno

26.08.2018 14:58

Naravno da su isti. Ponekad čak pomislim da su ovi drugi i gori :(

Name

MAKARIJEVIČ

26.08.2018 13:53

Bez uzbuđivanja i panike lako je to popeglati. Evo počima školska godina dolazi gospodin Lavrov i ponuditi mu podrepaštvo uvođenje ovog vrsnog ķnjiževnika u obaveznu lektiru u srednjim školama..Dosta Bulgakova, Ljermontova,Puškina i ini treba nova moćna riječ u brzim letilicama ukrašena kalašnikovim i S-300.Ljubovoj pisac !

ODGOVORITE
Name

Veteran

26.08.2018 14:11

Neka se svi kane toga Prilepina, niko ne govori o običnom našem domaćem građaninu...

ODGOVORITE
Name

NDP izvorni

26.08.2018 14:19

Zna se ko je napravio glupost Dragane Čaviću. Najpre ti koji si Dodiku dao premijerski mandat i time omogućio sve ovo sto nam se dešava. A onda opet ti kada si razvalio vlastitu stranku dovodeći u nju razne ubačene protuve. Nisi se obazirao na upozorenja. Ima toga još. Sad kukaj.

ODGOVORITE
Name

spartak

26.08.2018 14:43

Rece mi jedan poznanik nesto najbolje o situaciji u Srpskoj. Kaze: (moje ime) pa vi ste pod ociglednoj okupaciji!!!!

ODGOVORITE
Name

Jedini Cavic

26.08.2018 15:06

Covjek koji ima petlju svima da kaze. Svaka mu cast kada je ovako otvoreno rekao i pobunio se protiv politike Mektica i Saveza za promjene.

ODGOVORITE
Name

Tanja

26.08.2018 15:25

Ma dajte Dragane, ja sam mislila da ste vi ozbiljan covjek.

ODGOVORITE
Name

re

26.08.2018 19:52

Ozbiljnost je samo kada napada vlast ili?

Name

Esen

26.08.2018 15:31

Bitno je da mudzahedini i povratnici iz Sirije slobodno ulaze u BiH ali eto ne i pjesnici. Samo zato jer su Rusi. Blizi se kraj ovoj nakaradnoj drzavi.

ODGOVORITE
Name

mile

26.08.2018 15:33

Pa sta... Ne mogu ni ja u SAD...

ODGOVORITE
Name

kole

26.08.2018 15:39

Tzv bih je obicna prcija koja MORA nestati i nestace.Sklepali su je oni koji su digli pare ,a sad ne nadj.bavanje pod cijom ce cizmom biti..Srbi hoce Ruse,to je ocigledno,Hrvati bi zapadu,a ovi treci,ne znaju kuda bi..uvijek odu na pogresnu stranu umjesto da se vrate korijenima.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

26.08.2018 17:07

Sam Kocic bi ove spodobe osudio. Neka nema nase talentovane omladine i skolaraca .Bolje rus terorista!

ODGOVORITE
Name

Грађанин РС

26.08.2018 17:44

Све муфлон до муфлона!Сит сам овог Чавића као никога.Био си на власти кретену и буквално побјегао са исте и сада ти нешто критикујеш и обећаваш куле и градове!Најгоре од свега је што су сви исти о само се врте у круг,почев од Доде,Касиповића,Иванића и још разних министара који само мијењају министарства итд...

ODGOVORITE