Mari: Ne očekujem da osvojim US Open!

Britanski teniser Endi Mari izjavio je kako ne očekuje da osvoji poslednji Grend slem sezone US Open.

Tenis 26.08.2018 | 14:15
Mari: Ne očekujem da osvojim US Open!
Mari je dugo mučio muku sa povredom, tačnije oporavkom posle operacije kuka, koji ga je mučio još od samog početka profesionalne karijere.

Ipak, Endi se vratio, došao do četvrtfinala Vašingtona, ali taj meč predao. U Sinsinatiju nije bilo mnogo bolje, jer je rano poražen od Francuza Luke Puja, ali situacija se možda totalno okrene u njegovu korist već u "Velikoj jabuci".

Mariju će ovo biti prvi Grend slem još od Vimbldona 2017. godine. 

"Čudan je stav sa kojim dolazim na ovaj turnir. Ovo su turniri za koje se spremam prethodnih 10, 12 godina, i koje sam uvek planirao da pokušam da osvojim. Ove godine je drugačije jer nemam to očekivanje. Dolazim na ovaj turnir sa malo treninga i pripreme, a sigurno da nemam ni dovoljno odigranih mečeva. Nadam se da ću nastaviti da napredujem kako bi trebalo i vratiti se na nivo koji želim", izjavio je Mari. 

Britanac je u karijeri osvojio tri Grend slem titule, dve na Vimbldonu, a jednu upravo na US Openu, kada je u finalu 2012. pobedio Novaka Đokovića. 

Nedavno se desila ogromna promena u tenisu i više nećemo gledati Dejvis kup onakav kakav je bio, a Mari je izjavio da bi, da je imao pravo glasa, abstinirao od glasanja jer misli da nijedna ni druga strana nisu u pravu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar