Otkucava bomba veća i od Ronalda?!

Real Madrid čeka 27. avgust i Mbapea! PSŽ navodno nije otkupio Francuza, Madriđani u zasedi koji su čekali celo leto.

Fudbal 26.08.2018 | 23:00
Otkucava bomba veća i od Ronalda?!
Šta se dešava sa Real Madridom ovog leta? Pitanje je koje je postavljeno mnogo puta. Što među navijačima Merengesa, što među ostalim ljubiteljima fudbala.

Šokantno su ostali bez Zidana, pa ga zamenili čudnim Lopetegijem na čudan način. Potom su prodali iKristijana Ronalda i nisu doveli zamenu. Umalo da ostanu i bez Luke Modrića koji je takođe želeo da krene Zidanovim i Ronaldovim stopama i napusti Real. Kraljevski klub je doveo samo Kurtou koji im je pored sjajnog Navasa bio najmanje potrebno pojačanje... Od zamene za Ronalda ni traga, ni glasa. Propali su pokušaji da dovedu Nejmara, Salaha, Azara... Kejn nije ni bio opcija, Bajern nema nameru da proda Levandovskog... Skoro sve velike zvezde su ostale nedostupne za Real. Kao najveće pojačanje se ovih dana pominje Rodrigo Moreno iz Valensije. Uz dužno poštovanje prema Rodrigu, on nije kapacitet da bude kapitalno pojačanje Real Madrida. Florentino Perez nas je navikao na mnogo, mnogo više. I atraktivnije.

Ali danas iz Španije stiže luda vest o potencijalnoj transfer bombi koja bi mogla da zaseni odlazakRonalda i usreći sve one koji vole Real Madrid.

Postoji šansa da Kraljevski klub do kraja prelaznog roka dovede Kilijana Mbapea?!

Nije tajna da je on i pre godinu dana bio Realova želja kada je odabrao PSŽ. Nije tajna da se pominjao i ovog leta. Kao i da je Real Madrid to morao da demantuje na zvaničnom sajtu.

Posle sjajnih partija na Mundijalu, Mbape je i definitivno izrastao u zvezdu najviše klase i uklapa se u profil galaktičkih pojačanja Florentina Pereza poput Figa, Zidana, Ronalda, Kristijana, Kake, Bejla... Nije pitanje da li će, već kada će mladi Francuz postati najbolji fudbaler planete. A takvi su obično naPerezovoj listi želja.

Iz Španije stižu spekulacije da je transfer moguć do kraja prelaznog roka koji se u Španiji i Francuskoj završava 31. avgusta.

Pari Sen Žermen je prošlog leta pozajmio Kilijana Mbapea od Monaka za 35.000.000 evra uz opciju da ga ovog leta otkupi za 145.000.000 evra čime bi ceo transfer iznosio 180.000.000 evra i posleNejmarovog bi bio drugi najveći svih vremena. Međutim, prema saznanjima nekih španskih medija, PSŽ još nije uplatio otkup ugovora Monaku, a poslednji rok za to 27. avgust. Tačno godinu posle Mbapeovogletošnjeg dolaska iz Monaka.

Španci pišu i da PSŽ zbog problema sa finansijskim fer-plejom možda neće uspeti da uplati potrebnu sumu, da isprati dinamiku uplate i da bi UEFA 27. avgusta mogla da poništi Mbapeov ugovor u Parizu. Tome se nada Florentino Perez koji bi istog trenutka poslao ponudu koja se ne odbija. Novac nije problem, Real ga ima dovoljno...

Za sada ovo deluje kao prilično luda teorija i fantazija španskih medija naklonjenih Realu. Ali ostaje da vidimo šta će biti do 31. avgusta. Florentino Perez je čovek koji je često znao da izazove zemljotres na fudbalskoj pijaci. Dolazak Mbapea bi bio u tom stilu. I Real bi ipak leto završio sa transfer bombom koja bi zasenila i Kristijana Ronalda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar