Juventus ili Junajted? Izbor sada nije težak...!

Hrvat je svesno odabrao Juventus ispred Mančester junajteda. I ne može se reći da je pogrešio.

Fudbal 26.08.2018 | 15:00
Juventus ili Junajted? Izbor sada nije težak...!
Dok se Mančester junajted ponovo suočava sa krizom igre, sistema i dok je Murinjov fudbal opet pod žestokim i opravdanim kritikama, Juventus izaziva pažnju veću nego ikad ove decenije.

Primera radi, zvanične YouTube preglede prve utakmice Kristijana Ronalda za "Staru damu" za pet dana je na nalogu Serije A pogledalo skoro tri miliona korisnika, s tim da su neki snimci pregleda te utakmice prethodno prebacivali i gledanost od 10 miliona.

U takvoj situaciji i uz trezveno razmišljanje, Hrvatu Mariju Mandžukiću nije bilo teško da se ovog leta opredeli da li da ostane u Torinu ili da prihvati poziv da se pridruži Mančester junajtedu.

Italijanski portal Kalčomerkato objavio je u petak da je bivši reprezentativac Hrvatske bio prva želja menadžera "crvenih đavola" Žozea Murinja, koji mu je obećao i mnogo veću platu od one koju ima u "Staroj dami" (3,5 miliona evra godišnje), ali je nakon sastanka sa trenerom Juventusa Masimilijanom Alegrijem odlučio da ostane.

Iskusni napadač dovodio se u vezu i sa prelaskom u Kinu, ali je odbio veliki novac i tamošnjih klubova.

Mandžukić je za Juventus, u koji je došao 2015. godine iz Atletiko Madrida, odigrao 127 utakmica i postigao 34 gola. Ovog leta se oprostio od reprezentacije Hrvatske posle Mundijala u Rusiji, gde je dao veliki doprinos osvajanju drugog mesta.

Sada će se posvetiti samo Juventusu, u kojem sa Kristijanom Ronaldom, Dibalom, Pjanićem i ostatkom tima želi da "napadne" trofej Lige šampiona, koji je prethodnih godina izmicao Torinezima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar