Vrijedna donacija Domu zdravlja

Dom zdravlja Lopare danas je dobio dva aparata, stomatološku stolicu i stomatološki rengenski aparat „Panorama" od stomatologa Plazinića iz Švajcarske uz posredstvo Udruženja „Majevičana".

Republika Srpska 24.08.2018 | 15:48
Vrijedna donacija Domu zdravlja
Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković zahvalio se za donaciju i istakao da oba aparata imaju vrijednost 15.000 KM.

„Stomatološka stolica je potrebna Domu zdravlja, a rendgenski aparat „Panorama" omogućava detaljan rendgenski prikaz svih zuba", rekao je Nešković novinarima.

Nešković je najavio da će se u narednom periodu podizati nivo zdravstvenih usluga kroz infrastrukturne projekte, usavršavanje kadrova i otvaranjem novih službi u Domu zdravlja.

„Već od septembra krećemo sa izgradnjom novog objekta u kome će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje", najavio je Nešković.

Dom zdravlja Lopare pokriva 10.500 zdravstvenih osiguranika, ima sedam timova porodične medicine, Službu hitne medicinske pomoći, Službu labaratorijske dijagnostike, Službu RTT dijagnostike, Stomatološku službu, kao i područne ambulante u Priboju i Mrtvici.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Focanska Bolnica

24.08.2018 14:04

Dodite kod nas u Focu,doktore sto nesto znaju na prst jedne ruke se mogu nabrojat!

ODGOVORITE
Name

Loparac

24.08.2018 14:41

Sirotinji i Bogu si teška. Da se zna Lopare su veoma siromašna Opština. Svaka pomoć je dobrodošla.

ODGOVORITE
Name

Milan Bijeljina

24.08.2018 15:50

Svaka cast vodjstvu opstine Lopare. Iako su siromasna opstina, bore se za nju. Kad bi se tako borili celnici drugih opstina, RS bi bila bolja i jaca.

ODGOVORITE
Name

re

24.08.2018 23:10

Ajde ne brukajte se više, šta će preds opštine u domu zdravlja kada mu se daje neka milostinja kao prosjacima. Opština ima da budžetskim novcem pravi fabrike i zaposli tolike hiljade i hiljade nezaposlenih, nerod ne zna kako da preživi, a lokalna vlast koja nije dorasla ni sagledavanju, a kamoli rješavanju problema se bavi ovakvim stvarima.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

25.08.2018 06:39

%

ODGOVORITE