Igra Pokémon Go na 11 telefona

Prije dvije godine Pokémon Go je bio ogromni globani fenomen koji je stigao u sve pore društva, ne samo u eru “običnih” gejmera i ljubitelja Pokemona.

Svijet 16.08.2018 | 08:29
Igra Pokémon Go na 11 telefona
Iako više nije toliko popularan, i dalje predstavlja jednu od najpopularnijih igara na mobilnim telefonima, i dalje s vremena na vrijeme se nađe neka zanimljiva priča u medijima vezana za Pokenom Go fanatike.

Za danas nam je zapao za oko jedan dekica sa Tajvana, sedamdesetogodišnji gospodin Čen, koji je nevjerovatno veliki fan ove mobilne igre. Toliko voli pokemone, da je na svom biciklu koju svakodnevno vozi, napravio specijalnu skalameriju na kojoj je povezao čak 11 mobilnih telefona, preko kojih zatim juri pokemone po ulici.

Za Pokemon Go je saznao od svojih unuka, interesovalo ga je da vidi o čemu se radi i jednom kada je probao, brzo se navukao, pogotovo jer smatra da je odlična zabava uz redovnu fizičku aktivnost vožnje bicikle po gradu. Kaže da igru igra i što je voli, ali i što smatra da će mu pomoći u borbi protiv alchajmera, jer misli da je potrebna redovna mentalna aktivnost i dobar fokus dok jurite pokemone po gradu. Djeca i komšije, ali internet fanovi, ga iz milošte zovu “Ujka Pokemon”.

Telefone puni sistemom dodatnih baterija, što mu omogućava da po cijeli dan do kasno uveče provodi vrijeme na ulicama grada i juri pokemone, ali priznaje da njegov hobi nije uopšte jeftin i da mjesečno potroši i do 1.200 dolara na ovo, piše Play.

Iako ovo nekom možda izgleda smiješno ili čak neprikladno, mi smatramo da je za stare ljude jako bitno da imaju neki hobi i nešto što ih ispunjava, pogotovo ako to uključuje i svakodnevnu fizičku aktivnost kao što je vožnja bicikle po gradu, tako da imamo punu podršku za Čena!

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar