Grožan: Loša forma? Pa, Đoković je na dvije godine nestao!

Vozač F1 tima Has, Roman Grožan, uporedio je svoju lošu formu sa početka sezone u Formuli 1 sa formom srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Ostali sportovi 17.08.2018 | 08:30
Grožan: Loša forma? Pa, Đoković je na dvije godine nestao!
Grožan u prvih osam trka sezone nije osvajao bodove, pa je sa 19. skočio na 14. mesto jer je u poslednje tri trke završavao među 10 najbržih vozača.

Njegov kolega Kevin Magnusen je za to vreme skupio 45 bodova.

"Bilo je teško. Mislim da samo treba da se vratim tamo gde mislim da pripadam i onome što znam da radim, a nekad se poklopi mnogo razloga zbog kojih idete težim putem. Pogledajte Đokovića. On je broj 1 u svetu i onda dve godine potpuno nestao pa je sada osvojio Vimbldon. To je lepo videti. A nije izgubio svoje teniske sposobnosti, niti fizikalije, jednostavno je bio drugačiji. Ponekad ste drugačiji. Bilo je tu i loše sreće i loših trenutaka i bilo je teško vratiti se", kaže Grožan za Motorsport.

Francuz je u prvih osam trka nekoliko puta gubio bodove zbog incidenata na stazi. Tako je bilo i u Bakuu i u Španiji, s tim što je u Azerbejdžanu završio u zidu, a u Španiji je udario još dvojicu vozača.

Problema je potom bilo i na VN Velike Britanije i u Francuskoj.

"Godina nije dobro počela i nije išlo dobro posle svega toga i borio sam se da vratim svoju formu... ponekad stvari ne idu na ruku, osećate da nije onako kako treba da bude. Morate da se saberete i vratite se na kolosek", kaže Grožan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar