Amar Gegić: Partizan je najveći!

Reprezentativac BiH i novi član crno-belih kaže da je svestan da je došao u jedan od najvećih klubova u Evropi.

Košarka 16.08.2018 | 22:30
Amar Gegić: Partizan je najveći!
Partizan je rešio da napravi tim koji će se upustiti u otovorenu borbu za osvajanje ABA lige i povratak crno-belih u evropsku elitu, tamo gde su godinama bili i gde svakako po veličini kluba pripadaju.

Uprava kluba rešila je da složi šampionske kockice, a deo koji se uklapa u taj projekat je i Amar Gegić.

Mladi košarkaš stigao je iz Bajerna i sa svojih 20 godina spreman je da doprinese uspesima "parnog valjka". Igru Gegića mnogi porede sa tragično nastradalim asom Harisom Brkićem.

"Meni je čast što me porede sa takvim igračem, videćemo da li je opravdano poređenje. Nadam se da će se ispostaviti da jeste", poručio je momak rođen u Štutgartu.

U intervjuu za "Novosti" kaže da je svestan veličine novog kluba.

"Može se reći da sam došao u jedan od najvećih evropskih klubova. Super sam prihvaćen, zadovoljan sam organizacijom i na meni je samo da radim."

Korisne savete dobio je i od Duška Vujoševića.

"Duško Vujošević mi je poželeo sreću i rekao da mogu da mu se obratim za sve što mi treba. Imam odličan odnos s njim, koji smo izgradili u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Čuo sam se i sa Gordićem, Mačvanom, Lučićem... Rekli su mi da dobro treniram i da se borim za ovaj klub i da rezultat neće izostati. Malo su mi približili kako to sve izgleda jer oni najbolje znaju", uz osmeh nastavlja Gegić.

Spreman je za novi, verovatno i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

"Nemam tremu, volim izazove. Videću koliko ću uspeti da dam Partizanu. Nova sredina, zavisi kakvu ulogu dobijem. Nisam se mnogo odmarao tokom leta, spremao sam se. Igrao sam do sada na pozicijama i jedan i dva, tako da od trenera zavisi šta ću pokrivati. Bolje se osećam kao plejmejker, ali mogu da odgovorim zadatku na obe", podvkuao jeAmar Gegić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar