Nisu mu dali da ode sa kruzera?

Porodica Nikole Arnautovića, Srbina pronađenog obješenog na kruzeru, slala je mejlove kompaniji da dozvoli mladiću odlazak sa broda. To su prema tvrdnjama "Euro Blica" izjavile Nikoline kolege dok su davale izjave u policiji.

Srbija 15.08.2018 | 10:56
Nisu mu dali da ode sa kruzera?
Oni su navodno policiji rekli da je Srbin htio duže vrijeme da napusti brod, ali mu to nije bilo dozvoljeno.

"Danima je izgledao veoma depresivno. Samo dan prije nego što se ovo dogodilo otišao je do ambulante kruzera, tražeći medicinsku pomoć. Kažu da je tada tražio hitan medicinski otpust, koji nije sačekao da bude odobren prije nego što se ova tragedija dogodila", rekao je navodno jedan od Nikolinih kolega.

Njegove kolege su otkrile da je Nikola i ranije tražio otpust sa broda i da se s tim ciljem obraćao upravi kruzera.

"Dan ranije Nikola je tražio da razgovara s direktorkom ljudskih resursa, kojoj je rekao da želi da ode sa broda. Međutim, ona je odbila njegov zahtjev što je nesrećnog mladića dotuklo", rekla je Nikolina koleginica.

Drugi Nikolin kolega je otkrio da se upravi kruzera obraćala i mladićeva porodica, tražeći da on bude pušten s broda.

"Nikola se porodici žalio kako ne može više da izdrži na brodu i kako želi da se vrati kući. Međutim, kompanija mu to nije dozvoljavala što je on rekao roditeljima koji su 'Karnevalu' čak i slali mejlove da dozvole njihovom sinu da ode s broda", tvrdi neimenovani kolega tragično nastradalog mladića.

Podsjećamo, Nikola Arnautović pronađen je obješen na kruzeru "Karnival" petog avgusta, kada se brod usidrio u luku u Portoriku.

(Euro Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

godnolijer

15.08.2018 09:22

Nakon 10 godina radnog iskustva na kruzerima,odgovorno tvrdim da se otkaz moze dati u bilo koje doba dana ili noci.Nesretni mladic je vjrovatno zahtjevao odlaZak na bolovanje sto je malo teze dobiti.Carnival je najveca prekookeanska komapnija sa vise od 50 brodova i dio je carnival korporacije koja pod sobom ima oko 11 kompanija.Prevashodno tome,kapetani dobiju otkaZ danas-suta vec dodje novi a da ne pricamo o nama,sljakerima

ODGOVORITE
Name

Raca

15.08.2018 13:22

Tacno tako. Ja sam isto radio za Carnival cruise lines i bez obzira koliko ti ugovor traje, brod si mogao da napustis bilo kada.

Name

??

15.08.2018 09:23

Trazio dozvolu?? Samo siđeš čim prustane u neku luku i ćao..

ODGOVORITE
Name

Re

15.08.2018 11:34

I kuda dalje? U haps pa u buvaru a kako je tamo znas li?

Name

godnolijer

15.08.2018 17:03

lupate u prazno! kakvo silaZenje,kakva buvara? svaki clan posade predaje svoj pasos cim se ukrca na brod,dobija zamjenu u vidi licne karte-laminex.sa tom karticom se izliazi i ulazi na brod i koristi se u vidu svake identifikacije.sta vi mislite,da oni nas mole da mi radimo za njih?prosjecan kruzer ima oko 1000 posade,svaki 7-10 dana odlazi 50 tak radnika koji su zavrsili ugovor ,a isti dan dolazi Zamjena.dovoljno je reci ruznu rijec u vidu rasne ili polne diskriminacije i vec ste korak pred otkAzom.svaki vidi fizickog nasilja se sankcionise otkazom za oba ucesnika,kao i pretjerana konZumacija alkohola.zivot na brodu je dosta tezak,pogotovo Za pocenike.

Name

Tezak

15.08.2018 17:19

Sin mi bio na kruzu pet mjeseci ,dao otkaz i napustio kruz bez problema.Cak su mu platili i kartu za nazad.

ODGOVORITE