"Saga Grujić" nije završena, opcija je Rusija?

Delovalo je da će srpski reprezentativac ostati u Liverpulu i boriti se za minutažu nakon što je odbio pozajmice u dva engleska kluba, ali se iznenada pojavila nova opcija. . .

Fudbal 15.08.2018 | 22:00
"Saga Grujić" nije završena, opcija je Rusija?
Marko Grujić nije produžio ugovor s Liverpulom i nije došlo do dogovora oko pozajmica u Kardif i Midlsbro, koji su bili raspoloženi da mu obezbede minutažu u narednih godinu dana, ali i dalje je neizvesno da će ostati na "Enfildu".

U prvi mah delovalo je da će Grujić, uprkos opasnoj i pojačanoj konkurenciji u vidu Fabinja i Keite u veznom redu, pokušati da se nametne Jirgenu Klopu s namerom da potvrdi njegovu procenu iz januara 2016. godine kada ga je načinio prvim pojačanjem od preuzimanja Liverpula, ali najnovije informacije govore da bi mogao da se otisne u inostranstvo.

Britanski mediji prenose da postoji interesovanje CSKA Moskve, a u narednim danima Grujićev agent i Liverpul napraviće procenu da li je to najbolji potez za njega.

Isti izbor prenosi da je Rusija trenutno "veoma atraktivna i za igrača i za Liverpul" i da bi Grujić u novom klubu imao zagarantovane minute, a da bi se potom godinu dana kasnije vratio na "Enfild" spreman da bude čak i prvotimac.

Moskovljanima su potrebna pojačanja na sredini terena posle odlazaka Pontusa Vernbluma, Bibrasa Natkha i Aleksandra Golovina, i verovatno bi Grujić odmah bio starter.

Ipak, videćemo da li će se sa ovom opcijom za Grujića složiti i njegov agent Zoran Stojadinović koji je u januaru prokomentarisao slučaj Lazara Markovića, takođe člana Liverpula, rekavši da on svom klijentu nikada ne bi savetovao da napušta Englesku zbog promene stila fudbala, klime i temperamenta, te da bi nakon toga potvratak na Ostrvo bio znatno otežan.

Grujić je imao solidnih šest meseci u Kardifu za koji je odigrao 13 mečeva i postigao jedan gol, a sa ovim timom obezbedio je i direktnu promociju u Premijer ligu.

Da li je vreme za novi izazov?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar