Nikola Vučević startni krilni centar?!

Najbolji i najplaćeniji crnogorski košarkaš bi u posljednjoj sezoni ugovora sa Orlandom mogao da dobije novu ulogu.

Košarka 15.08.2018 | 10:30
Nikola Vučević startni krilni centar?!
Nikola Vučević neće igrati za Crnu Goru u septembru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. iz samo njemu znanih razloga, ali zato će sigurno biti član Orlanda naredne sezone uprkos tome što su “magični” pokušali da ga trejduju.

Orlando je želio da se otarasi jakog ugovora koji iznosi 12 miliona dolara i da dobije vrhunskog beka, ali ta opcija je propala, pa je novi trener Stiv Kliford odlučio da promijeni poziciju 27-godišnjem gorostasu.

Orlando Sentinel spekuliše da bi 213 centimetara visoki Crnogorac naredne sezone mogao da igra krilnog centra. Razlog je sljedeći: “magični” su kratki na poziciji “četvorke”, a konkurencija na centru je izuzetna nakon što su mladi centri Mohamed Bamba i Džonatan Ajzek oduševili tokom Ljetnje lige.

“Vučević je tokom prethodne sezone značajno popravio šut za tri poena, a takođe je jedan od centara koji ima najviše uspješnih dodavanja. Sve to ga čini zrelim liderom na terenu koji igra raznovrsnu košaru. Može da bude sjajan mentor Mambi i Ajzeku u posljednjoj sezoni ugovora upravo kao krilni centar. Kliford razmišlja o tome”, napisao je Orlando Sentinel.

Nekadašnji igrač Filadelfije i Budućnosti ulazi u posljednju godinu ugovora, zaradiće nešto više od 12 miliona američkih dolara, a Vučević godinama unazad isticao da želi još dugo da ostane u Orlandu, gdje se odomaćio tokom posljednjih pet sezona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar