LŠ - Ovog puta je drugačije: Zvezdo, pokaži da si bolja!

Crveno-bijeli se nisu snašli u ulozi favorita prošlog utorka na "Rajku",ali su u tih 90 minuta mogli jasno da prepoznaju ko je kvalitetniji tim. Sada je vrijeme da bolji i prođe dalje.  Milojević poveo 20 igrača u Trnavu, Milić ostao u Beogradu.  Fudbaleri Crvene zvezde oko podneva doputovaće u Trnavu, gde ih očekuje revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 13.08.2018 | 15:45
LŠ - Ovog puta je drugačije: Zvezdo, pokaži da si bolja!
Izabranici Vladana Milojevića u Beogradu odigrali su 1:1, pa u Slovačku dolaze pod pritiskom moranja pobede.

Crveno-beli izgledali su dobro na momente u tom meču, međutim sigurno da nisu odigrali najbolju utakmicu od starta nove sezone.

Spartak uspeo je da kazni lošu koncentraciju Zvezdinih igrača posle datog gola i tako nešto ne bi smelo da se desi na gostovanju.

Obe ekipe u meč ulaze nakom pobeda u domaćem šampionatu, što pokazuje da se nalaze u dobrom ritmu.

Na spisku putnika trenera Vladana Milojevića za Trnavu našlo se 20 igrača: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, MarkoGobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, DejanMeleg, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Nemanja Radonjić, MilanJevtović, Veljko Simić, Milan Pavkov, NikolaStojiljković.

Na spisku nema Nemanje Milića koji je zbog povrede ostao u Beogradu. Fudbalere Zvezde u ponedeljak uveče imaće trening na stadionu Spartaka.

Utakmica između Spartaka i Zvezde igra se u utorak od 20.30, a očekuje se da na stadionu u Trnavi bude 2.000 navijača beogradskog kluba.

Pobednik ovog dvomeča i plej-ofu za Ligu šampiona igraće najverovatnije protiv Salcburga, koji je u prvoj utakmici savladao Škendiju sa 3:0.

Fudbaleri Crvene zvezde trebalo bi da su se već navikli na "biti ili ne biti" utakmice u evro-kvalifikacijama, ali je svaka sljedeća značila drugačije iskustvo...

Crveno-bijeli su za revanš sa Irtišom pred svojim navijačima donijeli gol u gostima i remi 1:1. Protiv Krasnodara su u Beogradu "jurili" pobjedu jaču od rezultata 2:3 na strani. Protiv CSKA su morali da igraju za gol više u Moskvki poslije 0:0 na "Rajku" u prvom susretu.

U sve tri situacije, Zvezdini fudbaleri imali su aktivan rezultat pred revanš, ali ne i breme velikih očekivanja koje uvijek ide kao "poklon" favoritu - zato je ovo gostovanje drugačije od mnogih prethodnih, takođe nazivanih "utakmicama sezone".

Šampion Srbije doputovao je danas u Slovačku svjestan da se prošlog utorka na "Marakani" nije snašao u ulozi favorita, ali svjestan i da remi 1:1 sa Spartakom iz Trnave nije ostavio mnogo dilema oko toga ko je u ovom dvomeču kvalitetniji tim.

Upravo zato, svi u crveno-bijelom taboru riješeni su da u utorak u 20.30 na stadionu "Antona Malatišenka" pokažu da i u novoj ulozi znaju da zaigraju najbolje kada je najteže i ostvare rezultat, koji navijači od njih s pravom očekuju - prolaz u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što ujedno obezbjeđuje učešće u grupnoj fazi Lige Evrope naredne jeseni.

Cilj je svima jasan, jasno je i da neće biti lako ostvariti ga, ali i da rival nije uradio ništa zbog čega bi Milojevićev tim trebalo da zazire pred drugu utakmicu.

Beogradskih 1:1 više odgovara Spartaku iz Trnave, logično, ali je na terenu najvećeg srpskog stadiona manje-više sve vrijeme bilo uočljivo da su Zvezdini fudbaleri tehnički obučeniji, da su igrali na pobjedu, da im se igrao fudbal, ali i da to nije bilo lako protiv Slovaka čiji je cilj bio da se zatvore i čekaju eventualnu šansu.

Zatvorili su se, dočekali i odmah kaznili prvi i posljednji "kiks" odbrane crveno-bijelih na meču... nepun minut poslije pogotka El Fardu Bena sa penala za 1:0.

Gol Erika Grendela u 24. minutu dao je mogućnost slovačkom šampionu da ostane pasivan i u revanšu, da ne mijenja pretjerano stil igre kojim je pobijedio Legiju u Varšavi rezultatom 0:2, pa ipak strepio u revanšu na svom stadionu zbog poraza od 0:1. Ni tada se Spartak nije pretjerano otvarao prema golu rivala, a da će slično biti i u utorak moglo je da se nasluti iz izjave trenera Radoslava Latala, koji je još u Beogradu najavio da će njegov tim nastaviti da igra "na nulu".

Kako Spartak nije isti tim kad se brani i kada napada, nema sumnje da crveno-bijele čeka izuzetno težak posao, ali ukoliko u dvije utakmice ne mogu da savladaju Spartak Trnavu, onda možda još nije vrijeme za povratak među najbolje - u Ligu šampiona.

Čini se da su Milojevićevi izabranici svesni toga, kao i kvaliteta koji "imaju" u nogama i zbog čega su još u "miks zoni" posle neprijatnih 1:1 u glas poručili da ima razloga za optimizam i najavljivali pobedu u Slovačkoj.

Ako im je verovati, a fudbaleri često na terenu mogu jasno da "osete" da li su zaista bolji od rivala ili ne, ostaje da sačekamo kraj i upoznamo nove junake ove evropske priče koja se prošle sezone završila u šesnaestini finala Lige Evrope u martu.

U prvom meču kandidaturu za glavnu ulogu u ovoj epizodi istakao je Veljko Simić, koji je ubrzao igru ulaskom sa klupe, ali mu desetak minuta nije bilo dovoljno za konkretan učinak. Možda je trenutak da Lorenco Ebisilio izvede potez popu Kanginog iz revanša sa Krasnodarom i iskupi se za neubedljivu partiju u prvom meču. 

Možda je vreme za Nemanju Radonjića da brzinom odgovori na upornost defanzivaca Spartaka i odigra "potez utakmice" pred golom domaćina.

Ne bi bio pogrešan trenutak da Nikola Stojiljković posle "prvenca" u Superligi postigne i prvi gol u crveno-belom dresu na međunarodnoj sceni, a u krug onih koji bi mogli da reše stvar "u minut do 12" uskočio je Milan Pavkov sa dva gola u pobedi nad Spartakom, ali subotičkim od 3:0.

Na tom meču, odigranom samo 48 sati pred "duel sezone" u Trnavi, konačan rezultat postavio je štoper Srđan Babić, koji je podsetio da je Milojevićeva Crvena zvezda uvek bila opasna posle prekida i da je to, možda, prilika da u ulogu junaka uskoče Vujadin Savić ili Miloš Degenek.

Pojedinaca koji mogu da reše susret ima dovoljno u redovima crveno-belih, ali će samo zbijeni i disciplinovani, kao tim, biti u prilici da ponove prošlogodišnji uspeh... a, potom ga možda i nadmaše.

Jedno je sigurno - generacija fudbalera Crvene zvezde koja je pre godinu dana donela klubu prvu evropsku jesen posle deset, a evropsko proleće posle 25 godina, već naredne sezone našla se pred novim velikim iskušenjem: ostanak na velikoj sceni, gde je klubu slavne prošlosti i mesto.

Milojević će u ponedeljak uveče odraditi trening sa prvim timom na terenu na kom će biti odigran susret.

Sudeći prema sastavu koji je u nedelju savladao Spartak, a u kom se našlo 11 novih igrača u odnosu na prvi meč sa Slovacima, mogla bi da se nasluti i startna postava za utorak uveče mada nije nemoguće i da Milojević počne utakmicu sa Simićem koji je oba puta ulazio sa klupe - i u utorak, i u nedelju.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar