Evo rasporeda: Srpski derbi drugog dana NBA sezone!

Kad će LBJ u Klivlend? NBA liga je saopštila raspored utakmica nove sezone, a otvoriće je gostovanje Filadelfija 76ersa kod Boston Seltiksa 17. oktobra od 2h po našem vremenu.

Košarka 14.08.2018 | 11:30
Evo rasporeda: Srpski derbi drugog dana NBA sezone!
Istog dana, nekoliko sati kasnije na programu je i prvi derbi, šampioni Golden Stejt Voriorsi dočekuju Oklahoma Siti Tander.

Igrač koji je obeležio "prelazni" Lebron Džejms će u dresu Los Anđeles Lejkersa debitovati 19. oktobra u Oregonu kod Portland Trejl-blejzersa.

Džejms će postati deo istorijskog rivalstva između Lejkersa i Seltiksa, a obnovitisvoje sa Kavajem Lenardom 7. februara u Bostonu, dok će se prvi put vratiti u Klivlend otkako ga je napustio zbog "Jezeraša" 21. novembra.

Druga zvezda leta Kavaj Lenard će se odmah predstaviti pred navijačima Toronto Reptorsa protiv šampiona Istoka prošle sezone Klivlend Kavalirsa.

Lenarda neugodni povratak u San Antonio i gostovanje Sparsima u Teksasu očekuje 3. januara. S druge strane, Demar Derozan će "osvetu" Torontu pokušati da "servira" 22. februara u Kanadi.

Što se tiče srpskih košarkaša oni kreću drugog dana sezone, a odmah je na programu srpski derbi i gostovanje Denver Nagetsa Nikole Jokića kod Los Anđeles Klipersa našeg tandema Miloš Teodosić-Boban Marjanović.

Istog dana u sličnom terminu nastupiće i "srpski" Sakramento Kingsi, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica na premijeri sezone dočekuju Jutu Džez.

Igor Kokoškov će debi kao prvi Srbin glavni trener nekog NBA tima imati 17. oktobra kada će njegovi Finiks Sansi predstaviti i prvog pika Deandrea Ejtona protiv Dalas Meveriksa, kada će u NBA debitovati i Luka Dončić.

Ostali zanimljivi susreti:
15. novembar Rokits – Voriors
2. januar Lejkers – Tander
29. januar Siksers – Lejkers
16. mart Tander – Voriors

Božićni "paket":
Niks – Baks
Rokits – Tander
Seltiks – Siksers
Voriors – Lejkers

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar