Bo Mekejleb ostaje u Saragosi!

Bo Mekejleb se vratio u Saragosu.  Bivši košarkaš Partizana Lester Bo Mekejleb vratio se u špansku Saragosu, objavio je taj klub.  Nekadašnji plejmejker Partizana zaslužio još godinu dana ugovora.

Košarka 13.08.2018 | 08:45
Bo Mekejleb ostaje u Saragosi!
Nekadašnji plejmejker Partizana Lester Bo Mekejleb ostaće u Španiji još godinu dana! On je potpisao novi ugovor sa Saragosom, za koju je igrao od decembra prošle godine. Tačnije, produžio je saradnju sa pomenutim klubom.

Amerikanac sa makedonskim pasošem je na početku prošle sezone bio član Gran Kanarije. Međutim, u decembru je promenio prebivalište i postao stanovnik Saragose.

Sada će u tom klubu imati mogućnost da potvrdi kvalitet. Jedan od najboljih stranaca koji je igrao na ovim prostorima posle odlaska iz Partizana branio je boje Montepaskija, Fenera, Bajerna, Limoža, Gran Kanarije i na kraju Saragose.

Amerikanac sa makedonskim pasošem prošlu polusezonu završio je u Saragosi, potom je napustio, ali je posle toga odlučio da i narednu sezonu provede u španskom prvoligašu.

Mekejleb je u dresu Saragose u Endesi prosečno beležio 11,9 poena, 3,7 asistencija i 2,7 skokova po meču.

Član Partizana bio je u sezoni 2009/2010 kada je osvojio titule prvaka ABA lige, Srbije i Kup Radivoja Koraća, uz učešće na Fajnal foru Evrolige.

Tokom karijere igrao je još za turski Mersin, Montepaski iz Sijene, Fenerbahče, minhenski Bajern, francuski Limož i Gran Kanarija.

Zajedno sa njim u klub je došao i nemački reprezentativac Hajko Šafarcik.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar