Dangubić je želja Budućnosti, ali...

Potpis srpskog reprezentativca jako je daleko, najviše zbog poštovanja prema bivšem klubu. . .

Košarka 09.08.2018 | 21:30
Dangubić je želja Budućnosti, ali...
Prelazni rok u košarkaškom klubu Budućnost mogao bi da bude završen već u narednim danima i sa još jednim pojačanjem u rosteru. Ime koje Aleksandar Džikić najviše priželjkuje u Podgorici je - Nemanja Dangubić.

Dojučerašnji košarkaš Crvene zvezde našao se na vrhu liste želja posle dovođenja pokera inostranih pojačanja - Kotija Klarka, Erla Klarka, Edvina Džeksona i Arona Krafta. Dangubić je posle završene sezone sa Crvenom zvezdom postao slobodan u izboru nove sredine, pošto mu je ugovor zvanično istekao. U Crnoj Gori se ovog jutra pojavila informacija da je Dangubić igrač koji se čeka pre početka priprema za novu sezonu, zakazanih za 15. avgust. Ali, put do potpisa je jako daleko, iz više razloga. 

Dangubić je ovog leta već dva puta odbio Budućnost zbog faktora Crvene zvezde, odnosno poštovanja prema bivšem klubu. Upravo taj momenat mogao bi da bude kamen spoticanja u namerama Budućnosti da angažuje atletsko krilo iz Pančeva. Drugi problem na koji se nailazi je zdravstvene prirode. Nemanja Dangubić je i dalje u San Antoniju, gde sa timom stručnjaka iz Sparsa radi na oporavku od nezgodne povrede kolena koja mu je zadavala velike probleme poslednjih meseci. Kako Dangubić ne želi da žuri s oporavkom i maksimalno je posvećen oporavku kako bi zalečio probleme koji postoje, Budućnost bi takođe mogla da izgubi trku s vremenom. 

Mada je slobodan igrač, u Crvenoj zvezdi i dalje krajičkom oka posmatraju situaciju oko Dangubića i postoji određena šansa da mu klub ponudi novi ugovor. Zasad je, ipak, realnije da Dangubić karijeru nastavi na drugom mestu. 

Budućnost je (mnogo) daleko, Crvena zvezda je i dalje tu negde, ali Dangubićev primarni cilj je - zdravlje. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar