Junajted najsrećniji, Liverpul najnesrećniji tim PL

Mančester junajted je prošle sezone imao najviše sreće, dok je s druge strane Liverpul bio najnesrećniji tim u Premijer ligi.

Fudbal 09.08.2018 | 08:45
Junajted najsrećniji, Liverpul najnesrećniji tim PL
"Redsi" su ispustili 12 bodova zbog pogrešno poništenih golova ili pogrešnih odluka za penale i crvene kartone, pokazuje istraživanje koje su sproveli ESPN, Intel i Bat univerzitet.

S druge strane, Junajted je dobio šest poena zahvaljujući "incidentima" koji su išli u njegovu korist. Tako bi Liverpul bio drugi na kraju sezone, a ne "Crveni đavoli".

U vrhu "srećnika" je u šampion Siti, a istraživanje pokazuje i da je Hadersfild trebalo da ispadne iz Premijer lige umesto Stouka kada se uračunaju sudijske greške. 

Takođe, Brajton bi bio šest pozicija bolje plasiran, na devetom mestu i tako bi zaradio dodatnih 11,5 miliona funti da na sličan način nije ostajao bez bodova. 

Suprotno od toga, Lester bi u istom slučaju umesto na devetom završio na tek 14. mestu i dobio 9,7 miliona funti manje. 

Studija je uključivala sledeće parametre: golovi koji su trebalo da budu poništeni; pogrešno nepriznati golovi; pogrešno svirani penali (koji su realizovani); penali koji nisu dusuđeni, a trebalo je; pogrešno dodeljeni crveni kartoni; nedodeljeni crveni kartoni koji su zasluženi; golovi postignuti posle isteka nadoknade vremena; golovi iz odbitaka. 

Primera radi, "Lisice" su postigle tri gola pošto je istekla nadoknada vremena, više od bilo kog drugog tima, na stadionu Hadersfilda je postignuto pet golova iz odbitaka, dok je Met Riči iz Njukasla izbegao dva zaslužena crvena kartona. 

Nova sezona Premijer lige počinje u petak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar