Video: Bata na treningu Partizana prvi put kao trener!

Zoran Bata Mirković odradio prvi trening kao trener Partizana.  Bata okupio ekipu: Može li Nikolić da izleči neefikasnost? Tu su i Jovanović i Miljković.  Prvi radni dan novog šefa struke Partizana u „Zemunelu“. . .

Fudbal 06.08.2018 | 15:15
Video: Bata na treningu Partizana prvi put kao trener!
Partizan je krajem prošle nedelje smenio Miroslava Đukića i na njegovo mesto postavio legendu kluba Zorana Batu Mirkovića. Stručni štab "parnog valjka" pojačan je i dolaskom Gordana Petrića na mesto prvog asistenta glavnog trenera.

Bata i Gordan u ponedeljak pre podne imali su prvi trening u Partizanu, kao članovi stručnog štaba. Obojica su nekada bili istaknuti igrači crno-belih, a kasnije su bili u na čelnim funkcijama u klubu iz Humske. Pred njima su sada novi izazovi, a isti ciljevi. Vratiti crno-bele na pobednički i šampionski kolosek...



Sinoć u civilu, u loži na zapadnoj tribini, a jutros u prirodnom okruženju, na terenu Sportskog centra „Zemunelo“. Mandat Zorana Bate Mirkovića zvanično je počeo prvim treningom u ulozi šefa struke Partizana.

Naslednik Miroslava Đukića nije mogao da vodi ekipu protiv lučanske Mladosti (0:0), ali je od danas počeo da je sprema za svoj debi na klupi, u četvrtak veče, na gostovanju danskom Nordsjilandu u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (19.45, Sportklub 1). Popularni Bata je delovao nasmejao na treningu, doneo je novu energiju, a imaće i nove saradnike, pošto je u asistente promovisao Gordana Petrića i Strahinju Pandurovića, s tim da su, u odnosu na prethodni stručni štab, tu tu i dalje Žarko Lazetić i Branko Mirjačić kao treneri, Nemanja Jovšić zadužen za rad sa golmanima, odnosno Miša Filipović i Aleksandar Tomić kao stručnjaci za kondicionu pripremu.

Osim povređenog Zorana Bambija Tošića (sledi mu dvoipomesečna pauza zbog operacije meniskusa) i Sejdube Sume (trenirao, međutim, nema pravo da igra u Danskoj zbog isključenja protiv Trakaija), Mirković može da računa na sve igrače. Među njima i Nemanju Nikolića koji se posle povrede kolena na premijeri u Nikšiću vratio treninzima, radio je sa ekipom i očekuje se na terenu možda već u četvrtak. Pokušaće akvizicija iz subotičkog Spartaka da reši problem neefikasnosti, pa možda baš on postigne gol u gostima, po pravilu od neprocenjive važnosti u evropskim dvomečima.

Na terenu je posle lakše povrede i levi bek Zlatan Šehović, kao i novajlija iz sarajevskog Željezničara Goran Zakarić, koji bi trebalo da bude registrovan za meč sa Nordsjilandom.

Zanimljivo, u isto vreme kad i crno-beli, trenirali su na susednom terenu fudbaleri Teleoptika, a sa njima dva dobro poznata lica. Iskusni štoper Marko Jovanović i desni bek Aleksandar Miljković, obojica u potrazi za novim sredinama održavaju formu u „Zemunelu.“

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar