Film o srpskom vaterpolu? Srpski Monti Pajton!

Dejan Savić ovako zamišlja film o zlatnim vaterpolistima!

Ostali sportovi 12.08.2018 | 22:45
Film o srpskom vaterpolu? Srpski Monti Pajton!
Najbolji vaterpolo trener na svetu, Dejan Savić, pričao je za "Alo" o vaterpolu, ali se dotakao i tema kao što je šoubiznis!

Savić je pasionirani ljubitelj knjiga i filmova, a kaže da televizor ne uključuje, osim da bi pogledao sport, film ili seriju.

"Trenutno sam zaokupljen biografijama, čitao sam Staljina, Napoleona, Marlona Branda, Pavla Vujisića, Zorana Radmilovića… Opsesija su mi i filmovi, uvek postoji neka era kada nečija kinematografija 'iskoči', trenutno su to skandinavske zemlje, i sa dramom i sa komedijom. Uvek su to Japanci i Rusi, stojim iza toga da ne postoji ni loš francuski film. Američki film je u krizi zbog istrošenosti materijala, ogleda se samo u blokbasterima sa 'Marvel' temom, i naravno, opčinjeni su samo parama," rekao je on.

"Naš film ima dobre ideje, ali mu nedostaju produkcija i novac. Nismo obradili stradanje našeg naroda u Prvom svetskom ratu. Prikazivanje određenih serija u kasnim večernjim satimatakođe je velika greška. Srpski narod zaslužuje predstavljanje tog perioda na mnogo, mnogo bolji način nego što je to urađeno u poslednjih nekoliko godina," rekao je on.

A da mu se sada pojavi neki producent i kaže – hajde da snimimo film o zlatnim vaterpolistima?

"Znam da bi to bila ozbiljna komedija, tačnije crni humor, nešto u stilu Montija Pajtona. Pričamo o izuzetno ozbiljno neozbiljnim ljudima koji prave neverovatnu atmosferu, koji imaju ludačku profesionalnost i dečački osmeh. Svaki izlaz iz tenzije, napetosti, katastrofalnih treninga, nalazili smo u nekoj za*ebanciji, to su stvari koje nas održavaju," rekao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar