Đoković: Motivisan na beton!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je, nakon osvajanja Vimbldona, motivisan da i sezonu na betonu odigra na najvišem nivou.

Tenis 05.08.2018 | 22:20
Đoković: Motivisan na beton!
Đoković će na startu mastersa u Torontu igrati protiv Hjeon Čunga iz Južne Koreje, 23. igrača sveta. U međusobnim duelima trenutno je 1-1.

Biće ovo Đokovićevo 11. učešće na Rodžers kupu, a osvajao ga je 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

"Imam divne uspomene iz Toronta, kako sa terena, tako i van njega. Organizatori turnira brinu o nama igračima na najlepši mogući način, a teniska publika ovde je izuzetno strastvena. Posle neverovatnog Vimbldona motivisan sam da na najvišem nivou odigram sezonu na betonu. Unapred se radujem svim turnirima koji me očekuju", rekao jeĐoković.

Ako "preskoči" prvu prepreku, protivnik u drugom kolu će mu biti ili Piter Polanski iz Kanade ili Australijanac Metju Ebden, a u trećem Domonik Tim.

U potencijalnom četvrtfinalu Đoković može da se sastane sa Nemcem Aleksandrom Zverevim, a u polufinalu sa Kevinom Andersonom ili Grigorom Dimitrovom.

Duel protiv Španca Rafaela Nadala moguć je tek u finalu. Srpski teniser je pre dvanaest meseci propustio turnir u Kanadi zbog povrede zgloba, tako da neće braniti poene.

Osim Đokovića, od srpskih tenisera u Torontu će igrati i Filip Krajinović, koga u prvom kolu očekuje duel sa Karenom Hačanovom.ž

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar