Ako može Juve sa Ronaldom, može i Inter sa Modrićem!

Veća plata nego u Realu?! Žena je ključ. . . ! Moćna ponuda Nerazura hrvatskom plejmejkeru!

Fudbal 05.08.2018 | 00:00
Ako može Juve sa Ronaldom, može i Inter sa Modrićem!
Poslednja vest iz Italije glasi: Inter nudi Luki Modriću paltu od 11.500.000 evra!

Dakle, Inter nudi veću platu sjajnom vezisti od one koju ima u Madridu i za koju gotovo sigurno neće dobiti povišicu. Modrić je pre skoro dve godine potpisao sa Realom novi ugovor do 2020. godine uz povećanje plate sa 8.500.000 na 10.500.000 evra po sezoni. I postao je jedan od najplaćenijih u timu. Bio mu je to treći ugovor od dolaska u Real. Kada je došao iz Totenhema, imao je platu od 4.500.000 evra godišnje.

Izvesno je da mu Perez neće ponuditi povećanje plate. Hrvat u septembru puni 33 godine i Perez je čak i na primeru Ronalda pokazao da postoje granice za plate igrača u četvtoj deceniji. A Modrić je debelo zagazio u četvrtu deceniju.

To što neće da mu ponudi novi ugovor, ne znači da ga Real ne želi. Naprotiv, potreban mu je na terenu. Želi da ga zadrži. Ali u toj postavci i Real mnogo Rizikuje. Modrića ima ugovor do leta 2020. godine i ovo leto je poslednja šansa da zarade na njemu. Već sledećeg leta će moći da ide za male pare, a imaće skoro 34 godine.

Real ima dva izbora: Da poveća platu Modriću i blindira ga novim ugovorom ili da ga sada proda! Čini se da je ovaj drugi mnogi realniji...

Tu je u priču uskočio Inter. Tačnije, Modrićeva supruga Vanja. On je ujedno i njegov agent, a kao nekadašnja Mamićeva sekretarica se jako dobro se razume u tokove novca u fudbalu. Osetila je da je ovo momenat za poslednji Lukin veliki ugovor i kontkatirala Inter. Prenela im je želju da je Modrić raspoložen da se priključi zemljacima Vrsaljku, Brozoviću i Perišiću. Naravno, uz dobru finansijsku ponudu...

Inter je prihvatio igru i ponudio hrvatskom asu ugovor na četiri godine vredan 11.500.000 evra po sezoni! To je nešto o čemu Modrić u Realu ne može da sanja i jasno je izračunati koliko bi profitirao ovom ponudom. Inter je spreman da razbije kasu za Modrića, učini ga najplaćenijig igračem tima i drugim najplaćenijim u ligi posle Kristijana Ronalda.

Nerazuri su spremni da plate igraču ogroman novac uz nadu da obeštećenje neće biti veliko. Njihova ponuda je pozajmica vredan 15.000.000 evra s opcijom da ga otkupe za 25.000.000 evra. Naravno, opcija bi bila iskorišćenja jer niko ne plaća samo za pzajmicu 15.000.000 evra.

To bi mogao da bude problem jer je pitanje koju cenu će postaviti Real. Ipak, Nerazuri se nadaju da će proći kao Juventus sa Ronaldom. Po današnjim cenama na tržištu se može reći da je Juve prošao dobro jer je kupio Ronalda za 117.000.000 evra. Tačnije, da ga je Real dao ispod cene. Ali opet, reč je o igraču koji poput Modrića ima 33 godine. Intera bi u Modrića za četiri godine uložio preko 120.000.000 evra i verovatno ne bi mogao sko nita da izvuče od njega kasnijom prodajo jer Hrvat planira da završi karijeru u Italiji. Bilo bi to ulaganje u sadašnjost i rezultate koji se očekuju odmah.

Samo je pitanje da li će Real svesno rizikovati da ne zaradi skoro ništa od Modrića i zadrži nezadovoljnog igrača ili će ipak razmišljati tržišno kao u slučaju Ronalda. U Interu se nadaju da hoće... Sve će biti poznato posčle sastanka Pereza i Modrića tokom vikenda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar