LE: Potop Sarajeva - 0:8! Nišlije časno ispale! I još...

Nišlije, tako se bori: Stanisavljević za čast! Pogledi momaka u crvenim dresovima nisu mogli da sakriju strah od katastrofe kada se lopta dva puta našla u njihovoj mreži polovinom prvog poluvremena, ali su fudbaleri Radničkog tada pokazali karakter i hrabrost - 2:2 na oproštaju! Najgore evropsko veče u istoriji Sarajeva! Sarajevo je eliminisano iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je i doživjelo najgori poraz u međunarodnim takmičenjima u klupskoj istoriji od Atalante i to pred svojom publikom - 0:8 (0:5).  SVI parovi 3. kola: Partizan i Spartak u Danskoj. . .  Pročitajte rezultate druge runde i parove treće. Srbija će imati dva predstavnika i oba putuju u Skandinaviju, dok će BiH imati samo jednog i to Zrinjski.

Fudbal 03.08.2018 | 00:18
LE: Potop Sarajeva - 0:8! Nišlije časno ispale! I još...
Poslije sjajnog povratka od 2:0 na 2:2 u Ređo Emiliji prošlog četvrtka, izabranici Husrefa Musemića su stekli pravo na nadu protiv tima iz Bergama, ali ta nada je ugašena u revanšu već poslije 18 minuta na krcatom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje su gosti poveli sa 0:3.

Već u četvrtom minutu pogodio je Argentinac Hoze Palomino, potom je 10 minuta kasnije "bombom" savladao kapiten Atalante Alehandro Gomez, a na 0:3 povisio Andrea Masijelo na asistenciju Muse Beroa.

Do odlaska na odmor, italijanski tim je ponovo sjajnim udarcem kapitena Gomeza, a potom i Palomina na asistenciju kapitena Atalante kompletirala "petardu" za potpuni potop domaće ekipe...

U nastavku je na "Koševu" takođe postojao samo jedan tim - Atalanta! Sad su jasnije izjave šefa struke Italijana Đan Pjera Gasperinija da "može biti svašta u revanšu", ali ne vjerujemo da je mislio da će njegov tim izboriti najveću pobjedu u istoriji kluba...

Gosti su do kraja postigli još tri gola, a najzaslužniji bio je Musa Berou iz Gambije, koji je ubilježio "het-trik".

Već nakon prvog dijela, prepuno "Koševo" je počelo da se prazni jer razočarani navijači Sarajeva nisu mogli da podnesu ovakvu katastrofu... Nije bilo lako sigurno ni treneru "bordo" tima Husrefu Musemiću, koji će ući u istoriji kao strateg koji je zabilježio najgori rezultat u istoriji...

Sarajlije, što ste čačkali mečku? Atalanta provela Koševo kroz pakao – 8:0! Bolno... Baš bolno...

Pominjao je taj prvi meč i Miroslav Đukić pokušavajući da objasni kako je teško u Evropi savladati nekoga. I zaista, Sarajevo je u Bergamu uspeli da šokira fudbalsku planetu pošto se vratila iz minusa od dva gola i na kraju izborila remi od 2:2. Sa ove distance – bolje da nije. Atalanta je surovo uzvratila. Posred Koševa fudbalska detonacija jednog od najneugodnijih klubova u Italiji kad mu se dozvoli da igra. La Dea je igrala božanstven fudbal. Sarajlije su u suzama gledale Bordo tim kako se raspada. Svaki potez je boleo kao udarac bičem. I nikako da stane. Usred Koševa – 8:0 za Atalantu!

Dalo se naslutiti još na početku meča. Samo četiri minuta bilo je dovoljno Hozeu Palomino da načne tim iz BiH. Bio je to samo početak. Kao da su se gosti utrkivali ko će više da izudara Sarajlije. Papu Gomez u 14. minutu, pa u 18. Andrea Masijelo, u 28. opet Papu, pa autogol Mersudina Ahmetovića... Već na poluvremenu su oči navijača domaćeg tima bile pune suza.

U nastavku – očaj. Atalanta je doduše povukla ručno, ali je 19-godišnji Musa Berou, supertalentovani napadač iz Gambije, još gladan gol. U Sarajevu je dobio ono što je čekao. Het-trik. Sipao je domaćima so na živu ranu. I utrljavao duboko.

Košmarna noć za Sarajlije. Kako je sve izgledalo drugačije pre samo dve nedelje...

Bio je u istoriji Sarajevi teških noći. Bilo je 0:5 protiv Bešiktaša, 0:6 protiv Bazela, 0:5 protiv Sparte, čak i 0:7 u Menhengladbahu. Ali nikad u istoriji dugoj 71 godinu, nikad nije bolelo ovako...

SARAJEVO: Pavlović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Adukor, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović i Ahmetović.

ATALANTA: Beriša, Toloi, Palomino, Masijelo, Gosens, Frojler, De Run, Pesina, Hateber, Berou, Gomez.



Posle 2:0 u 90 minuta u Tel Avivu, bilo je potrebno čudo.

Posle 0:2 u 38. minutu u Nišu, bila je potrebna hrabrost.

I, dok se katastrofa na oproštaju od 35 godina čekane Evrope već bila nadvila nad solidno popunjenim tribinama "Čaira", fudbaleri Radničkog zaigrali su za sebe, za navijače, za grad, za čast i, na kraju, bili nagrađeni remijem koji je potpisao levonogi "bombarder" Aleksandar Stanisavljević.

"Čuda se događaju, zar ne?", pitao je Nenad Lalatović novinare pred početak revanš meča 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, odbijajući da prizna kako njegov letos okupljeni tim nema baš nikakve šanse nakon poraza od dva gola razlike na "Netanjahu" stadionu pre sedam dana.

I nije bio jedini! 

Nišlije su na meč došle uverene da ne postoji nemoguće, posle dve lepe akcije momaka u crvenom u prvih pola sata zaličilo je na "otvorenu" utakmicu, ali se onda u svega pet minuta dogodio autogol Radovana Pankova i majstorija Elina Atara zbog čega je buku Meraklija sa južne tribine zamenio muk i strah od debakla.

Nije ga bilo: Radnički Niš - Makabi Tel Aviv 2:2 (1:2), prvi meč 0:2!

Nakon što su plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, svako u svom maniru, izborili Crvena zvezda, Partizan i Spartak, momci Nenada Lalatovića morali su u 38. minutu posle solo akcije i pogotka Atara za 0:4 ukupno da prihvate da je njihov izazov - igra za ponos i čast.

I, utoliko, pokazali su kako se bori za boje kluba u poziciji iz koje generacije fudbalera sa ovih prostora nisu uspele da se podignu.

Do poluvremena, Nišlije su uzvratile jednom preko Stanisavljevića i umalo poravnale rezultat, a onda u nastavku zaigrale na pobedu za koju je nedostajao jedan gol. Stanisavljević, igrač utakmice u svakom smislu, i drugi put je savladao našeg reprezentativca na golu "Ponosa Izraela", Predraga Rajkovića i done izjednačenje sa kojim se "Real sa Nišave" nije pomirio do poslednjeg zvižduka iz UEFA pištaljke ovog leta.

Da je za prvu utakmicu mogao da računa na Nermina Haskića, Đorđa Crnomarkovića i Nikolu Aksentijevića, Lalatović bi možda sa vrućeg gostovanja vratio u Niš rezultat koji nije podrazumevao prizivanje čuda, međutim kada se sagleda sve prikazano u 180 i "kusur" minuta... ekipa Vladimira Ivića rutinski je odradila posao i izborila dvomeč sa Pjunikom iz Jerevana za plasman u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

GOLOVI

Sudeći prema atmosferi koju su Meraklije napravile na tribinama u čudo su verovali mnogi, međutim u 33. minutu jasno je mogao da se čuje muk nakon nespretne reakcije Radovana Pankova, strelca autogola za ukupnih 0:3. Štoper domaćih pokušao je da oduzme loptu Elinaru Ataru na nekih sedam, osam metara od svog gola i uradio je to tako što je zatresao svoju mrežu... Svemu je prethodio savršen pas kapitena gostiju, Dora Mihe, koji je poslao loptu iza leđa odbrane Nišlija, a što nije uspeo Atar posle prijema, jeste Pankov.

Nišlije su se i dalje međusobno gledale razmišljajući kako je došlo do 0:1, a na semaforu je već pisalo 0:2.

Možda i "ljut" što mu je Pankov "ukrao" priliku za gol u prethodnoj akciji, Atar je ovog puta uradio sve sam, nanizao dvojicu igrača i lepim udarcem praktično rešio dvomeč trećim pogotkom ovog leta u kvalifikacijama.

Ali... Igrači Radničkog odbili su tada da se predaju, naprotiv! Uzvratili su u 44. minutu, kada je kapiten Noma odigrao pas unapred za Aleksandra Stanisavljevića, koji je čekao šansu na svojoj omiljenoj poziciji - malo udesno u odnosu na gol rivala. Usledio je skoro pa "trejdmark" potez: dao je sebi "for" i udarcem levom nogom sa 20-ak metara pogodio "bliži" ugao, iako se Predrag Rajković "pružio" koliko je mogao.

Ovaj pogodak popravio je raspoleženje na tribinama i malo je nedostajalo da rezultat na poluvremenu bude 2:2, ali je posle gužve u svom petercu naš reprezentativac, Rajković, "skinuo" zicer Lazaru Ranđeloviću i sprečio da crveni izjednače i brže nego što su žuti poveli sa dva gola razlike.

Drugo poluvreme donelo je još borbeniji Radnički, koji se očigledno vratio na teren "Čaira" rešen da - ako ništa drugo - pobedi bar golom razlike. Malo po malo, crveni su se Rajkoviću približavali do 58. minuta, a onda je pravu loptu sa leve strane od Ranđelovića prihvatio Stanisavljević i iz "srca" šesnaesterca udarcem o stativu izjednačio na 2:2!

Makabi je, ipak, prevelik zalogaj! A večeras smo dobili potvrdu i - viša klasa! Svaka čast Nišlijama za sve što su uradili u ovoj povratničkoj evropskoj sezoni, ali za nešto značajnije potrebno je veće iskustvo na međunarodnoj sceni i veći individualni kvalitet. Posle 0:2 u Tel Avivu Nišlije su večeras, osim u uvodnih četrdesetak minuta, pružile solidan otpor jačem i renomiranijem rivalu, za šta su na kraju nagrađeni remijem - 2:2. 

Makabi tako ide dalje, u treće kolo kvalifiakcija za Ligu Evrope (gde ga čeka jermenski Pjunik), dok bi ovaj evropski izlet trebalo da bude podstrek Nišlijama da nastave da napreduju i da u novoj sezoni pokušaju da ponove prošlogodišnji uspeh uspeh. Prvo u Superligi, jelte, a onda i da naprave barem korak više u evropskim okvirima...

Nenad Lalatović taktički nije nadigran od strane Vlade Ivića. Krenuli su domaći oprezno, znajući da jedan gol u njihovoj mreži ovaj težak zadatak pretvara u nemoguću misiju; s druge strane gosti nisu imali potrebe da srljaju, međutim prvu najmanju pukotinu u odbrani Radničkog nemilosrdno su kaznili. Centaršut nikome,  gotovo u petarac golmana Živkovića, Pankov i Noma su se spetljali i lopta je u mreži. Tu dolazimo do one konstatacije o nedostatku iskustva i ovakvih utakmica...

Igrao se 33. minut...

Kada govorimo o individualnom kvalitetu - čast izuzecima, malo ih je - Radnički definitivno nema igrača poput Elirana Atara. On ne samo da je svojom perfektnom kretnjom naterao Pankova da postigne autogol, već je pet minuta kasnije pokazao kakvom tehnikom raspolaže. Divni driblinzi na roglju šesnaesterca, zaličio je u jednom momentu Atar na Alberta Tombu iz najboljih dana, pa onda demonstrirao pucačke sposobnosti. Tehnički, fino, lagano, precizno... U levi ugao Živkovićevog gola - 0:2.    

Svima je i posle prvog gola jasno bilo da su potonule sve nade, pa su se nakon drugog i Lalatovićevi momci i publika u Nišu "preorijentisali" na časnu eliminaciju i izbegavanje poraza. 

I dok se Makabi isprsio s Atarom, Radnički je pokušao da parira sa Aleksandrom Stanisavljevićem. Iskusni krilni napadač više puta je u dresu Vojvodine pokazao na evrosceni koliko može. Večeras je u smiraj prvog dela nagovestio da Nišlije mogu da se spasu poraza, a onda u 58. minutu uspeo i da poravna. Sve posle lepe akcije sa mladim Ranđelovićem... 

Radnički do kraja nije ima snage da kontinuirano napada. Činio je domaćin to u talasima i koliko mu je Makabi dozvolio. Naposletku, i vremenski uslovi učinili su svoje, tako da u finišu nismo uživali u bogzna kako zanimljivom fudbalu. 

Stadion: "Čair". Kapacitet: 18.151. Sudija: Radu Petresku (Rumunija).

Radnički: Živković - Stanković, Pankov, Crnomarković, Aksentijević - Ranđelović (od 73. Mrkić), Mićić, Noma (od 55. Stojanović), Stanisavljević - Grbić, Haskić (od 82. Nikodijević).

Makabi: Rajković - Dasa, Tibi, Amador, Saborit (od 55. Jeini) - Miha, Perec, Golasa, Šenfeld - Atar (od 60. Barski), Kjartanson (od 82. Ofoedu).

SVI parovi 3. kola: Partizan i Spartak u Danskoj. Pročitajte rezultate druge runde i parove treće. Srbija će imati dva predstavnika i oba putuju u Skandinaviju.

Drugi deo programa u Ligi Evrope odlično je prošao i Slovan iz Bratislave, a veoma zapaženi bili su srpski internacionalci – Aleksandar Čavrić je postigao gol (doduše promašio i penal), dok je Dejan Dražić upisao dve asistencije. 

Slovan je slavio rezultatom 3:1 u susretu sa malteškim Balzanom i nadoknadio 1:2 iz prvog meča.

Kopenhagen sa pet, odnosno Bešiktaš sa šest komada, opravdali su uloge favorita u duelima sa Stjarnanom i Torshavnom, dok je Maribor tek u drugom meču uspeo da slomi otpor gruzijske Čikure – 2:0. 

Ipak, obraz gruzijskog fudbala osvetlao je Torpedo Kutaisi koji je sa 3:0 i 4:0 ostvario duplu pobedu nad Vikingurom sa Farskih ostrva. 

Ufa je zahvaljujući golu u gostima eliminisala Domžale (1:1), Spartaks je potvrdio da je za dve klase bolji od La Florite (0:3), a Kajrat, kojeg smo pre samo nekoliko sezona nipodaštavali, izbacio je holandski Az Alkmar sa ukupnih 3:2. 

U sledeću fazu takmičenja prošlio su još Didelanž, Sarpsborg, Rendžers, Bordo…

Barnli se mučio sa najmlađim članom dinastije Ferguson, Hrvat presudio Osijeku na Ajbroksu, ispali AZ Alkmar i Rio Ave, dalje idu Sevilja, Bordo, FSCB... Osam golova na severu Portugalije.

Malo drame, osam golova na severu Portugalije i eliminacija Rio Avea u sudaru sa Jagjelonijom. I manje-više rutinske pobede većine favorita u završnim borbama drugogkola kvalifikacija za Ligu Evrope. Navijači Osijeka su se doduše ponadali nakon dve dobre šanse pri rezultatu 0:0 na prepunom Glazgovu na Ajbroksu, ali im je “njihov“ Nikola Katić na kraju presudio, pa pogodak Borne Barišića u poslednjim trenucima meča za konačnih 1:1 nije imao uticaj na to ko će nastaviti takmičenje.

Od favorita, reklo bi se da je samo AZ ispao, mada se to i dalo naslutiti posle Kairatovih 2:0 u Kazahstanu. Danas u Alkmaru 2:1 za holandskog predstavnika, ali i taj drugi gol je pao tek u završnici meča što će reći da pravih uzbuđenja nije bilo. Bauržan Islamhan je već u 28. minutu sa penala doveo goste u vođstvo, a bez Alireze Jahanbakša i Vouta Veghorsta, ponajboljih igrača iz prošle sezone koji su ovog leta promenili sredine, AZ jednostavno nije mogao do bilo čega većeg od Pirove pobede.

Bordo je rutinski otpisao Ventspils 2:1, dok Ujpešt nije smeo ni da se nada da će makar zakuvati dvomeč sa Seviljom: u Mađarskoj 3:1 za Špance uz dva gola Pabla Sarabije. FCSB je odmah posle žreba znao da će lako protiv Rudara iz Velenja – 4:0.

Navijači nisu mogli da baš mirno sedne na stolicama u Barnliju i Poznanju. Poljaci su tek u produžetku uspeli da zahvaljujući strelcu het-trika Kristijanu Gitkjaeru stignu do 3:1 protiv Šahtjora iz Soligorska. Belorusi su baš teško primili taj poraz, pa su u razmaku od 118. do 120. minuta dobili čak tri crvena kartona?! Barnli, predstavnik Premijer lige u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dobrano se namučio sa Aberdinom, ali Džek Kork nije dozvolio Škotima da ponovo slave ponosno prezime Fergusona. Mladi Luis Ferguson (18), sin nekadašnjeg škotskog reprezentativca Dereka i sestrić još jednog člana nacionalnog tima Barija Fergusona, uspeo je da akrobatskim “makazicama“ odvede utakmicu u produžetke. Ali  je tamo Kork prvi potegao, a Ešli Barns potom bio precizan sa kreča, pa je Barnli slavio sa 3:1.

Rapucavanje zvezdaša i Zvezdinih želja u Bratislavi: Čavrić, Kadu, Šporar... Slovan ubedljiv.

Balzan je bio na pragu senzacije na Malti, ali je Vukan Savićević udahnuo novi život Slovanu, pa je u Bratislavi usledila surova osveta: 3:1 i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i to na krilima još par igrača čija smo imena u proteklim godinama uglavnom pisali u tekstovima o Crvenoj zvezdi.

Savićević je ponovo davao ritam Slovanovoj igri, ali je realizaciju prepustio drugima. Pa je tako prvi gol za Slovake već u sedmom minutu postigao Aleksandar Čavrić, dugogodišnja želja Zvezdinog generalnog direktora Zvezdana Terzića, da bi drugi i treći potpisao Andraž Šporar, takođe jedan od fudbalera sa spiska želja beogradskih crveno-belih, doduše od pre dve sezone.

Jedan od ta dva gola spakovao mu je Dejan Dražić, bivši napadač OFK Beograda koga su godinama tražili  i Zvezda i Partizan, dok je – eto još jedne paralele – autor jedinog pogotka za goste sa Malte bioKadu, nekada miljenik navijača kluba iz Ljutice Bogdana.

3/4!

To je učinak srpskih timova posle četvrte evropske nedelje ovog leta.

Crvena zvezda je u utorak izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a u sredu su u treću rundu borbe za ulazak u Ligu Evrope prošli Partizan i Spartak iz Subotice, dok je Radnički iz Niša stao u dvomeču protiv Makabija.

Evropski četvrtak srpskog fudbala počeo je u Litvaniji, gde je Partizan prošao remijem koji je nagovestio buran petak u Humskoj.

Sat kasnije, Spartak Subotica je u Pragu napravio ogromnu evropsku pobedu, eliminisavši Spartu iz Praga. Uporni Bačvani izgubili su u Češkoj, ali porazom koji ih je ipak uveo u sledeću rundu.

Veče je završeno u Nišu, gde je Radnički gubio od Makabija 0:2 (ukupno 0:4), ali je potom hrabrom igrom izjednačio i ipak ulepšao navijačima veliku utakmicu, kakvu je Čair dugo čekao.

Kasnije tokom noći kompletirani su svi parovi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a utakmice će biti odigrane u naredna dva četvrtka - 9. i 16. avgusta. Žreb za četvrtu rundu zakazan je za ponedeljak.

Parovi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

"staza šampiona"

Ludogorec (Bugarska) - Zrinjski (BiH)
Legija (Poljska) - Didelanž (Luksemburg)
Alaškert (Jermenija) - Kluž (Rumunija)
Olimpija (Slovenija) - Helsinki (Finska)
Šerif (Moldavija) - Valur (Island)
Kork Siti (Republika Irska) - Rozenborg (Norveška)
Spartaks Jurmala (Letonija) - Suduva (Litvanija)
Nju Sejnts (Vels) - Mitjiland (Norveška)
Hapoel Ber Ševa (Izrael) - APOEL (Kipar)
Torpedo Kutaisi (Gruzija) - Kukeši (Albanija)

"glavna staza"

Pjunik (Jermenija) - Makabi Tel Aviv (Izrael)
Dinamo Minsk (Belorusija) - Zenit Sankt Peterburg (Rusija)
Šturm (Austrija) - AEK Larnaka (Kipar)
Sarpsborg (Norveška) - Rijeka (Hrvatska)
Bašakšehir (Turska) - Barnli (Engleska)
Zorja (Ukrajina) - Braga (Portugal)
Hapoel Haifa (Izrael) - Atalanta (Italija)
Genk (Belgija) - Leh (Poljska)
Vitese (Holandija) - Bazel (Švajcarska)
Nordsjeland (Danska) - Partizan (Srbija)
Hibernijan (Škotska) - Molde (Norveška)
Hajduk Split (Hrvatska) - FCSB (Rumunija)
Sevilja (Španija) - Žalgiris (Litvanija)
Sigma (Češća) - Kairat (Kazahstan)
Slovan (Slovačka) - Rapid Beč (Austrija)
Marjumpolj (Ukrajina) - Bordo (Francuska) 
CSKA Sofija (Bugarska) - Kopenhagen (Danska)
Olimpijakos (Grčka) - Lucern (Švajcarska)
Rendžers (Škotska) - Maribor (Slovenija)
Trenčin (Slovačka) - Fejnord (Holandija)
Jagjelonija (Poljska) - Gent (Belgija)
Spartak Subotica (Srbija) - Brondbi (Danska)
UFA (Rusija) - Progres Niderkorn (Luksemburg)
Bešiktaš (Turska) - LASK (Austrija)
Apolon (Kipar) - Dinamo Brest (Belorusija)
Lajpcig (Nemačka) - Univerzitatea Krajova (Rumunija)

SVI REZULTATI DRUGOG KOLA...
 
U četvrtak su kompletirani svi dvomeči druge runde. Pročitajte rezultate:

"staza šampiona"

Kork siti je žrebom izvučen direktno u 3. kolo
Linkoln (Gibraltar) - Nju Sejnts (Vels) 1:1, ukupno 2:3
Vikingur (Farska ostrva) - Torpedo (Gruzija) 0:4, ukupno 0:7
Valeta (Malta) - Zrinjski (Bosna i Hercegovina) 1:2, ukupno 2:3
Valur (Island) - Santa Koloma 3:0 (Andora), ukupno 3:1
Alaškert (Jermenija) - Sutjeska (Crna Gora) 0:0, ukupno 1:0
Drita ("Kosovo") - Didelanž (Luksemburg) 1:1, ukupno 2:3
La Florita (San Marino) - Spartaks Jurmala (Letonija) 0:3, ukupno 0:9
Flora (Estonija) - APOEL (Kipar) 2:0, ukupno 2:5
Krusejders (Severna Irska) - Olimpija (Slovenija) 1:1, ukupno 2:6

"glavna staza"

Lači (Albanija) - Molde (Norveška) 0:2, ukupno 0:5
AEK Larnaka (Kipar) - Dandalk (Republika Irska) 4:0, ukupno 4:0
Trenčin (Slovačka) - Gornjik (Poljska) 4:1, ukupno 5:1
Trakai (Litvanija) - Partizan (Srbija) 1:1, ukupno 1:2
Dinamo Minsk (Belorusija) - Dunajska Streda (Slovačka) 4:1, ukupno 7:2
Slavija Sofija (Bugarska) - Hajduk Split (Hrvatska) 2:3, ukupno 2:4
Haken (Švedska) - Lajpcig (Nemačka) 1:1, ukupno 1:5
Lilestrom (Norveška) - LASK (Austrija) 1:2, ukupno 1:6
Progres Niderkorn (Luksemburg) - Honved (Mađarska) 2:0, ukupno 2:1
Vaduz (Lihtenštajn) - Žalgiris (Litvanija) 1:1, ukupno 1:2
AIK (Švedska) - Nordsjeland (Danska) 0:1, ukupno 0:2
Admira (Beč) - CSKA Sofija (Bugarska) 1:3, ukupno 1:6
Sparta Prag (Češka) - Spartak Subotica (Srbija) 2:1, ukupno 2:3
Apolon (Kipar) - Željezničar (Bosna i Hercegovina) 3:1, ukupno 5:2
Marijupole (Ukrajina) - Đurgarden (Švedska) 2:1, ukupno 3:2
Atromitos (Grčka) - Dinamo Brest (Belorusija) 1:1, ukupno 4:5
Slovan Bratislava (Slovačka) - Balzan (Malta) 3:1, ukupno 4:3
Kopenhagen (Danska) - Stjarnan (Island) 5:0, ukupno 7:0
Bešiktaš (Turska) - B36 (Farska ostrva) 6:0, ukupno 8:0
Vitese (Holandija) - Vitorul (Rumunija) 3:1, ukupno 5:3
Asteras Tripolis (Grčka) - Hibernijan (Škotska) 1:1, ukupno 3:4
Sarajevo (Bosna i Hercegovina) - Atalanta (Italija) 0:8, ukupno 2:10
Maribor (Slovenija) - Čikura (Gruzija) 2:0, ukupno 2:0
Domžale (Slovenija) - UFA (Rusija) 1:1, ukupno 1:1
FCSB (Rumunija) - Rudar (Slovenija) 4:0, ukupno 6:0
Rendžers (Škotska) - Osijek (Hrvatska) 1:1, ukupno 2:1
AZ Alkmar (Holandija) - Kairat (Kazahstan) 2:1, ukupno 2:3
Barnli (Engleska) - Aberdin (Škotska) 3:1, ukupno 4:2
Bordo (Francuska) - Ventspils (Letonija) 2:1, ukupno 3:1
Leh (Poljska) - Šahtjor Soligorsk (Belorusija) 3:1 ukupno 4:2
Sarsporg 08 (Norveška) - Sent Galen (Švajcarska) 1:0, ukupno 2:2
Radnički Niš (Srbija) - Makabi Tel Aviv (Izrael)2:2, ukupno 2:4
Rio Ave (Portugal) - Jagjelonija (Poljska) 4:4, ukupno 4:5
Ujpešt (Mađarska) - Sevilja (Španija) 1:3, ukupno 1:7
Hafnarfjordur (Island) - Hapoel Haifa (Izrael) 0:1, ukupno 1:2

Izvor: mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar