Perez će pustiti Modrića, ali cijena je ogromna!

Predsednik Reala reagovao na glasine da će hrvatski vezista otići u Italiju.  Don Florentino smireno: Može Modrić da ide, ali za 750. 000. 000. . . ! Interovi planovi se polako jalove. . .

Fudbal 03.08.2018 | 22:00
Perez će pustiti Modrića, ali cijena je ogromna!
Inter je ambiciozno krenuo po Luku Modrića (32) i dobio od Reala izričito "NE".

Italijanski klub navodno je odustao od pokušaja da dovede Artura Vidala iz Bajerna da bi se pojačao najboljim igračem Svetskog prvenstva u Rusiji, ali je španski list "Marka" nekoliko puta objavio demantije Modrićevog kluba i agenta.

Predsednik Reala Florentino Perez tim povodom je dao i veoma jasnu izjavu:

"Modrić može na jedan jedini način da ode iz Reala. A, to je da ga neko plati 750 miliona evra".

Modrić je i dalje pod ugovorom sa šampionom Evrope i prema tom sporazumu biće član "kraljevskog kluba" do 2020. godine.

Nekadašnji vezista Dinama i Totenhema član je Reala već šest godina i na stadionu "Santjago Bernabeu" izrastao je u jednog od najboljih igrača na svetu.Sa Kristijanom Ronaldom i ostatkom ekipe doneo je Madriđanima četiri titule Lige šampiona.

Kristijanu je ovog leta dopušteno da ode u Juventus, dok na Modrića očigledno i dalje računaju, što i ne čudi, jer je i u Rusiji pokazao da je i dalje u punoj snazi, bez obzira na to što će u septembru napuniti 33. godine.

Inter i Luka Modrić - danas smo već pisali kako ta priča uopšte nije nerealna, pogotovo nakon što je gas dodatno dodao Marcelo Brozović svojom porukom na Instagramu, gde je poručio: "Dogovor pao", pa postavio sliku sa reprezentativnim drugom.   

Real Madrid do ovog popodneva nije reagovao na spekulacije iz Italije. A kada se oglasio, Florentino Perez bio je prilično jasan. Kao udarna vest na naslovnoj strani madridske Marke, odnosno njenog digitalnog izdanja, stoji oštri demanti da bi šampion Evrope mogao da pusti najboljeg igrača Mundijala u Rusiji. Zapravo, Perez je bio vrlo precizan: "Jedina mogućnost da Luka Modrić napusti Madrid ovog leta jeste da zainteresovani klub Realu uplati 750.000.000 evra". Tačka.

Ostaje nejasno kako 750.000.000 ako je Lukina otkupna klauzula pola milijarde, ali to je u ovom slučaju manje važno jer se tim ciframa sigurno neće baratati.  

Koliko realno zvuči da bi Real mogao da odustane od Modrića zbog njegovih godina (uskoro puni 33 i poslednja je šansa da se na njemu nešto zaradi), toliko je teško poverovati da bi u istom prelaznom roku Kraljevski klub mogao sebi da dozvoli da ostane bez Kristijana Ronalda i Luke Modrića. Marka u istom tekstu, međutim, navodi da je to čak manji problem u odnosu na trenutnu situaciju u Madridu. Jer Perez i njegovi saradnici nemaju ni na vidiku adekvatnu zamenu. 

Modrić se sa porodicom trenutno nalazi na odmoru na Sardiniji i za vikend se vraća u Madrid gde će razgovarati sa Florentinom Perezom i saopšititi mu svoje želje. Stav don Florentina deluje dosta nepokolebljivo na prvu loptu, ali setite se samo kako je demantovao i odlazak Ronalda u Juventus. Samo pet, šest dana kasnije bilo je jasno da je CR7 novi napadač Stare dame...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar