LŠ: "Sovjetski" trio u III rundi, Srbi izbacili Ludogorec!

Fudbaleri BATE Borisova, Astane, Karabaga i Malmea plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.  Astana zakazala okršaj sa Dinamom, Karabag prašio sa penala.  Šampion Kazahstana odigrao 0:0 u Danskoj, što mu je bilo dovoljno za prolazak dalje.  "Srpski" Vidi je uspeo: Ludogorec pao u Mađarskoj! Ekipa Marka Nikolića eliminisala favorita!

Fudbal 02.08.2018 | 11:00
LŠ: "Sovjetski" trio u III rundi, Srbi izbacili Ludogorec!
BATE je nakon kiksa kod kuće savladao finski HJK 2:1 u Helsinkiju i izborio dvomeč sa Karabagom u sledećem kolu.

Belorusi su meč u Finskoj rešili sredinom drugog poluvremena kada su autogolom Rafinje i pogotkom Staseviča poveli 2:0.

Jagubi je samo četiri minuta kasnije smanjio na 2:1, ali HJK nije uspeo da izjednači u nastavku uprkos čak 18 šuteva ka golu. 

Naredni rival tima iz Borisova je šampion Azerbejdžana Karabag koji je dvomeč sa albanskim Kukešijem rešio sa 3:0 na svom terenu. 

Kvintana je doneo vođstvo domaćinu u 24. minutu iz penala, a nakon što je Emeghara promašio drugi šut sa "bele tačke" nakon isključenja Ale, Kvintana je dobio novu priliku u 57. minutu pa je realizovao i drugu najstrožu kaznu. 

Konačan rezultat postavio je Delarž minut pre kraja utakmice.

Astana je eliminisala danski Mitjilend zahvaljujući pobedi od 2:1 kod kuće u prvom susretu, jer je u revanšu u Skandinaviji bilo 0:0.

Kazahstance u trećem kolu kvalifikacija očekuje težak posao sa zagrebačkim Dinamom.

Švedski Malme eliminisao je rumunski Kluž sa ukupnih 2:1 u dvomeču. U revanšu u Švedskoj nije bilo pobednika (1:1), pa je tako odlučio prvi susret i pomalo neočekivan trijumf Malmea u Rumuniji.

Kluž je zapretio domaćinu u revanšu golom Hrvata Damjana Đokovića u 36. minutu, ali Trautason u desetom minutu drugog poluvremena poravnava za konačan rezultat.

Đokovićeva magija, islandska bomba i ispadanje Kluža! Rumuni su prokockali šansu u prvoj utkamici.

Rumunski šampion Kluž je još jedan od favorita koji više ne sanja san o plasmanu u Ligu šampiona. Rumuni su se pridružili APOEL-u, Legiji i Šerifu koji su neprijatno iznenadili u kvalifikacijama.

Dodue, Kluž je imao i teži posao, jer je zaustavljen od strane švedskog prvaka Malmea, koji se ipak ne može nazvati autsajderom. Posle minimalne pobede u Rumuniji pre sedam dana, Malme je večeras izborio remi (1:1) na svom stadionu i zakazao okršaj sa Videotonom ili Ludogorecom u trećem kolu.

Rumuni su očigledno porpustili svoju šansu u meču kod kuće... Iako su se hrabro borili u Švedskoj i oživeli posle pola sata igre kada je hrvatski defanzivac Damjan Đoković fantastičnim makazicama poništio prednost Šveđana iz prvog meča.

Imao je Kluž još jednu dobru priliku u nadokandi prvog poluvremena kada je Tukuedan promašio 2:0 i kazna je stigla posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu. I opet evrogol! Islandski vezista Traustasonje raspalio po lopti sa 20 metara i zakucao projektil u mrežu Rumuna.

Kada je Kluž u 76. minutu ostao sa igarčem manje zbog drugog žutog karotna Kulija, bilo je jasno da su Šveđani zakoračili u treće kolo kvalifikacija. Odbranili su rezultat do kraja i eliminisali Kluž.Rumuni idu u kvalifikacije za Ligu Evrope gde ih čeka bolji iz duela jermenskog Alaškerta i crnogorske Sutjeske. 

Lepo veče za fudbalska šampione bivših sovjetskih republika. Kazahstanka Astana i azerbejdžanski Karabag plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Astana je imala nešto teži posao jer je gostovala danskom Midtjilandu i uspela je da odigra bez golova. Tako je odbranila 2:1 iz prvog meča i obezbedila dvomeč sa zagrebačkim Dinamom u trećem kolu kvalifikacija.

Iako se očekivalo da je Midtjiland napadne od prvog minuta, više prilika u prvom poluvremenu imali su gosti. Na sreću domaćih navijača, Junior Kabananga nije umeo da iskoristi dva veoma dobre situacije pred protivničkim golom.

Nastavak utakmice, međutim, doneo je drugačiju sliku na terenu jer su se Danci rastrčali. Ogečukvu Onijeka u 53, Mark dal Hende u 64. i Jakob Poulsen u 67. minutu redom su propuštali prilike da postignu gol vredan prolaska u sledeću fazu takmičenja.

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina odigrao je celu utakmicu za prvaka Kazahstana.

Azerbejdžanski Karabag imao je relativno lak posao u duelu sa gostujućim Kukešijem iz Albanije i slavio je sa 3:0. Domaćin je imao čak tri penala na ovoj utakmici, a iskoristio je dva. Pritom, Albi Ala je u 52. minutu dobio crveni karton i ostavio gostujući tim u dodatnim problemima.

Dvostruki strelac za Karabag bio je Španac Dani Kintana koji je golove iz penal dao je 24. i 57. minutu. U 53. minutu Inosent Emeghara nije iskoristio još jednu najstrožu kaznu za domaćina. Konačan rezultat postavio je Džon Delarž, internacionalac DR Konga, minut pre kraja utakmice. 

Sledeći protivnik Karabaga u kvalifikacijama je beloruski BATE Borisov.

"Srpski" Vidi je uspeo: Ludogorec pao u Mađarskoj! Ekipa Marka Nikolića eliminisala favorita!

Mađarski prvak napravio je jedno od većih iznenađenja ovog leta!

Ekipa srpskog stručnjaka Marka Nikolića u kojoj igra veliki broj naših fudbalera (braća Šćepović, Danko Lazović) pobedila je u dvomeču šampiona Bugarske i redovnog učesnika grupnih faza evro-takmičenja!

Posle 0:0 u Razgradu, u sredu je u Felčutu pobedio tamošnji prvak, preimenovani Videoton!

VIDI - LUDOGOREC 1:0 (1:0, prvi meč 0:0)

Strelac jedinog, odlučujućeg gola ovog dvomeča bio je vezista iz BiH, Anel Hadžić u prvom minutu drugog dela meča! Tim pogotkom i čvrstom odbranom, Nikolićev tim ostvario je podvig, poslao Ludogorec u kvalifikacije za Ligu Evrope i zakazao dvomeč protiv Malmea!

U startnoj postavi domaćih bio je Marko Šćepović, jedan od trojice nekadašnjih napadača Partizana, a u 75. minutu ustupio je mesto svom rođenom bratu Stefanu. Danko Lazović odgledao je meč sa klupe.

Bugarski tim imao je otežan posao u većem delu meča, jer je holandski krilni napadač Vura bio isključen u 40. minutu zbog drugog žutog kartona. Vidi je tu prednost iskoristio da postigne gol i da ispiše klupsku istoriju.

Zvezda može na Dinamo! Marko Nikolić izbacio Ludogorec - Bugari besni na sudije zbog banalnih kartona! Videoton u trećem kolu!

Dinamo ih je izbacio na evropskoj premijeri  2012. godine. Od tada se samo jednom desio Milsami i Ludogorec nije igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. I sada su se pojavili Videoton i Marko Nikolić i opasno ugrozili evropsku sezonu kluba iz Razgrada. Mađarski šampion je posle 0:0 u Bugarskoj minimalcem na Puškaš areni izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Anel Hadžić je u 45. minutu postigao jedini gol na meču, mada se odlučujući trenutak desio nešto ranije. Austrijski sudija Manuel Šitengruber je u 40. minutu meča pokazao drugi žurti karton Virdžilu Misiđanu i Bugare ostavio brojčano inferiorne.

Odluka koja je izazvala dosta kontroverze u bugarskim medijima, pošto je drugi žuti Misiđanu pokazan zbog navodnog simuliranja, iako holandski napadač nije ni tražio prekršaj. Prvi je bio zaslužen, mada iz banalnog razloga: Misiđan se nije odmakao na propisanih devet metara i 15 centimetara prilikom Videotonovog izvođenja jednog prekida?! Bio je jedno pola metra bliže. Naivno. Nezrelo. Mada je Šitengruber možda mogao i da mu progleda kroz prste.

Kako bilo, sa igračem manje Ludogorec nije mogao da izdrži pred naletima Marka Šćepovića i ekipe (Stefan Šćepović je brata zamenio u 75. minutu, Danko Lazović je meč presedeo na klupi).

Ono što je posebno zanimljivo za ljubitelje fudbala iz Srbije jeste i to što je ispadanje Ludogoreca promovisalo Astanu u nosioca prilikom žreba za plej-of. A s obzirom da Astana u trećem kolu igra protiv Dinama teoretski je moguće da baš Zagrepčani budu protivnik Crvene zvezde na poslednjoj prepreci na putu ka Ligi šampiona. Naravno, pod uslovom da Zvezda prvo izbaci Spartak iz Trnave, a Dinamo bude bolji od Astane.

Prijović noćna mora Bazela: Spartak stiže u Solun! Centarfor PAOK-a pogodio i u Švajcarskoj i sa saigračima izborio 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

PAOK je uspeo!

Solunjani su se posle dve godine vratili u kvalifikacije za Ligu šampiona i na startu eliminisali ekipu koja je prošle godine igrala u osmini finala najjačeg takmičenja,

BAZEL - PAOK 0:3 (0:1)

Srpski centarfor Aleksandar Prijović postigao je prošle nedelje odlučujući gol na stadionu "Tumba" u Solunu, a pogodio je i ove večeri, u kojoj su grčki crno-beli zakazali dvomeč protiv Spartaka iz Moskve!

Naš internacionalac prihvatio je u 52. minutu "dubinsku" loptu Pašalakisa i lobovao golmana domaćih Jonasa Olmina za "prelomnih" 0:2. Pre njega je pogodio Fernando Varela u 7. minutu, a konačan rezultat postavio je Omar El Kaduri na isteku sata igre.

PAOK je tako ostavio odličan utisak na početku nove evro-epizode!

Dvomeč koji će doneti poseban rivalitet zbog odnosa navijačkih grupa Spartaka i Olimpijakosa biće odigran 7. ili 8. avgusta u Grčkoj i 14. avgusta u Moskvi, na stadionu Otkritje arena.

Dušan Tadić "overio" plasman Ajaksa! Srpski internacionalac postigao prvi gol u dresu holandskog velikana.

Druga utakmica i prvi gol Dušana Tadića u Ajaksu!

Srpski reprezentativac i nova "jedanaestica" tima iz Amsterdama bio je jedan od trojice strelaca u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kao i prošle nedelje na "Johan Krojf" areni, njegov tim je rutinski pobedio i zakazao dvomeč protiv belgijskog Standarda.

Šturm - Ajaks 1:3 (0:1)

Srpski vezista utrčao je u 48. minutu u kazneni prostor Austrijanaca i na pravom mestu sačekao tačno dodavanje Marokanca Nusaira Mazrauija.

Tadić je postavio nogu i postavio rezultat 0:2, a pre i posle njega strelac za "kopljanike" bio je centarfor Klas Jan Huntelar, u 39. i 77. minutu utakmice.

Dušanova druga epizoda u Holandiji tako je počela mirno i uspešno. Večeras je bio starter i igrao je do 67. minuta, kada ga je zamenio mladi Holanđanin Doni van de Bek (21 godina).

Moćan je Ajaksov vrtić sa ovakvim vaspitačima: Tadićev prvenac i dva puta Huntelar! Šturm nije imao šanse.

Rutinskih 2:0 u Amsterdamu, ali Ajaks je tek hvatao zalet. Čekalo se da se Dušan Tadić privikne na nov tim, čekao se Dejli Blind, koji je večeras debitovao ulaskom sa klupe. Sa iskustvom u nogama dvojice povratnika u holandski fudbal, pa već starosedeocom Klas-Janom Huntelarom, mogla su i Ajaksova dečica da se opuste. A kad se to desi – teško onome ko je preko puta. Tadićev prvenac  i dva komada vanvremenskog fudbalskog ubice Huntelara upozorila se Evropu: velikan je još živ i želi da se vrati na mesto koje mu pripada, u Ligu šampiona. Šturm nije imao nikakve šanse u Gracu – 3:1 za goste.

Trebalo je doduše Holanđanima 39 minuta da otvore domaćina, a na kraju se za to pobrinuo ko drugi nego Huntelar. Loptu mu je poslao David Neres, a ovaj se izvio, majstorski prilepio loptu na grudi i samo je spustio u Šturmovu mrežu. Spektakl je mogao da počne.

Čim je počelo drugo poluvreme Tadić je počeo da opravdava 11.400.000 evra koliko je Ajaks uložio ne bi li ga doveo iz Sautemptona. Zaslužio je Nusair Mazraui da mu srpski reprezentativac plati večeru, pošto mu je sa desnog krila kao na tacni servirao loptu. Tadić je pažljivo pratio akciju, krenuo pre čuvara i samo postavio nogu tamo gde je trebalo. Prvi njegov gol u Ajaks. Prvi od mnogih nadamo se.

Definitivan slom Austrijanaca u 77. minutu. Jedan od njih im je i presudio. Mladi štoper Maksimilijan Veber, rođeni Bečlija, poslao je teledirigovan pas u prazan prostor, Huntelar zna kako da se postavi u takvim situacijama, zna i kako da je pocne – 3:0, gotovo je!

Tek sad se vidi koliko je u stvari Ajaksova uprava znala šta je radila kada je, mimo uobičajene prakse, ovog leta izdvajala velike pare za iskusnije igrače. Tadić i Blind su tu da uz Huntelara, Hakima Zijeha i Lasea Šene smire ekipu. A onda će ostali da se rastrče. Jesu veterani presudili Šturmu, ali...

David Neres – 21 godina. Mazraui – 20. Veber – 20. U startnih 11 i 19-godišnji Matijs De Liht, na golu Andre Onana (22), pa Karel Eiting (20), Frenki de Jong (21). Sa klupe je ušao i Doni van de Bek (21).

Talenat u tonama. Samo sada ima i ko da ga usmeri. Opasan je Ajaks. Nek se spremi Standard iz Liježa. Biće to poslastica za fudbalske sladokusce.

Pa nek je i Andre Onana napravio kardinalnu grešku za utešni gol Šturma. Ako postoji dobar trenutak za tako nešto, onda je to bio ovaj.

Seltik lagano kroz Norvešku. Nije bilo golova na revanšu u Trondhajmu.

Fudbaleri Seltika “otaljali” su gostovanje kod Rozenborga i odigrali bez golova u Trondhajmu u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

S obzirom da su u prvoj utakmici prošle nedelje u Glazgovu slavili sa 3:1, nije čudo što su Kelti nekako u drugoj brzini odradili ovu utakmicu.

Jeste Rozenborg bio nešto konkretniji rival u večerašnjoj utakmici, a Kreg Gordon morao je u dva navrata u prvom poluvremenu ozbiljno da se pomuči kako bi sačuvao mrežu.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija situacija. Rozenborgu je ponestalo snage, a Seltik je više imao loptu u nogama i češće napadao.

Najpre je Odson Eduar već u 47. minutu propustio priliku da dovede Kelte do prednosti, a drugu odličnu šansu za goste nije iskoristio kapiten Skot Braun u 79. minutu.

Fudbaleri Seltika će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odmeriti snage sa šampionom Grčke, AEK-om iz Atine, dok Rozenborg nastavlja takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Revanš mečevi 2. kola:

"staza šampiona"

Helsinki - BATE Borisov 1:2 (1:2), prvi meč 0:0
/Rafinja 21', Staševič 24' - Jahbubi 28'/

Mitjiland - Astana 0:0, prvi meč 1:2

Karabag - Kukeši 3:0, prvi meč 0:0
/Kintana 24'p, 57'p, Delarž 89'/

Malme - Kluž 1:1 (0:1), prvi meč 1:0
/Arnor Traustason 56' - Đoković 36'/

Suduva - Crvena zvezda 0:2 (0:2), prvi meč 0:3
/Ben 8', Radonjić 38'/

Vidi - Ludogorec 1:0 (0:0) prvi meč 0:0
/Hadžić 45'/

Rozenborg - Seltik 0:0, prvi meč 1:3

"staza pratilaca"

Bazel - PAOK 0:3 (0:1), prvi meč 1:2
/Varela 7', Prijović 52', El Kaduri 60'/

Šturm - Ajaks 1:3 (0:1), prvi meč 0:2
/Onana 89'ag . Huntelar 39', 77', Tadić 48'/

u utorak

Hapoel Ber Ševa - Dinamo Zagreb 2:2 (2:0), prvi meč 0:5
/Ogu 14, Stojanović ag 34 - Budimir 49, Hajrović 54/

Šerif - Škendija 0:0, prvi meč 0:1

Spartak Trnava - Legija Varšava 0:1 (0:0), prvi meč 2:0
/Astiz 63/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar