LE: Partizan - tim za Trakai...

Janković je starter, odbrana iz revanša sa Rudarom, napad iz Surdulice! Kosović se seli na klupu, Ožegović i Rikardo zajedno. . .

Fudbal 01.08.2018 | 23:40
LE: Partizan - tim za Trakai...
Tradicija ni ovoga puta neće biti izneverena. Miroslav Đukić opet je promenio tim. Doduše, silom prilika, jer u odnosu na sastav koji je prošle sedmice savladao Trakai (1:0) nije ni mogao da računa na povređenog levog beka Zlatana Šehovića, s tim da rokada na poziciji levog beka neće biti jedina kojoj će šef struke Partizana pribeći pred revanš sa litvanskim predstavnikom (četvrtak, 18.00, RTS 1).

Pisali smo već da je, otkako je seo na klupu crno-belih, Đukić na svakoj međunarodnoj utakmici diktirao u protokol drugačijih 11, a revanš susret drugog kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope biće 18. takav, pošto će uz levu aut liniju umesto Šehovića dejstvovati Nemanja G. Miletić. Možda u jednoj od svojih poslednjih utakmica u crno-belom dresu, pošto se priprema njegov transfer u inostranstvo.

Ostatak poslednje linije pretrpeće izmenu u odnosu na onaj koji je pre tri dana dobio vranjski Dinamo u Surdulici i na mestu desnog beka. U tim se, umesto Miroslava Vulićevića, vraća Gabrijel Enake, pa će Rumun, dvojica Miletića (bek i štoper), kao i Mark Valijente tek drugi put ove sezone igrati zajedno, kao što je bio slučaj u revanšu sa Rudarom.

Pojavljivanje Nebojše Kosovića, na mestu Marka Jevtovića, prošle sedmice, izgleda je bilo kratkog dana, jer će revanš sa Trakaijem, zajedno sa Sašom Zdjelarom početi Danilo Pantić, poratkom na poziciju zadnjeg eznog na kojoj je delovao tokom većeg dela 2018. Pomenuti tandem trebalo bi da bude spona između defanzivne i napadačke linije tima. Slično važi i za Marka Jankovića koji će se posle tri evropska meča u kojima je bio ili rezervista ili na tribinama, pojaviti u ulozi startera, kako bi prodorima po krilu pokušao da napravi razliku.

I da, zajedno sa Sejdubom Sumom učestvuje u osmišljavanju napada, slanju lopti ka Rikardu Gomešu iOgnjenu Ožegoviću, pošto će novajlija iz portugalskog Nasionala dobiti partnera u napadu. Istog kao za vikend gostovanju u Surdulici, pošto je jasno – a na tome je nekoliko puta potencirao upravo Miroslav Đukić – da Partizan želi što pre gol koji bi, praktično, napravio korak ka trećem kolu.

Projektovani sastav Partizana: Stojković – Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Janković, Suma – Ožegović, Rikardo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar