Lacio - evo Badelja i Koree! Sad još SMS...

Dupli potpis u istom danu!

Fudbal 01.08.2018 | 21:15
Lacio - evo Badelja i Koree! Sad još SMS...
Evo i Lacija! Posle nekoliko dana iščekivanja i neizvesnosti, Nebeskoplavi su zvanično objavili da su završili dva velika i važna transfera za novu sezonu - stigli su Hoakin Korea i Milan Badelj. 

Lacio se za levokrilnog ofanzivca Sevilje dobro otvorio i transfer završio na 16.000.000 evra obeštećenja, plus još 3.000.000 evra u bonusima. Mladi Argentinac je sa novim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a italijanski mediji tvrde da je bio izričita želja Simonea Inzagija, uprkos tome što se nije proslavio igrama u Sevilji. 

Što se Badelja tiče, situacija je bila dosta kompliovana. Hrvatski reprezentativac je bio na pragu lisabonskog Sportinga, ali je Lacio u poslednjem trenutku odneo veliku pobedu. Badelj je od novog kluba zahtevao 4.000.000 evra samo na ime bonusa za potpis, ali i 2.000.000 evra platu. Lacio mu je, nezvanično, izašao u susret sa svim željama, pa je saradnja parafirana na četiri godine. 

Lacio je tako zakrpio dve velike rupe u veznom redu i sada će sav fokus biti na rešavanju problematike oko Sergeja Milinković Savića. Sergej se juče pojavio na medicinskim pregledima u Rimu i navijačima je poručio da će ostati, a Lacio želi da iskoristi dobar zalet i srpskog reprezentativca veže uz mnogo bolje uslove. Klaudio Lotito i Igli Tare su za njega spremili novi ugovor koji bi bio važeći do juna 2023. godine, uz duplo veću platu od sadašnje koja iznosi 1.500.000 evra. Ukoliko Lacio bude radio užurbano, možda će uspeti da završi ceo posao pre nego što Čelsi uopšte dostavi zvaničnu ponudu. 

Podsetimo, Čelsi je spreman da plati najviše 115.000.000 evra za SMS, dok Lacio traži 150.000.000 evra. Lotito je nedavno izjavio da će se Lacio baviti samo "vanserijskim" ponudama za Sergeja, a takve još nisu stigle u Rim. 

Pitanje je i da li će do kraja prelaznog roka...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar