Uhapšen zbog napada na turiste

Osumnjičeni za napad na srpske turiste u letovalištu Kušadasi je uhapšen, a turske vlasti istražuju događaj u svim aspektima, saopštila je danas ambasada Turske u Srbiji, dodavši da nije riječ o terorističkom napadu, te da će Turska nastaviti da dočekuje svoje srpske goste na najbolji način i osiguravati njihovu bezbjednost.

Srbija 31.07.2018 | 18:31
Uhapšen zbog napada na turiste
Zbog vijesti koja se pojavila u pojedinim medijima "da je u jednom od turističkih mesta u Turskoj jedna osoba napala srpske turiste u parkiranom autobusu", ambasada Turske je skrenula pažnju da se radi o izolovanom individualnom/ličnom činu osobe u jako alkoholisanom stanju, kao i da, nakon incidenta, nema povređenih, niti životno ugroženih osoba.

"Dobili smo informaciju da je u vreme incidenta autobus bio parkiran i prazan. Odmah nakon incidenta, osumnjičeni je pronađen i priveden. Turske vlasti istražuju događaj u svim njegovim aspektima, a započet je i sudski proces protiv osumnjičenog", navedeno je u saopštenju.

Iz ambasade je saopšteno i da se saznalo da se ne radi o terorističkom napadu i da događaj nema političku pozadinu već da je lični čin.

"Turska će, kao i do sada, nastaviti da dočekuje svoje srpske goste na najbolji način, kao i da osigurava njihovu bezbednost", dodali su.

(Agencije)
(Foto: Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar