Video: Najbrži igrač svijeta u Madridu!

Luis Advinkula stigao na Valjekas.

Fudbal 01.08.2018 | 19:45
Video: Najbrži igrač svijeta u Madridu!
Jirgen Dam je trčao 35,23 kilometara na sat. Karim Belarabi iz Alžira 35,27. Geret Bejl je svojevremeno bio rekorder sa brzinom od 35,7 kilometara na čas. Kilijan Mbape je dobacio na okruglo 36 kilometara. Ali niko, ama baš niko nije jeo kilometre kao Luis Advinkula. A navijači Rajo Valjekana sledeće sezone imaće ekskluzivno pravo da svake dve nedelje uživo gledaju najbržeg fudbalera sveta.

Doskorašnji igrač meksičkog Tigresa, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Lobosu, a potom odigrao više nego dobro na Mundijalu u Rusiji, narednu sezonu provešće na pozajmici na Valjekasu. Tim iz madridskog predgrađa zadržao je i opciju da ga otkupi na kraju sezone, mada se finansijski detalji transakcije nigde ne pominju.

To i nije najbitnije Rajovim navijačima. Bitno je da tim igra dobar, moderan fudbal. Brz dakle, a rekosmo već niko nije brži od “Munje”  Advinkule. Bio je 10. mart ove godine, njegov Lobos je gubio sa 0:1 protiv Čivasa iz Gvadalahare, a u 60. minutu sevnula je kontra koja je trebalo da se završi golom i otkloni sve dileme oko ishoda meča. Ali Advinkula je imao drugačiji plan. Krenuo je iz svog kaznenog prostora, jedno 10 metara iza protivničkog napadača. Nekih 70 metara kasnije lopta je bila u njegovim nogama. Tada je izmereno: 36,15 kilometara na sat! Da budemo precizni: preleto je 68,5 metara za 6,82 sekunda i postao najbrži igrač planete!

Advinkula inače igra na desnom beku, već mu je 28 godina, a ima i iskustvo iz evropskog fudbala pošto je nastupao za Tavriju, Hofenhajm, Vitoriju Setubal i Bursu. Zanimljivo, 2011. godine, dok je Advinkula još igrao u Peruu i bio relativno anoniman igrač, bio je i na meti Partizana. Trebalo je crno-beli da izdvoje 750.000 evra na ime obeštećenja, pa do saradnje nije došlo. U međuvremenu je Advinkula odigrao 69 utakmica za reprezentaciju Perua i ušao u istoriji te zemlje kao član generacije koja ih je vratila na Svetsko prvenstvo.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar