Federer: Kraj karijere je nikad bliži!

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, priznao je da je kraj njegove karijere veoma blizu, ali je isto tako rekao da ne zna kada će se to desiti.

Tenis 01.08.2018 | 18:30
Federer: Kraj karijere je nikad bliži!
"Kraj je nikad bliži. Ali ne znam kada će se desiti. Ne želim da imam te planove. Jedno je sigurno, moj život će biti interesantan posle toga, pogotovo sa moja četiri deteta", rekao je Federer za švajcarski 'Blick'.

Švajcarac je drugu godinu zaredom preskočio sezonu na šljaci, potom se vratio na travi, ali nije ostvario pršlogodišnji uspeh kada je osvojio Vimbldon.

Pored kraju karijere 36-godišnji teniser pričao je i o novoj generaciji.

"To sve pomalo je čudno. U prošlosti pričalo se dosta o tome kada mladi igrač, poput Borne Ćorića pobedi nekog važnog igrača. Ali sada imam osećaj da ako ne pobediš Rafu, mene ili Novaka, nikoga nije briga za tebe", ističe Federer.

Dominacija velike trojke traje već više od deceniju, jedno vreme im se pridružio Endi Mari i time stvorio veliku četvorku, međutim činjenica je da se u svetskom vrhu tenisa ne dešava mnogo novosti, pogotovo sada kada je Novak Đoković osvojio 13. Grend slem u Londonu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar