U Srpskoj danas sunčano i sparno

U Republici Srpskoj danas će preovladavati pretežno sunčano, toplo i sparno, a ponegdje u centralnim i istočnim krajevima uz razvoj oblaka popodne ponegdje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, navodi HMZ Republike Srpske.  

Republika Srpska 30.07.2018 | 07:16
U Srpskoj danas sunčano i sparno
Ujutro pretežno sunčano uz lokalno malu oblačnost, a oko rijeka nakratko može biti magle. Tokom dana sunčano i vrlo toplo na zapadu, jugozapadu i na jugu Hercegovine.

U centralnim i istočnim krajevima umjeren razvoj oblaka ponegdje će donijeti kratkotrajnu kišu i pokoji pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab, sjeverni i sjeverozapadni.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 21°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 33°C, na jugu do 36°C, u višim predelima od 24°C.

U utorak(31.07): Pretežno sunčano i toplo sa malo oblaka. Poslijepodne i prema večeri umjeren razvoj oblaka u zapadnim, sjevernim i istočnim krajevima će usloviti rjeđe pljuskove sa grmljavinom. Ponegdje može biti i nepogoda sa gradom.

Sunčanije vrijeme ostaje na krajnjem jugu i sjeveroistoku. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, na jugu oko 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, na jugu do 35°C, u višim predjelima od 24°C, navode u RHMZ Srpske. 

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar