Vitsel prelomio - Dortmund!

PSŽ odustao!

Fudbal 30.07.2018 | 14:15
Vitsel prelomio - Dortmund!
U igri novca i sigurnih minuta, Aksel Vitsel je odabrao da - igra! Nije, doduše, da se belgijski vezista neće i finansijski ostvariti na Vestfalenu, ali je izabrao manju platu po cenu toga da bude redovan na terenu i možda ključni element sistema Lusijena Favra!

Samo nekoliko dana pošto je najavljeno da će doneti konačnu odluku, Vitsel je doneo onu koja je u ovom trenutku izgledala logičnije. Posle zabavne epizode u Tjenđinu Kvanžanu i zarađenih 18.000.000 evra, došlo je vreme da se Vitsel vrati u Evropu i pokaže da zna da igra fudbal na najozbiljnijem nivou. Baš kao što je to donedavno činio u dresu Belgije na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Belgijska nacionalna televizija, inače vrlo dobar izvor informacija, tvrdi da će se Vitsel već u ponedeljak javiti u Dortmund na medicinske preglede, posle čega će kompletirati transfer iz Tjenđina. 

Kineskom klubu će na račun stići 20.000.000 evra, baš koliko se i najavljivalo poslednjih dana, dok finansijski deo Vitselovog ugovora i dalje nije poznat. Doduše, verovatno će sve biti otkriveno uskoro. 

Vitsel je iza sebe ostavio vrlo dobre partije na Mundijalu u Rusiji, što ga je podstaklo da se vrati evropskom fudbalu. Pari Sen Žermen je bio vrlo uporan na insistiranje Tomasa Tuhela, ali se situacija drastično promenila posle odluke Adrijena Rabioa da ostane u Parizu i pokuša da izbori novi ugovor. 

Dortmund može da se pohvali strašnim pojačanjem! 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar