Putin i Makron dolaze u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će predsjednici Ruske Federacije Vladimir Putin i Francuske Emanuel Makron do kraja godine posjetiti Srbiju.

Republika Srpska 29.07.2018 | 15:50
Putin i Makron dolaze u Srbiju
"Makron stiže u Srbiju u decembru, a Putin u novembru", rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

Vučić je rekao da su za ove posjete zaslužni građani Srbije, ali zahvaljujući odgovornom ponašanju državnog rukovodstva Srbije.

Govoreći o pitanju Kosova i Metohije, Vučić je rekao da država Srbija kroz različite fondove pokušava da spriječi prodaju srpske zemlje oko manastira Gračanica.

Upitan da prokomentariše informacije da Albanci na isti način kako su osvajali Kosovo i Metohiju, kupovinom nekretnina za veliki novac pokušavaju da nasele jug Srbije, Vučić je rekao da danas nisu potrebna nikakva posebna saznanja da bi se vidjela promjena demografske slike na jugu centralne Srbije.

"Prođite `pipak` nadomak Vranja danas. U Bujanovcu je bilo ranije više od 50 odsto srpskog stanovništva, a danas je 41 do 42 odsto", naveo je Vučić.

On je najavio da će sa detaljnim podacima o prodaji imovine izaći uskoro pred javnost. 

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

role

29.07.2018 14:44

Doci ce Vlado i u Republiku Srpsku,dace Bog..

ODGOVORITE
Name

decko

29.07.2018 14:49

najveca greska koju je Srbija u vrijeme ratova napravila je ta sto se odrekla muslimanskih i katolickih Srba, i za vrijeme rata si Srbin samo ako si pravoslavac! da se to nije desilo, i da je religija otisla u drugi plan demografska slika bi bila bolja za sve Srbe, a i teritorija veca! Religija nije bitna, vec ljubav prema drzavi

ODGOVORITE
Name

Igor

29.07.2018 15:33

Pare i standard su bitni . Od ljubavi se ne zivi . Napravite anketu koliko Srba bi se odreklo srpskog u zamjenu za holandsko drzavljanstvo . Oni ce biti holandjani pravoslavci i raditi i izgradjivati Holandiju. Ko ce se odreci drzavljanstva da dobije srpsko ? Evo ja bih se odrekao bosanskog za srpsko da sam morao ali bih se odrekao i bosanskog i srpskog za drzavljanstvo bilo koje zemlje zapadne Evrope.

Name

Gordana

29.07.2018 15:46

Decko svaka ti je na mjestu.Ko je imalo upoznat sa blizom istorijom zna da je to tako i bilo.

Name

Igore ajfon generacijo

29.07.2018 17:11

Postujem tvoje misljenje iako sam ubedjen da nemas pojma o cemu govoris.

Name

teslić

29.07.2018 21:40

To brate to govorim ljudima več dugo vremena,mora se donijeti deklaracija na nivou države Srbije i svih srpskih prostora da se Srbi mogu zvati svi koji se tako osjecaju