Video: Liverpul razbio "treći" Junajted!

Majstorija Šaćirija pred 100. 000! Fudbaleri Liverpula ubedljivo su savladali Mančester junajted 4:1, u prijateljskom meču dva najveća engleska rivala tokom turneje po SAD.  Žoze, ovo mora da boli. . . Šaćirijeva šamarčina i makazice za debi iz snova! Liverpul ponizio najvećeg rivala u Mičigenu - 4:1.

Fudbal 29.07.2018 | 12:45
Video: Liverpul razbio "treći" Junajted!
"Redsi" su nadigrali "Crvene đavole" pred više od 100.000 gledalaca u En Arboru, a meč je obeležio Đerdan Šaćiri.

Švajcarski reprezentativac, koji je ovog leta stigao na Enfild, postigao je sjajan gol "makazicama" postavivši konačan rezultat u 82. minutu.

Žoze Murinjo je u startnoj postavi imao petoricu momaka koji nisu nastupili nijednom za Junajted prošle sezone, dok je Jirgen Klop na raspolaganju imao svoje ključne igrače poput Mohameda Salaha i Sadija Manea.

Srpski reprezentativac Marko Grujić dobio je šansu od Klopa sa klupe u 65. minutu, dok u sastavu "redsa" nije bilo Lazara Markovića koji je na korak od transfera u Olimpijakos.

Liverpul je poveo u 26. minutu golom Manea iz penala, nakon što je Demetri Mičel oborio Salaha u kaznenom prostoru Junajteda.

Prednost "redsa" nije trajala dugo, fantastičan gol postigao je Andreas Pereira iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Liverpul se vraća u vođstvo u 66. minutu preko rezerviste Danijela Staridža, koji je pogodio iz prvog kontakta sa loptom, pre nego što je Šeji Ođo povećao na 3:1 iz novog penala u 72.

Oba tima će do kraja pripremnog perioda odigrati po dva meča. Liverpul se prvo sastaje sa Napolijem u subotu, a potom dočekuje Torino 7. avgusta na Enfildu.

Junajted igra sa Real Madridom u Majamiju u sredu, a generalnu probu za novu sezonu imaće protiv Bajerna na minhenskoj Alijanc areni u nedelju.



Liverpul je razvalio Mančester Junajted sa 4:1 u Internacionalnom kupu šampiona, koji ćemo zapamtiti i po debitantskom golu Džerdana Šaćirija. I to kakvom...

Bila je ovo prijateljska utakmica odigrana pred preko 100.000 duša u Mičigenu, gde je viđena prava borba i tenzija koju nosi sa sobom najveći engleski derbi.

Sadio Mane je doveo Liverpul u vođstvo sa bele tačke u 28. minutu posle prekršaja nad Salahom, ali je u 31. povratnik sa pozajmice Andres Pereira prelepim šutem iz slobodnog udarca poravnao na 1:1. Inače, to je bio jedan od ukupno samo tri udaraca na gol rivala koji su uputili Crveni đavoli i to dovoljno govori koliko su bili u podređenom položaju na ovom meču.

Poluvreme je donelo ulazak u igru Džerdana Šaćirija i prvi nastup za Liverpul od dolaska iz Stouka. Reprezentativac Švajcarske je imao debi iz snova, prvo je u 66. minutu aisstirao Staridžu za 2:1, a nakon što je Šeji Odžo sa penala povisio u 74. usledila je spektakularna Džerdanova zavšnica. Igrao se 82. minut, mladi Vudburn je nabacio loptu sa levog krila, a Šaćiri u stilu najvećih majstora makazicama matirao tim Žozea Murinja za konačnih i zasluženih 4:1.

Marko Grujić ušao je u igru od 65. minuta u jednoj od brojnih izmena koje je napravio Jirgen Klop, dok je za Mančester Junajted u 71. minutu debitovao skupoceni Brazilac Fred, koji je stigao ovog leta iz Šahtjora za 66.000.000 evra.

MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL 1:4 (1:1)
/A. Pereira 30 - Mane 28. penal, Staridž 66, Odžo 74. penal, Saširi 82/

MANČESTER JUNAJTED (3-5-1-1): Grant (od 46. Ž. Pereira) - Fosu-Mensah, Baji, Tuazenbe (od 81. Vilijams) - Darmijan, Erera (od 81. Boui), A. Pereira, Mektominej, Mičel (od 71. Čong) - Mata (od 71. Fred) - Sančez (od 81. Gomes) .

LIVERPUL (4-3-3): Grabara (od46. Keleher) - Kamačo (od 65. Grujić), Van Dajk (od 65. Gomez), Klavan (od 46. Filips), Moreno (od 65. Džons) - Milner, Fabinjo (od 65. Robertson), Lalana (od 46. Vudburn) - Salah (od 46. Šaćiri), Solanke, Mane (od 65. Odžo).

INTERNACIONALNI KUP ŠAMPIONA

Arsenal - PSŽ 5:1 (1:0)
Benfika - Juventus 1:1 (0:0) - penalima 2:4 
Čelsi - Inter 1:1 (1:0) - penalima 5:4
Mančester Junajted - Liverpul 1:4 (1:1)
Bajern - Mančester Siti 2:3 (2:1)
Barselona - Totenhem 2:2 (2:0) - penalima 5:3

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar