Inzagi o Sergeju i pojačanjima...

Želim da ostane, on je igrač koji menja utakmice! Badelj i Korea će automatski podići kvalitet ekipe.

Fudbal 30.07.2018 | 23:45
Inzagi o Sergeju i pojačanjima...
Vreme polako prolazi i sužavaju se opcije a Sergeja Milinković Savića da napravi veliki tramsfer u neki od najjačih evropskih klubova. Iako se u jednom trenutku skoro svaki klub iz evropske elte interesovao za njega, on je i dalje u Lacio i još nisu započeti zvanični pregovori ni sa jednom od zainteresovanih strana.

Juventus i Čelsi se poslednjih dana pominju kao kandidati za kupovinu Sergeja, ali još nisu dostavili zvaničnu ponudu. Jedan čovek je posbeno srećan zbog toga - Simone Inzagi.

„Svedoci smo brojnih glasina o Milinković Saviću, ali je on vrlo miran što se toga tiče... Njegov ostanak bi bio od ogromne važnosti za nas, ali sve je moguće dok traje prelazni rok. Razgovarao sam sa njim i sa ljudima u klubu“, kaže Inzagi.

Trener Lacija bi bio oduševljen ako Srbin ostane u Rimu jer ga smatra ključnim fudbalerom za Lacio.

„Sergej mi je rekao da želi da se priključi pripremama dva dana pre predviđenog roka. Odgovorio sam mu da nastavi sa odmorom po planu i da nam se priključi u ponedeljak posle lekarskih pregleda. On je jedan od onih igrača koji rešavaju utakmice. Kada vidite kako su se pojačali naši konkurenti, za nas bi njegov ostanak bio od ključne važnosti kako bismo ostali na nivou na kojem smo bili prethodne dve godine. Nadam se da će Sergej ostati. Ako ode, onda ćemo u razgovoru sa ljudima u klubu potražiti zamenu. Ali trenutno nismo u toj vrsti problema...“

Inzagi je potvrdio i transfere Milana Badelja koji dolazi kao slobodan igrač i Hoakina Koree koji je Sevilji plaćen 16.000.000 evra. Još ranije je kao zamena
za De Fraja došao Frančesko Aćerbi iz Sasuola.

„Zadovoljan sam urađenim. Doveli smo važne igrače koji nam odmah mogu biti od pomoći i koji će nam doneti energiju kada je to neophodno. To je ono što nam je nedostajalo u poslednje dve godine. Badelj je veoma koristan igrač i kvalitetom će podići ekipu. Korea je stigao na poziciju Felipea Andersona i veoma sam zadovoljan zbog toga. I Aćerbi me je oduševio. Dobro se uklopio i mislim da će biti dugo sa nama“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar