Nema dogovora o statusu Kosova

Lideri Rusije i SAD nisu tokom samita u Helsinkiju postigli nikakav dogovor o Kosovu, a izveštaji koji govore suprotno potpuna su laž, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Srbija 27.07.2018 | 17:25
Nema dogovora o statusu Kosova
Zvanična Moskva reagovala je na pisanje ruske štampe koja je prenijela izvještaj prištinske "Gazete ekspres".

"U tom članku se navodi, uz pozivanje na tzv. diplomatske izvore, da je na samitu 16. jula u Helsinkiju američki predsjednik dao saglasnost na navodni prijedlog po kojem bi Beograd priznao nezavisnost Kosova ukoliko bi dobio sjeverne opštine gdje žive Srbi.

Uz potpunu odgovornost tvrdimo da je to potpuna dezinformacija, kao i neke druge ideje koje su se proteklih dana pojavile u medijima u vezi sa dogovorima koji su navodno postignuti u Helsinkiju", navodi se u saopštenju.

Sva pitanja koja se tiču konačnog statusa Kosova, moraju da se rješavaju na osnovu Rezolucije UN 12 44.

"U tom kontekstu Beograd i Priština su prihvatili dijalog uz posredovanje EU. Rusija podržava taj pregovarački proces, insistira na sprovođenju svih dogovora postignutih u okviru dijaloga i nikada neće pokušavati da iza leđa te dvije strane razmatra problem", ističe se u saopštenju, prenosi Tas s.

(Agencije) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Teslić

27.07.2018 20:45

Kosovo i Metohija je Srbija tu nema pregovora o bilo kakvoj podjeli,ko pokusa da ga otme od nas Srba nece dobro proci,ovo je samo privremena okupacija

ODGOVORITE